Norsk keeper fnyser av kampfiksings-rykter

Etter en dårlig dag på jobben i går kveld våknet keeper Lars Cramer (23) i dag til rykter om at han er kjøpt og betalt.

Artikkelen er over fire år gammel

For etter at Kalmar tapte 2-0 for serieleder IFK Göteborg i Allsvenskan i går kveld, la den kjente fotballreporteren i Aftonbladet, Robert Laul, ut denne meldingen på sin Twitter-konto:

– Kan Kalmars målvakt Lars Cramer ha vært kjøpt. Ryktet går i fotballkretser. Jeg tar ingen stilling.

Overfor VG innrømmer den norske keeperen at han hadde en dårlig dag på jobben, men han tar seg ikke nær av beskyldningene.

I TRØBBEL: Her er Lars Cramer fotografert etter en kamp for Strømsgodset i 2011. Foto:Trond Reidar Teigen,NTB Scanpix

– Nei, jeg bryr meg ikke. Jeg spilte en dårlig kamp, og at folk i media reagerer på det hører med. Slik er «gamet», sier Lars Cramer.

Slapp med skrekken

– Men synes du ikke det er drøyt å nærmest bli mistenkt for kampfiksing?
– Det får være hans ord. Jeg vet ikke engang hvem han er, og han må få lov til å skrive det. Jeg spilte dårlig og da vet man at kommentarene kommer.

Mot Thomas Rogne og Haitam Aleesamis Göteborg fikk den tidligere Strømsgodset-keeperen en i sekken allerede etter to minutter.

Deretter rotet Cramer det til for seg selv ved flere anledninger. I 1. omgang driblet han av en IFK-spillere men slo ballen til en motstander som kunne satt inn 2-0. Keeperen slapp med skrekken.

Expressen skriver at den norske keeperen ga bort ballen fire ganger til IFK Göteborg.

– Det her kan han ikke gjøre. Det går ikke, lød det fra C Mores kommentator Pelle Blohm.

2-0-målet kom i 56. minutt av den danske spissen Lasse Vibe.
– Det var ingen tabbe, men det var et skudd fra skrå vinkel som jeg ville tatt på en bedre dag, sier Cramer og innrømmer at han kommer ikke til å bruke så mye tid på svenske aviser i dag.

– Tåler det

– Jeg er såpass sterk mentalt at jeg skal tåle det og jeg bryr meg ikke så mye om det. Men samtidig er jeg fullstendig klar over at prestasjonen ikke var god. Da får man tåle at det blir skrevet mye rart.

23-åringen voktet Kalmar-buret også i 3-0-seieren mot Örebro mandag. Derfor fikk han ny tillit mot Göteborg i går kveld. Kalmar ligger nå på en 11. plass i Allsvenskan.

Sesongåpningen har vært så som så for både klubb og keeper.

– Jeg er i bra fysisk form, men jeg mistet halve sesongoppkjøringen etter at jeg ble operet i januar. Derfor mangler jeg kamptrening, sier Lars Cramer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder