Glemte pokalen etter storspill foran tysk speider

RBK-Kåre: – Ikke lyst til å selge ham

ETTERTRAKTET: Fredrik Midtsjø, her under søndagens cupfinale mot Sarpsborg på Ullevaal Stadion, er i kikkerten til tyske Freiburg. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

VG erfarer: Dæhlis Freiburg på cupfinalen for å se RBK-Midtsjø

ULLEVAAL STADION (VG) En speider fra Freiburg, klubben til Mats Møller Dæhli (20), var på Ullevaal Stadion for å se nærmere på Fredrik Midtsjø (22).

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg vet ikke så mye om Freiburg, så det er vanskelig å svare på. Interesse blir det når man gjør det bra, men jeg fokuserer på Rosenborg akkurat nå, sier Midtsjø til VG om interessen fra Tyskland.

Mens han snakket med VG etter kampen, kom en RBK-representant bort til ham med cup-pokalen. Den hadde han klart å glemme igjen på et bord da han gikk for å møte pressen. Hendelsen fremprovoserte et latterbrøl fra journalistene som fikk det med seg.

– Jeg sto og pratet med en. Jeg begynte å lure på hvor den var, sier en lettet Midtsjø etter å ha fått pokalen sin.

KOMMENTAR: «Det er nå jobben begynner, Rosenborg»

Ingebrigtsen: – Må være riktig for Fredrik

Midtsjø har hatt en strålende sesong i Rosenborg. På VG-børsen endte han på 7. plass med 5,76 poeng i snitt. I cupfinalen mot Sarpsborg fortsatte midtbanespilleren i samme spor helt til han ble byttet ut til stående applaus fra halve nasjonalarenaen.

Nå er altså Freiburg blant klubbene som snuser på trønderen. Klubben til Mats Møller Dæhli, som har vært ute med skade i lengre tid, er for øyeblikket serieledere i 2. Bundesliga og ligger godt an til opprykk.

CUPFINALEN: Rosenborg første «double» på to år

– Jeg har ikke noe lyst til å selge ham til Freiburg. Det må være riktig for Fredrik, det må være riktig pris. Men vi vet at vi må selge spillere, sier trener Kåre Ingebrigtsen om interessen.

– Freiburg er en klubb som fort kan spille seg opp i Bundesliga. Og Bundesliga, det kan spillere på Rosenborg spille, definitivt. Men han må være i et system hvor han får lov til å være Fredrik Midtsjø.

– Freiburg er jo ikke i Bundesligaen helt ennå...

– De må jo ha en Rosenborg-spiller for å spille seg opp. Hvis de skal opp i Bundesligaen, så må de jo kjøpe noen av oss, ler Ingebrigtsen.

Midtsjø: – Gått over all forventning

Midtsjø vil ikke snakke mye om interessen fra utlandet, men er i hvert fall godt fornøyd med sesongen.

– Det har gått veldig bra. Fra ikke helt å vite hvor jeg sto hen før sesongen, til å stå her som både serie- og cupmester etter å ha spilt veldig, veldig mye, så har det gått over all forventning, sier Midtsjø til VG.

Han er fornøyd med den trønderske identiteten i Rosenborgs «double»-vinnende lag.

– Så klart, når det kommer fire eller fem trøndere opp og viser seg frem og preger laget, så gjør det noe med publikum og trøndere, det er litt mer gjevt. Folk følger litt ekstra godt med. Det er viktig med trøndere på Rosenborg.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Tysk fotball

Flere artikler

 1. Stolt Eggen: - Pokalen er din, Kåre

 2. Pluss content

  Vil ikke selge til «småklubber»

 3. Rosenborg helt overlegen i cupfinalen

 4. Midtsjø vant gjev kåring i Nederland: – Stor overraskelse

 5. Dæhli satt tilbake av hjernerystelse og overbelastning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder