«RIK ONKEL»: Tor Olav Trøim (i midten) på kongetribunen på Ullevaal stadion på VIFs lokaloppgjør mot LSK forrige sesong. Til venstre for Trøim står Stig-Ove Sandnes som nå jobber med klubbens stadionprosjekt. Foto: Jørgen Braastad

«Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel»

Rune Hauge sentral rådgiver da Trøim planla ny storsatsing i VIF

Etter å ha rådført seg med en rekke personer lanserte en engasjert Tor Olav Trøim (53) ny storsatsing i Vålerenga. Det overbeviste Kjetil Rekdal-etterfølger Ronny Deila (40).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi har bare møttes én gang, men han har imponert meg veldig. Han er veldig folkelig, ydmyk, trygg på seg selv og har en sterk lojalitet. Det var noe av det viktigste for meg, sier Deila – Vålerenga-trener fra 1. januar 2017.

8. januar 2013 vendte Kjetil Rekdal tilbake til VIF med mål om igjen å løfte klubben til toppen av norsk fotball, men de kommende 3,5 årene skulle først og fremst handle om å holde klubben «i live».

Rekdal og hovedaksjonær Tor Olav Trøim ble enige om at noe måtte gjøres. Trøim sa ja til ny storsatsing og i juni ringte Rekdal selv til Ronny Deila. I går satt de ved siden av hverandre i Vallhall og smilte.

– Dette hadde aldri vært mulig uten Tor Olav. Skal han være en investor som får effekt av investeringene måtte det gjøres et løft, sier Rekdal som også får ny sjef på kontoret i Erik Espeseth i løpet av høsten.

Bakgrunn: Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

Tilbake til start

Trøim har brukt utallige millioner på å dekke underskudd og bidra til spillerkjøp de siste årene, men nå vil han starte litt på nytt - bygge opp administrasjonen, det sportslige apparatet og legge til rette for ytterligere talentsatsing i Oslo.

VIF-TOPPER: Kjetil Rekdal og Ronny Deila (t.h.). Foto: Frode Hansen

Det ble konklusjonen etter å ha rådført seg med en rekke personer både fra næringslivet og med bakgrunn fra idretten i sommer. En av dem han snakket mest med var tidligere fotballagent Rune Hauge.

– Tor Olav har vært en snill onkel. Nå blir han også en god onkel. Det sa han også selv til meg. Det innebærer litt tilbake til start og bygge opp organisasjonen. Espeseth og Deila tror dette er mulig, og det er ikke dumme folk. Tor Olav har et genuint ønske om å skape en god fotballklubb i Oslo. Han har veldig lyst til å få til dette nå. Da må hjørnesteinene på plass først og topp folk må drive klubben. Han skal ha ros for at han prioritert dette og landet på noe jeg mener er gode valg, sier Hauge, som omtaler seg selv som samtalepartner, til VG.

Det lyktes ikke VG å komme i kontakt med Trøim onsdag. Hverken Rune Hauge eller Vålerenga-ledelsen ønsker å kommentere summer, men bekrefter at hovedaksjonæren «øker satsingen» inn i 2017. Det innebærer også at Deila har fått lovnader om det finnes midler til å bygge opp et topplag på VIFs nye stadion.

– Her blir det ikke snakk om å pisse i buksa og kaste den etter kort tid. Det blir gjort en veldig grundig jobb, sier Hauge.

Takker Trøim - igjen

Den sportslige og økonomiske utviklingen førte til en erkjennelse av at Vålerenga i sommer måtte ta grep.

Styreleder Thomas Baardseng har aldri fryktet at Trøim skulle trekke seg ut, men er glad og takknemlig for at 53-åringen igjen åpner lommeboka.

– Dette er jo et klart tegn på at vi øker satsingen. Det er ny giv i seilene. Trøim har selv vært involvert i prosessen og har vært, og er fortsatt, meget viktig for Vålerenga. Han har stått ved sitt eierskap og forpliktelser i veldig vanskelige tider. At han i tillegg er så engasjert og interessert er kjempeviktig og oppmuntrende for alle oss andre, sier Baardseng.

Så du denne? Slik svarer Vålerenga-duoen på Twitter-refs

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder