ENDELIG GRUNN TIL Å SMILE: Start har spilt 27 Tippeliga-kamper uten seier. Skal de endelig lykkes i Kristoffer Ajers siste kamp for klubben før overgangen til Celitc? Foto: Bjørn S. Delebekk VG

VG tipper dagens kamper i Tippeligaen og 1. divisjon

Vi har vurdert de seks kampene i hovedrunden i Tippeligaens siste runde før EM-pausen. Vi har også sett nærmere på dagens seks kamper i 1. divisjon.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Slik tror vi fotballsøndagen ender:

Odd - Strømsgodset H

Odd har vunnet seks av de syv siste hjemmekampene sine mot Strømsgodset, og når disse to lagene møtes har de i ni av de siste ti oppgjørene endt med hjemmeseier. Vertene må klare seg uten Jone Samuelsen her, mens Godset kommer fra cupseier mot Stabæk, og en sterk snuoperasjon mot Vålerenga. Et åpent oppgjør mellom to lag som kommer til å kjempe i toppen hele denne sesongen, men her tror vi statistikken fortsetter, og at det på ny blir hjemmeseier.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sogndal - Lillestrøm U

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Sogndal har tapt sine tre siste kamper mot LSK, før det hadde man kun tapt én av de fem siste. Nå starter laget med fire kamper uten tap, men tre av disse har endt med poengdeling. LSK har tapt fire av sine fem siste kamper - hvorav en var i cupen mot Sandefjord. Sogndal har kun tapt én av seks hjemmekamper denne sesongen, mens LSK kun har vunnet én av sine seks bortekamper. Åpen kamp der uavgjort til 3,20 frister mest.

Brann - Haugesund H

Brann står fortsatt uten baklengsmål på hjemmebane denne sesongen, og fire av fem hjemmekamper er vunnet. Haugesund viser god form for tiden, og har vunnet sine to siste kamper i Bergen. Men gjestene tapte etter cupkampen mot Bodø etter straffespark i midtuken. 120 minutter og reise koster, spesielt når Brann var hjemme og hadde fri. Vi tror Branns sterke hjemmestatistikk fortsetter, og gir dem et knepent tips her. Under 2,5 mål er også spillbart i denne kampen til 1,70 i odds.

Start - Stabæk H

Et meget viktig oppgjør i bunnen av Tippeligaen. Start vil uten seier her sette rekord i flest kamper på rad uten seier i Tippeligaen (28) dersom de ikke vinner her. Men Kristiansand-laget har vært nærme, både mot Sogndal og AaFK. To kamper uten tap gir selvtillit. Dette er også Kristoffer Ajers siste kamp for Start før han flytter til Skottland og slutter seg til Celtic-troppen. Stabæk har tre kamper uten scoring og tre tap (inkludert cupen). Start nærmer seg noe, og vi tror de gir Ajer er verdig avskjed.
Oddsen for Start-seier er 2,55.

Viking - Bodø/Glimt H

Viking har vunnet sine to siste kamper mot Bodø/Glimt, og kommer fra en sterk seier på Åråsen. Laget hadde i tillegg spillefri i midtuken, mens gjestene vant etter straffesparkkonkurranse mot Haugesund i cupen. Det koster. Ellers har ikke Glimt hatt noen god start på sesongen med 11 poeng etter 12 serierunder. Borte har de kun vunnet én kamp. Viking startet sesongen med ett poeng på de tre første hjemmekampene sine, men har syv på de siste tre. Her tror vi de forbedrer den statistikken, selv om oddsen ikke er mer enn 1,57.

Aalesund - Vålerenga H

Vålerenga står med ett fattig poeng på bortebane denne sesongen, og har hatt en real oppvask de siste ukene. Tre scoringer på seks bortekamper er heller ikke imponerende. Laget har i tillegg tapt de syv (!) siste gangene de har gjestet AaFK. De har også tapt fire av de fem siste oppgjørene mellom de to lagene. AaFK hadde i tillegg fri, mens Vålerenga spilte cupkamp i midtuken. Vertene har nå to kamper uten tap, etter seieren i Bodø sist. Vi tror de får en ny opptur her. Oddsen er 2,30.

Levanger - Kongsvinger U

Levanger har kommet seg litt ned på jorda igjen etter den fantastiske serieåpningen med syv kamper uten tap. Nå har laget tapt sine to siste kamper, og sist fikk de grisebank av KFUM med 0-5 i sekken. Kongsvinger er et lag mange har forventeringer til denne sesongen, og laget så ut til å innfri, men tre strake tap overbevisinger ingen om at de er et topplag. To lag som trenger en opptur, vi tror fort begge lagene blir litt skuffet, men samtidig synes det er greit med uavgjort her.

Kristiansund - Åsane H

Kristiansund har vunnet fire av fire hjemmekamper denne sesongen, og står har ikke tapt siden serieåpningen borte mot Mjøndalen. Sist kom laget tilbake fra 0-2 og reddet ett poeng borte mot Bryne. Åsane har vist fin form den siste tiden, men har tapt for Haugesund i cupen og Sandefjord i serien. Gjestene vant også begge oppgjørene mot Kristiansund forrige sesong. Det tror vi ikke de gjør i år. De siste sesongene har det stort sett vært jevnt når Kristiansund vinner, og slike kamper er de eksperter på å avgjøre.

Strømmen - Bryne H

Begge oppgjørene mellom disse to lagene endte uavgjort forrige sesong. Nå er vertene i fin form, tross tapet mot Ranheim sist. Før det sto laget med tre strake seirer. Gjestene har fem kamper uten tap, hvorav tre er tapt. Sist rotet man også bort en 2-0-ledelse hjemme mot Kristiansund. Strømmen virker å ha etablert seg i OBOS-ligaen, Bryne får det tøft denne sesogen. 1,90 for hjemmeseier her er spillbart.

Sandnes Ulf - KFUM Oslo H

Etter en meget god start på sesongen på hjemmebane, har Sandnes Ulf nå tapt to kamper på eget gress. KFUM har vist at de er et vanskelig lag å slå, og har i tillegg spilt på seg selvtillit med to strake seiere. Her skal likevel Sandnes Ulf være et par knepp hvassere, på en normal dag vinner de dette greit. Oddsen er 1,55 og 2,45 med 0-1 fra start, men slik vertene har variert stoler vi ikke helt på dem.

Ull/Kisa - Jerv U

Jerv har kommet seg litt etter en dårlig sesongstart, mens Ull/Kisa har tapt seks av sine siste syv kamper. Unntaket er den sterke 5-1-seieren hjemme mot Mjøndalen, som Jerv spilte 1-1 mot sist. Gjestene har kun tapt én av sine siste fem seriekamper, hvorav to er vunnet. Et meget åpent oppgjør der vertene blir knappe favoritter, vi velger likevel å gå for et uavgjortspill til 3,10 i odds.

Sandefjord - Ranheim H

Sandefjord har elleve kamper uten tap - hvorav ti er vunnet (alle turneringer). På hjemmebane har de vunnet sine fire siste kamper, og så langt virker de som det klart beste og mest stabile laget i 1. divisjon. Ranheim er også i god form med tre strake seiere, men borte har de tapt tre av sine fire siste kamper. Mot Sandefjord har de 2-2-4-statistikk, den tror vi forverres her. 1,67 i odds for hjemmeseier her synes vi er ganske bra. Kan også spilles med 0-1 fra start til 2,67 i odds.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder