SNART FERDIG: Ronny Deila er i ferd med å lede Celtic til seriegull. Men så er det over. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Celtic bekrefter: Deila ferdig i klubben etter sesongen

Helt siden tapet for Rangers i FA-cup-semifinalen har det blitt spekulert i om Ronny Deilas tid i Celtic er over. I dag ble det bekreftet: Han og klubben går hver til sitt etter sesongen.

  • Lillian Holden

Artikkelen er over fire år gammel

«Celtic Football Club kan i dag meddele at manager Ronny Deila har bestemt seg for å forlate klubben etter sesongen», melder de på sine hjemmesider.

– Klubben må komme først, og i stedet for at jeg er i fokus, kan kanskje laget og klubben være fokuset nå som vi går inn i denne viktige avslutningen på sesongen, sier Deila i pressemeldingen.

Nordmannen er i ferd med å lede Celtic til seriegull i Skottland, men det har ikke vært nok for fansen. Etter at klubben røk ut av FA-cupen etter et semifinaledrama mot erkerivalen Rangers i helgen, har kritikken haglet mot Deila. Ikke bare fra supportere, men også media og eksperter.

Så du denne? Erkerivalens trener synes synd på Deila: – Han fortjener ikke dette

Har vært skuffelser

I tillegg til FA-cup-exit har Deila også mislyktes i å få Celtic kvalifisert for Champions League de siste to sesongene. Europa League ble ingen opptur, og klubben greide heller ikke å nå helt opp å ligacupen.

– Det har vært noen skuffelser og situasjoner der vi ikke har oppnådd det vi har håpet på. Jeg er realtisisk og ærlig nok til å innrømme det. Men jeg vet at både jeg, spillerne og støtteapparatet alltid har gitt alt for å oppnå suksess, sier Deila.

Kommentar: Ronny Deila er nok ikke Celtics problem

Deila ble presentert som Celtics nye sjef den 6. juni i 2014. Optimismen var stor i klubben, men den stilnet noe da Deila trakk det korteste strået i kampen mot Henning Berg og Legia Warszawa i Champions League-kvalifiseringen. Ikke engang en ekstra sjanse for kvalik, mot slovenske Maribor hjalp.

Å ikke få være med og leke sammen med de store klubbene i Europa sved både for supporterne, og for en klubbkasse som kunne trengt pengepotten som Europa-spill gir.

Til tross for internasjonal svikt beholdt Deila en brukbar stjerne da han ledet Celtic til «The Double».

VG Sportens podcast: Her er løsningen på videodømming!

Noen oppturer

Heller ikke denne sesongen greide klubben å kvalifisere seg for Champions League, og med et par cup-exiter i tillegg, var Deilas skjebne nå beseglet.

– Det var stort å bli ansatt som manager i Celtic, en så fantastisk klubb, og jeg har nytt tiden her. Jeg vil aldri glemme velkomsten jeg fikk for to år siden foran så mange fans på Celtic Park. Da jeg kom hit, visste jeg at jeg ble en del av en av verdens beste fotballklubber, sier Deila.

– Jeg var fornøyd med at vi kunne gi fansen «The Double» forrige sesong, og nyte noen europeiske kamper på Celtic Park. Jeg er også fornøyd med at vi denne sesongen ser ut til å vinne et nytt seriegull, sier han.

Styreleder Ian Bankier takker Deila for innsatsen han har gjort i Celtic.

– Han er en flott fyr med sterke verdier som ærlighet og integritet. Han har hatt noe suksess, og det har vi vært glade for. Jeg vet at supporterne vil støtte Ronny og spillerne mens de jakter mer suksess i form av seriegull, sier han.

– Vi er alle Celtic-supportere, og vi vet at det kan komme skuffelser i fotballen. Men jeg vet at Ronny er en mann som har gjort sitt aller beste i denne jobben, og at han alltid vil bry seg om klubben.

Ronny Deila-avgjørelsen var langt på vei ventet i Skottland.

– Molde-tapene vil forfølge ham, sier Celtic-ekspert Liam McLeod.

Mer om

  1. Ronny Deila
  2. Skotsk fotball

Flere artikler

  1. Erkerivalens trener synes synd på Deila: – Han fortjener ikke dette

  2. Underskriftsaksjoner både for og imot Deila

  3. Agent Tore Pedersen: – Ronny kunne ha fortsatt hvis han ville

  4. Norske Celtic-fans fleipet med at de var fra Sverige...

  5. Rodgers bekreftet som Deilas Celtic-erstatter: - En drøm som går i oppfyllelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder