GJENNOMBRUDD: Mathias Normann er en av spillerne som har slått igjennom for Glimt denne sesongen. Her er han i aksjon mot Stabæk sist serierunde hvor det ble tap. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Møter Strømsgodset fredag: Frykter talentflukt ved Glimt-nedrykk

Bodø/Glimt frykter at talentene forsviner dersom klubben rykker ned i høst. «En tragedie for klubben», sier sportssjefen i Avisa Nordland.

Artikkelen er over tre år gammel

– Etter mitt syn vil det være en tragedie for Bodø/Glimt. Vi har unge talenter som har blitt satset på og mange av dem er knapt kjønnsmoden. Rykker man ned holder det å se på hva tidligere Glimt-talenter har gjort. Med en gang det kommer en Tippeliga-klubb på banen, så vil de bort, sier sportssjef i avisen Freddy Toresen til VG.

Etter nedrykket i 2009 dro flere av talentene fra Bodø. Anders Konradsen (Strømsgodset), Stefan Johansen (Strømsgodset), og Daniel Berntsen (Rosenborg) fant seg alle nye klubber i stedet for å fortsette i OBOS-ligaen. Martin Bjørnbak (Haugesund, nå tilbake i Glimt) forlot klubben i 2011 etter én sesong i nest øverste divisjon.

Fikk du med deg? Dette er Tippeligaens giftigste duo

Frykter for talentene

Det er en slik spillerflukt Toresen frykter om klubben ikke spiller Eliteserie-fotball over nyttår.

Talenter som Mathias Normann (20), Morten Ågnes Konradsen (20), Patrick Berg (18) og Jens Petter Hauge (16) er alle spillere som bør være av interesse for Tippeliga-klubber om Glimt rykker ned.

Toresen beskriver utfordringen ved et nedrykk som «amazing». Ikke nødvendigvis med positivt fortegn.

– En ting er å utvikle talenter i Tippeligaen kontra i nest øverste divisjon. Der er det ofte mer robust «sluggerfotball». Glimt har et ungt og urutinert lag. Det jeg er mest spent på er hvordan de takler trøkket som kommer på slutten, fortsetter Toresen.

Sist kamp: 0-1-tap mot Stabæk

Bjørkan forholder seg rolig

DIRIGERER: Glimt-trener Aasmund Bjørkan gir instruksjoner på sidelinja i oppgjøret mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Glimt-trener Aasmund Bjørkan merker likevel ikke så mye på nedrykksspøkelset som henger over byen.

– Egentlig ikke. Vi har et edruelig forhold til situasjonen. Jeg pleier å si at man får som fortjent og det er små marginer hele veien. Det handler om å være god nok til å vippe marginene i sitt favør, sier Bjørkan til VG.

I dag møter de Strømsgodset til dyst hjemme på Aspmyra. Drammenserne er det dårligste forlaget i Tippeligaen og står uten seier på de ni siste kampene. På bortebane har Godset 2-2-8-statistikk denne sesongen, og har tapt fire av sine fem siste kamper på fremmed gress. Bjørkan leser seg likevel ikke blind på statistikk.

– Godset har et bra lag, men har trøblet litt med resultatene. På papiret har de ett av de beste lagene, men det er så jevnt i Tippeligaen at alle kan slå alle. Vi gleder oss veldig til kampen, fortsetter hovedtreneren og den tidligere Glimt-vingen.

Han forteller at han ikke har tenkt noe på neste sesong om klubben skulle rykke ned. All fokus er nå på å berge plassen.

Håper på «Ingebrigtsen-effekt»

Toresen spår i likhet med Bjørkan en nedrykkskamp som kommer til å vare hele veien inn.

– Jeg tror de klarer seg, men det blir tett og tøft. Lillestrøm har et ekkelt kampprogram. De har kun én sikker seier, mot Start, men nå er ikke den «walk-over» heller, og refererer til sørlendingenes første seier på 449 dager.

Han nevner også «Ingebrigtsen-effekten» som han håper kan hjelpe Glimt når de møter Rosenborg på Lerkendal i siste serierunde.

– Det er ett lag som Kåre ikke har slått etter at han ble Rosenborg-trener og det er Glimt. Det er et faktum jeg ikke tror han liker å bli minnet på, ler Toresen.

– Samtidig var Kåre trener i Bodø/Glimt første gang klubben slo Rosenborg i moderne tid. Vi får håpe på at «Ingebrigtsen-effekten» kommer til vår fordel, avslutter Toresen.

Les også: Kåre Ingebrigtsen mot gamleklubben i semifinalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder