Lillestrøm-spilleren med synlige merker etter Origi-angrepet

FIKK HARD MEDFART: Fredagens sammenstøt med Arnold Origi er fortsatt synlig på Bassel Jradi. Slik så låret hans ut mandag formiddag. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG

LSK-Jradi: – Han kom løpende som «Karate Kid»

LILLESTRØM (VG) Bassel Jradi (23) har fortsatt synlige merker på låret, tre dager etter at han ble angrepet av lagkamerat Arnold Origi (32).

 • Morten Stokstad
 • Bjørn S. Delebekk

Artikkelen er over tre år gammel

Øyenvitner beskriver fredagens sammenstøt mellom de to Lillestrøm-spillerne som «sykt» og «voldsomt». Spark, slag og blod skal ha blitt resultatet etter at Arnold Origi tok løpefart og angrep Bassel Jradi med et «fly-kick».

Kantspilleren skal ha tatt igjen og nevekampen ble ikke stoppet med det første – selv om lagkameratene blandet seg inn for å roe ned situasjonen.

– Han kom løpende som «Karate Kid». Jeg var heldig som ikke ble truffet rent. Ellers hadde det blitt knockout, sier Jradi til VG.

Les også: Ruud senket LSK med tre scoringer

Origi tar skylden

Dagen etter tapet for Odd, som gjør at LSK rykker stadig nærmere OBOS-ligaen, trente de to LSK-spillerne alternativt på Åråsen. De har skværet opp for lengst og snakket åpent om sammenstøtet.

– Jeg tar stor del av skylden. Jeg vil si at Basse er helt uskyldig. Han skal ikke få lide på grunn av dette, sier Origi til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKVÆRET OPP: Arnold Origi (t.v) og Bassel Jradi sier at de begge har skværet opp og at de har lagt fredagens sammenstøt bak seg. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG

Den temperamentsfulle kenyaneren reagerte da Jradi viste negativt kroppspråk under fredagens trening. Først kjeftet han på dansk-libaneseren. Da Jradi slang meldinger tilbake ble det fysisk. Origi løp 20-30 meter og angrep lagkameraten.

– Det er jeg som oppsøker situasjonen. Det er min skyld. Så enkelt er det, sier Origi.

– Vi reagerte begge to feil. Jeg gidder ikke legge det over på ham. Jeg er ikke uskyldig. Vi er begge to syndebukker, sier Jradi.

Origi vil ikke gå så mye i detaljer på hva som skjedde, men er veldig lei seg for at det endte med at begge spillerne ble utelatt fra troppen som møtte Odd søndag.

Les også: LSK-styreleder: – Jeg står fast ved Kristinsson

– Veldig synd det som skjedde

– I fotballsammenheng har det skjedd verre ting enn dette her. Jeg vil ikke si at det var stygt. Selvfølgelig skal det ikke skje. Men jeg legger meg flat. Det skulle ikke ha skjedd, sier målvakten.

Bassel Jradi bekrefter at det hele startet med munnhuggeri etter at han viste tydelig at han var misfornøyd med ikke å bli drillet i startoppstillingen.

– Jeg var sur, og det var en helt gal reaksjon av meg. Men hans reaksjon gjorde meg enda mer «pissed». Så ropte jeg tilbake til ham. Og så eskalerte det. Da kom han løpende, sier 23-åringen.

– Det høres voldsomt ut?

– Ja. Nå kan vi le litt av det, men det var ikke noe man hadde forventet, selvfølgelig. Det er ikke så vanlig at det kommer en mann løpende over 20 meter og slår deg. Det var veldig synd det som skjedde, svarer han.

Fått med deg denne? Ødegaard reagerer på uttalelser fra svensk agent

Kaptein Frode Kippe var blant spillerne som måtte skille de to slåsskjempene.

– Det gikk litt langt. Det skal selvfølgelig ikke skje. Det tror jeg gutta har skjønt, så da håper vi at vi ikke ser noe mer til det, sier Kippe.

– Var du blant de som måtte rydde opp?

– Hele laget var vel involvert i en eller annen grad. Det pleier som regel å være en som «backer» unna, men her måtte de skilles fra hverandre. Heldigvis var de gode venner igjen etter treningen.

Les også: LSK reddet poeng tross Origi-brøler

Ser på Jradi som en bror

Ifølge Origi var den nære relasjonen til Jradi en av grunnene til at det kokte over for ham.

