HELSVART: Kristoffer Ajer, her i duell med Odds Thomas Grøgaard under Starts 3-0-tap, fikk ingen trivelig 18-årsdag. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Dobbel ulykke for Ajer: – En fryktelig 18-årsdag

SKIEN (VG) (Odd – Start 3-0) På sin egen 18-årsdag så han først sin kommende klubb Celtic tape mot erkerival Rangers, så var han selv med på å bli overkjørt av Odd i Skien. Men Kristoffer Ajer angrer ikke på klubbvalget.

  • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over tre år gammel

Kristoffer Ajer tok Tippeligaen med storm som 16-17-åring i fjor vår, og signerte i vinter en kontrakt med Ronny Deilas Celtic som løper fra sommeren. Siden har det gått tråere både for Ajer, Start og Celtic.

Ajer har sluttet å score mål, Start berget Tippeligaplassen etter kvalik og har åpnet årets sesong med fem kamper uten seier, og Celtic ble slått ut først av Europa og nådde «bunnen» da de søndag tapte cupsemifinalen de ikke skulle tape mot Rangers. Flere skotske eksperter mener Deila nå er ferdig som Celtic-seier, selv om laget fortsatt styrer mot seriegull.

LEST DENNE? Skotsk stjerne tror Deila ryker i sommer

– Jeg angrer ikke

– Han er trener der nå, og det er det jeg forholder meg til, sier Ajer til VG.

– Jeg angrer ikke, og er fortsatt klar på at Celtic er det riktige valget for meg.

Sin egen 18-årsdag er han imidlertid ikke like positiv til. Etter å ha ladet opp med Celtic-Rangers, spilte han hele kampen for et usedvanlig blekt Start-lag som skapte én målsjanse på 90 minutter.

– En fryktelig 18-årsdag. Vi var ikke i nærheten av noenting. Vi spilte ekstremt dårlig, ble for passive og vant ikke dueller. Da taper vi, sier Ajer.

– Du er i hvert fall blitt myndig?

– Det må være det eneste positive.

BAKGRUNN: Odd valset over Start

To mål av Semb Berge

For Odd ble det enveiskjøring med store rom da Start prøvde å presse høyt uten å være i nærheten av verken ball eller mann. Hjemmelaget kom til det ene innlegget etter det andre, og etter halvtimen spilt satt endelig både timing, innlegg og avslutning. Espen Ruud slo inn, og fra 10 meter stanget Fredrik Nordkvelle ballen i mål helt inne ved stolpen.

Ruud var også mannen bak både 2-0 og 3-0 med sin presise frisparkfot. Først var det Fredrik Semb Berge som kranglet ballen forbi Start-keeper Håkon Opdal etter litt frem og tilbake i feltet, og samme mann gjorde også det tredje målet da han løp seg fri og stusset nok en dødball i nettet midtveis i annen omgang.

- Vi rundspiller dem

– Vi rundspiller dem. Fredrik har gitt oss en ny dimensjon defensiv, vi har en ung keeper (Sondre Rossbach) som fortsetter å ta steg, og sammen med et godt kollektiv som jobber hardt gjør det at vi er vanskelige å score på, sier Odd-trener Dag- Eilev Fagermo.

– Det ble stor forskjell på lagene. Vi skulle stå høyt og stresse dem, men greide ikke å henge med og ble løpende etter i stedet. Vi ble spilt ut litt for ofte, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder