Liverpool-bragd: – Den sykeste fotballkampen i historien!

FOTBALL

(Liverpool-Borussia D. 4-3, sammenlagt 5-4) De lå under både 0–2 og 1–3. Men Liverpool snudde alt, vant på overtid og gikk videre i Europa League.

Publisert: Oppdatert: 15.04.16 00:57

Midtstopperne Dejan Lovren og Mamadou Sakho headet inn hvert sitt mål på slutten. Da kroaten satte inn seiersmålet 36 sekunder på overtid tok Max-ekspert Tor Ole Skullerud helt av sammen med resten av Anfield.

– Den sykeste kampen i fotballhistorien, hylte den tidligere Molde-treneren.

– Vi visste at vi hadde både karakter og de riktige egenskapene, og vi sluttet aldri å tro, sier matchvinner Dejan Lovren i et intervju vist på Max.

– Dette er en seier for hele Liverpool, mente Mamadou Sakho på et kokende Anfield.

– Jeg har ikke vært med på noe villere, stønnet Skulleruds kommentatorkollega Kenneth Fredheim, og dro linjene tilbake til Liverpools enorme snuoperasjon da 0–3 ble snudd til 3–3 – og seier på straffespark – i Champions League-triumfen for 11 år siden.

– Dette er vanskelig å forklare. En vidunderlig, vidunderlig kveld på Anfield, sier Jürgen Klopp til BT Sport.

– Dette var europeisk fotball på sitt beste, og det er vanskelig å fatte at vi greide det. Dette var en kamp hvor alle som så på, uansett hvem de holder med, må medgi at «OK, fotball er et fint spill».

Borussia Dortmund startet Europaliga-kvarten like voldsomt som den felles avsyngingen av «You'll Never Walk Alone» var rett før fløyten lød.

Og da Liverpool-back Alberto Moreno gjorde en pasningsfeil etter fire minutter ble hjemmelaget fullstendig overkjørt av det tyske toget med Pierre-Emerick Aubameyang fremst i lokomotivet.

I Dortmund: Klopp strålte etter uavgjort

Kontringen endte i en drømmepasning fra midtbanespilleren Gonzalo Castro til nettopp Aubameyang. Simon Mignolet måtte ta frem en av sine beste redninger, men var sjanseløse da Henrih Mkhitaryan kom stormende til på returen.

Det måtte bli 0–1.

Fire minuttere senere stormet tyskerne i angrep igjen.

Marco Reus tok med seg ballen fra egen banehalvdel og leverte en perfekt pasning til Aubameyang. Den 26 år gamle Gabon-spissen hamret ballen praktfullt opp i nærmeste kryss og feiret med salto foran pottesure hjemmesupportere.

Bare Robert Lewandowski har scoret oftere enn Aubameyangs 23 scoringer i Bundesliga denne sesongen.

Husker du? Klopps beste Dortmund-sitater

To mål på åtte minutter innledet en 1. omgang som var strålende når det gjaldt nesten alt: Vilje, tempo, spill og målsjanser kom som perler på ei snor. Men Liverpool lå under 0-2. Jürgen Klopp spilte på følelser i pausen.

– Treneren sa at vi måtte skape et øyeblikk vi kan fortelle om til barn og barnebarn, forteller Divock Origi – som snart kom til å få hovedrollen i en 2. omgang som sent kommer til å bli glemt av Liverpool-fans og veldig mange andre fotballelskere.

Max-ekspert Bengt Eriksen telte 9–9 i sjanser i de første elleville 45 minuttene.

Men Liverpool klarte aldri å treffe mål før pause. Dortmunds Europa League-keeper Roman Weidenfeller måtte ikke frem med en eneste redning på alle Liverpools-sjansene.

Først to minutter etter pause traff Liverpool kassen.

Emre Can tredde ballen gjennom til Divock Origi. Belgieren halset inn bak ryggen på Dortmund-stopper Sokratis Pastahopoulos og nettet sikkert alene med Weidenfeller.

Liverpool var på full fart inn igjen i kampen, men brøt sammen defensivt 10 minutter senere. Dortmund-stopper Mats Hummels dyttet ballen forbi hele fire Liverpool-spillere mens Marcos Reus balanserte på offsidegrensen bak en uoppmerksom høyreback, Nathaniel Clyne.

Marco Reus: Borussia-stjernen kjørte uten lappen i tre år

Borussia-stjernen hadde full kontroll og curlet inn 1–3 fra skrått hold.

På en vidunderlig Anfield-kveld var det langt fra nok til å lukke kampen. Klopp fortsatte å pøse folk i angrep og etter 65 minutter var det tid for litt Coutinho-magi. Brassen spilte trekant på utsiden av boksen for så å avslutte med et kontrollert skudd med innsiden av høyre fot fra 17 meter.

Ballen skrudde inn i det lengste hjørnet til Weidenfeller og tente et lite håp om to nye scoringer, seier og Liverpool-avansement. Og alt kom nærmere på en Coutinho-corner 12 minutter senere.

Les dramaet minutt for minutt: VG Live

Mamadou Sakho kom fri fra Dortmund-backen Lukasz Piszczek inn i feltet og den franske stopperen headet inn 3–3.

Så kom innlegget fra James Milner og headingen til Dejan Lovren.

Alt eksploderte.

– Det er sånne kamper du som spiller kanskje bare opplever en gang i karrieren, oppsummerte den tidligere Liverpool-spilleren Stephane Henchoz i Max-studio.

Slik er det også for Dortmund-spillerne. Med motsatt fortegn av Liverpool som jublet som om Champions League var vunnet.

– Dette er ekstremt bittert, og det er vanskelig å sette ord på det. Det går ikke an å slippe inn fire mål på en omgang. Vi må spørre oss hvordan vi kunne rote bort dette, sier Marco Reus etter Dortmunds første tap i 2016.

Her kan du lese mer om