SER FREMOVER: Både Bassel Jradi og Arnold Origi er tilbake i LSK-troppen mot Tromsø neste helg. Kanarifuglene kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG

– Jeg gjorde det jeg gjorde først og fremst fordi jeg bryr meg om laget og om Basse. Jeg vet om Basse sin bakgrunn. Jeg ser på ham som min bror. Jeg vet hvor han kommer fra. Alt i livet handler om fotball både for Basse og meg. Det ble sånn «faen, mann, ta deg sammen». Jeg vil at han bruker talentet sitt for at livet hans skal bli bedre, sier Origi, som ikke tror han ville ha reagert på samme måte med en annen lagkamerat.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så tror jeg ikke det. Jeg tror ikke det kunne ha skjedd med en annen spiller enn Basse. Jeg gjorde det rett og slett fordi jeg bryr meg. Jeg kjenner Basses bakgrunn. Den er lik som min. Fotballen er den eneste veien i livet både for han og meg. Vi har ikke en rik familie som kan hjelpe oss hvis vi ødelegger fotballkarrieren vår. Som vi sier på gatespråket: Hvis vi fucker opp dette her, så er vi kjørt, beskriver keeperen som har bodd i Norge i snart ti år.

– Det er jeg enig i. Fotball er alt for meg. Jeg har fokusert hundre prosent på fotball og ikke noe på skole. Det samme gjelder for Arnold. Vi har mye temperament og viser det ofte på trening, sier Bassel Jradi.

Les også: Uenighet i LSK-styret om Kristinsson

Har lagt saken død

Dagen etter sammenstøtet hadde han så vondt i låret at han ikke klarte å gå ordentlig, men han bærer ikke nag til lagkameraten.

– Det er ikke noe problem. Vi har snakket både i telefonen og i garderoben og tatt hverandre i hånden. På en fotballbane er det mye følelser innblandet. Det som skjer på banen, det blir på banen – spesielt etter at han har gitt meg en unnskyldning, sier Jradi.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier at klubben anser seg som ferdig med saken etter at begge spillerne ble utestengt fra troppen som tapte for Odd søndag.

– Vi har høy takhøyde, men de gikk over grensene for hva som kan aksepteres. Det måtte få konsekvenser. Men nå har vi lagt dette bak oss. De la seg flate allerede etter treningen på fredag, sier Bjarmann.

Origi er uenig i straffen han og Jradi fikk.

– Runar (Kristinsson) er sjef. Jeg aksepterer straffen. Er jeg enig? Nei. Jeg er ikke enig. Jeg hadde levd med en bot. Men det er tungt at jeg ikke kunne spille mot Odd, sier Origi.

– Det er ikke lov å gi bøter, kommenterer Torgeir Bjarmann.

PS! I kveld kan det bli mer drama på Åråsen. Lillestrøm-styret møtes for å drøfte klubbens alvorlige sportslige situasjon, og nok en gang er det ventet at Runar Kristinssons posisjon vil være tema.

Les også: RBK-sjefen: – Feilspor å snakke om kunstgress

Les også

 1. Joshua Gatts skademareritt er over

  MOLDE (VG) (Molde-Haugesund 0-0) Tre korsbåndskader på tre år har resultert i kun 13 minutter på banen i den perioden.
 2. RBK-Ingebrigtsen: – Feilspor å snakke om kunstgress

  BÆRUM (VG) (Stabæk-Rosenborg 0-2) Etter det Kåre Ingebrigtsen mener er «årets beste bortekamp» gir han klar beskjed i…
 3. LSK-styreleder: – Jeg står fast ved Kristinsson

  Det har aldri stormet mer rundt LSK-trener Runar Kristinsson enn nå. Etter et nytt tap søndag møtes klubbstyret mandag.
 4. Målløst mellom medaljekandidatene

  MOLDE (VG) (Molde-Haugesund 0-0) Molde har ikke slått Haugesund i seriesammenheng siden september 2012.
 5. Bakenga senket Stabæk til slutt: – Han er født til å score mål

  BÆRUM (VG) (Stabæk-RBK 0-2) På den åttende og niende RBK-sjansen klarte Mushaga Bakenga og Mike Jensen å senke et hardt…
 6. Drama: Tre Ruud-scoringer, kontroverser - og Zekhnini-skade på Åråsen: Ruud til VG: – Absurd situasjon...

  LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm–Odd 2–4) Tre scoringer av en tidligere landslagsback, to kontroversielle dommeravgjørelser…

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Tippeligaen

Flere artikler

 1. Knust Origi til VG etter megatabben: – Jeg har det helt forferdelig

 2. Erlandsen eller Nordlie blir trolig ny Lillestrøm-trener

 3. Sparket Kristinsson til VG: – Jeg skjønner LSK-ledelsen

 4. Stabæks redningsmann skal ringe LSKs tabbekeeper

 5. LSK-styreleder: – Jeg står fast ved Kristinsson

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder