Hva er dette?

VGs oddstips: Celtic fornøyde med å beholde forspranget i toppen

Celtic-trener Ronny Deila med pressekonferanse dagen før de møter Åge Hareide og Malmø FF i playoff til Champions League. FOTO: BJØRN S. DELEBEKK,VG. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Deila er presset før toppkampen: – Mange fans har mistet troen på ham

Celtic-kjennere tror ikke Ronny Deila (40) mister jobben i nær fremtid, men mener seriegull nå er et soleklart krav i den skotske storklubben.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Deila har lenge snakket om «The Treble» i Skottland, men drømmen ble knust med semifinaletap mot lille Ross County søndag. Celtic tok ledelsen etter ett minutt, men ranket etter hvert da Efe Ambrose ble utvist kort tid senere.

Nå virker seriegull og påfølgende Champions League-spill å være et krav fra den hvite og grønne delen av Glasgow dersom ikke Deila skal miste jobben etter to sesonger på Celtic Park – påfallende nok samtidig som nordmannen blir kåret til månedens manager i Skottland for januar.

– Søndag var en tung dag for Celtic. Det skjer neppe noe med Ronny på kort sikt, men mange fans har mistet troen på ham, sier Paul Brennan – mannen bak den anerkjente bloggen Celtic Quick News.

– Alt tyder på at han vil få ytterligere én sjanse til å ta laget til Champions League, men da må han så klart vinne ligaen først. Presset øker, sier The Sun-journalist David Friel til VG.

Lest denne? Deila om livet i Glasgow: – Som å leve i en gullfiskbolle

«Massive game»

Han beskriver derfor kveldens kamp mot serietoer Aberdeen på bortebane som «massive» for Deila. Med tap skiller kun tre poeng ned til Sir Alex Fergusons tidligere klubb på østkysten.

FØLGER CELTIC: David Friel i skotske The Sun. Foto: , Bjørn S. Delebekk

– Det er svært sjeldent Celtic vinner «Tre Treble», så det har aldri vært noe krav, men ligaen han vinne, mener Friel.

– Skulle Celtic tape mot Aberdeen, kan det få alvorlige konsekvenser. Dette er Deila klar over. Han forstår situasjonen, sier BBC-kommentator Liam McLeod til NTB.

Deila møtte pressen i Skottland tirsdag og sier han forstår at fansen er skuffet over tapet mot Ross County.

– Vi var alle veldig skuffet etter helgen. Men vi har en svært viktig kamp nå. Vi kan sette oss selv i en veldig god posisjon, poengterer den tidligere Strømsgodset-sjefen som de siste dagene har hentet inn Manchester Citys Patrick Roberts og Feyenoord-urokråka Colin Kazim-Richards.

Kritisk til spillerlogistikken

Nettopp Deilas innsats på spillermarkedet er en av grunnene til at han nå er under press, mener Paul Brennan. Han er alt annet enn imponert over nordmannens signeringer.

– Hans første tre overgangsvinduer var svake. Han satset mye på tre Dundee United-spiller som aldri holdt nivået. Han fikk en strålende forsvarsspiller på lån fra Manchester City (Jason Denayer), men gikk tilbake til de to Manchester-klubbene for ytterligere tre stoppere som aldri var gode nok for laget. Ronny har også signert en rekke vinger og spisser som ikke har erstattet de vi har mistet, sier Brennan.

Bloggeren påpeker at det er flere i Celtic-apparatet som må ta ansvaret for sviktende speiderarbeid og manglende kontakt med sentrale agenter, men mener Deila har hatt og har nok pund til disposisjon.

– Celtic vet de ikke har gode nok spillere og jobber med saken, men taper overgangsdueller mot klubber med langt lavere budsjett. Ronny trenger en ny høyreback samt bedre alternativer i de viktigste posisjonene, mener Brennan.

Så du denne? Stefan Johansen brukte video fra sine beste kamper for å finne tilbake til seg selv

God uavgjortodds

Før kveldens toppkamp skiller det seks poeng mellom Celtic og Aberdeen i favør Deilas mannskap. Celtic tapte sesongens første oppgjør mot tabelltoeren, men slo tilbake og vant 3–1 i hjemmeoppgjøret.

Begge lag kan vise til god form. Vertene står med 7-3-0 på sine siste ti kamper, mens Celtic har 4-1-0 på sine siste fem. Aberdeen drar riktignok fordel av spillefri i helgen, mens Deila og co. røk ut av ligacupen.

Hjemmelaget styrket stallen i løpet av overgangsvinduets siste dager med Wales-angriperen Simon Church. Til gjengjeld gikk David Goodwillie (a) ut på lån. Gjestene forsterket med driblefantomet Patrick Roberts (kant) fra Manchester Citys juniorlag og Colin Kazim-Richards (a) fra Feyenoord, og begge er trolig klare for spill til toppkampen. Nadir Ciftci (a) har reist til Eskisehirspor og tyrkisk toppserie, mens Jozo Simunovic (f) er skadet.

Med seks poengs forsprang vil muligens Celtic være fornøyd med uavgjort i dette oppgjøret, og man bør i hvert fall vente seg en reaksjon etter Ross County-tapet. Slik det står prøver vi uavgjortoddsen til 3,45. Spillestopp er kl. 20.40 og CMore Fotball viser den skotske storkampen.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Les også

 1. Deilas trippeldrøm knust: – Jeg er veldig skuffet

  (Ross County - Celtic 3-1) Celtic spilte store deler av kampen med ti mann og måtte til slutt se seg slått ut av den…
 2. «Moi» bekrefter Celtic-interesse

  Ronny Deila (40) ønsker å hente Molde-spiller Mohamed Elyounoussi (21) til Celtic.
 3. Celtic vant 8-1 – Stefan Johansen ute av troppen

  (Celtic-Hamilton 8-1) Ronny Deilas Celtic slo til med en storseier over Hamilton i skotsk eliteserie tirsdag kveld.
 4. Stefan Johansen brukte video fra sine beste kamper for å finne tilbake til seg selv

  Stefan Johansen (25) har vært «etterlyst» av mange denne…
 5. Deila om livet i Glasgow: – Det er som å leve i en gullfiskbolle

  Ronny Deila (40) går straks inn i en uke der mye av Celtics sesong vil avgjøres.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Skotsk fotball

Flere artikler

 1. Deila kan få med seg over tre millioner kroner

 2. Endelig en seier for Deila

 3. Deila reddet av drømmetreff: - Kommer til å huske målet for resten av livet

 4. Norske Celtic-fans fleipet med at de var fra Sverige...

 5. Høydramatisk «Old Firm» – skotsk stjerne tror Deila ryker i sommer

Fra andre aviser

 1. Deilas nye kjøp: - Motstandernes fans vil hate meg

  Bergens Tidende
 2. Skotsk kommentator: - Deila lever på lånt tid

  Bergens Tidende
 3. Pressede Deila unngikk cupblemme

  Fædrelandsvennen
 4. Skotsk kommentator: - Deila lever på lånt tid

  Fædrelandsvennen
 5. Pressede Deila unngikk cupblemme

  Aftenposten
 6. Pressede Deila unngikk cupblemme

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no