GULLJENTE: Monica Knudsen ledet LSK til seriemesterskapet i fjor. Bildet er fra seriefinalen mot Stabæk, en kamp Lillestrøm vant 3-0. Nylig sikret Knudsen og laget hennes gull nummer to på rad i Toppserien. Foto: Vegard Wivestad Grøtt , NTB scanpix

Gulltreneren står foreløpig uten ny kontrakt

LSK-Knudsen: Jeg er skuffet over at det har dratt så langt ut i tid

I tre av de fire siste sesongene har Monica Knudsen (40) ledet Lillestrøm-damene til seriegull. Men nå er det usikkert om klubben vil ha henne med videre.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Resultatmessig er det levert veldig bra og vi er fornøyde med det som er gjort. Det er det ingen tvil om. Men vi føler det er nødvendig og riktig å kjøre en grundig prosess på dette. For vi mener det er mulig å få ut enda mer av dette laget, sier styreleder i LSK kvinner, Per Berg, til Romerikes Blad.

Lillestrøms fotballjenter tok seriegull i 2012, og fulgte opp med sølv i 2013. I 2014 var de tilbake på gullplass, og årets sesong har vært en triumfferd mot seriemesterskapet. Tre gull på fire sesonger, alle under Knudsens ledelse.

I tillegg har LSK tatt seg til cupfinalen denne høsten, og spiller Champions League. Knudsen skriver i en SMS til VG at hun ikke ønsker å uttale seg ytterligere.

Avklaring om noen uker

Med to kamper igjen til serieslutt har Lillestrøm en luke på åtte poeng ned til tabelltoer Avaldsnes. Det betyr at årets gull allerede er sikret, to runder før slutt. Klubben har kun gått på ett tap i år, og har en positiv målforskjell på bunnsolide 41.

For en ukes tid siden sørget Lene Mykjåland for å score et av sesongens viktigste mål da hun satte ballen i nota og sikret avansement i Champions League. Klubben er nå klare for åttendedelsfinale i den gjeve turneringen.

Berg sier til Romerikes Blad at han mener det er naturlig å ha kvartfinale som mål neste sesong, men han vil ikke kommentere på hvorvidt klubben har vært i kontakt med andre trenerkandidater i tillegg til samtalene med Knudsen.

I åttendedelsfinalen av årets Champions League-utgave skal LSK-jentene møte Frankfurt, og den første av de to kampene går om knappe to uker. Fra Lillestrøm-hold hevdes det at trenersituasjonen skal være avklart innen den tid.

Les også: Lillestrøm taper penger på å spille Champions League

Skuffet

Avisen har vært i kontakt med Monica Knudsen, som innrømmer at hun er skuffet over at det tar såpass lang tid å få en avgjørelse på hennes egen fremtid i Toppserie-klubben.

– Det som Per sier her er ikke noe nytt for meg. Men jeg er skuffet over at det har dratt så langt ut i tid. Dette kunne vært avklart på et tidligere tidspunkt, slik at alle hadde hatt noe å forholde seg til. Det hadde vært en klar fordel, sier hun.

LSK er i en heldig situasjon i norsk kvinnefotball. Berg har i en årrekke investert i klubben, og det har resultert i en solid satsing. Blant annet har det gitt muligheter for at spillere har blitt kjøpt fri fra jobb, slik at de heller har kunnet bruke tid på å trene. Fem av jentene som er i A-troppen i dag er fotballspillere på heltid, noe som er ganske unikt i norsk Toppserie.

Dette til tross: styrelederen mener det må trenes mer og bedre i klubben.

– Det handler om så grunnleggende ting som å løpe mer og spille ballen fortere. Det er selvfølgelig mye mer komplisert enn det høres ut som, sier han til Romerikes Blad.

Les også: Veteranen Gulbrandsen vraket - vurderer å legge opp

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder