Alanzinho med drømmemål: – Nå har vi god sjanse til å klare oss

BÆRUM (VG) (Stabæk-Start 3-0)  Ohi Omoijuanfo (22) scoret to og så gjorde Stabæk-helten Alanzinho (33) et drømmemål: – Nå har vi en god sjanse til å klare oss, mener brasilianeren.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Stabæk-supporterne må imidlertid leve med hjertet i halsen helt til slutten av november. Kvalifiseringen blir neppe ferdig før advent.

Bærum-laget tok bronse i 2015, men har hatt en trøstesløs sesong i år. 3-0 over Start betyr at Stabæk får en ny sjanse til å sikre kontrakten på nivå én i norsk fotball. Nå blir det kvalifisering mot Kongsvinger, Jerv eller Mjøndalen.

Glimt rykket ned: – Vi har satt oss i den posisjonen selv

– Vi var nødt til å vinne, og vi gjorde jobben vår. Nå venter kvaliken. Hvis vi har den samme innstillingen som i dag, mener jeg at sjansene er gode for at vi klarer oss, sier kapteinen Morten Skjønsberg til VG.

– Odd gjorde dessverre ikke sin del av jobben...

Kapteinen mener at Alanzinho kan bli en viktig brikke i kvaliken. Brasilianeren hadde vært på banen i bare sju sekunder (!) da han løftet ballen i krysset og økte Stabæks ledelse til 3-0.

– Det var godt å få mitt første mål. Nå har vi en god sjanse til å klare oss, sa Alanzinho til TV2 etterpå.

Lillestrøm: Slo Molde og feiret ny Tippeliga-kontrakt

Ohi Omoijuanfo ser fram til kvaliken:

– Vi har gode muligheter. Jeg mener at vi er det beste laget blant dem som er med i kvaliken, sier han til VG.

– Men vi må spille på vårt beste. Da vet jeg at vi kan slå godt fra oss.

Ohi ble hentet fra Jerv etter 15 mål i OBOS-ligaen i fjor. Men det har ikke gått så bra.

– Jeg har ikke prestert på det nivået jeg kan. Men jeg har fått tillit og har bare fortsatt å jobbe. I dag fikk jeg betalt for all jobbingen, sier Ohi.

– Jeg har skuffet både supporterne og meg selv. Jeg visste at jeg kom til å score i dag. Jeg ba til Gud, og han velsignet meg med to scoringer.

Stabæk tok ledelsen midtveis i 1.omgang da Cole Grossman sendte en praktfull langpasning i bakrommet til Ohi Omoijuanfo, som scoret alene med Håkon Opdal.

Brann: Sikret sølvet foran fullsatt stadion

Artikkelen fortsetter under bildet

DRØMMEMÅL: Alanzinho scoret 3-0 målet med sitt første spark på ballen etter at han kom inn. Moussa Njie (11) sto bak pasningen. Til høyre kommer Ohi Omoijuanfo stormende til. Foto: SJUR STØLEN, DIGITALSPORT

Samme Ohi økte til 2-0 bare fem minutter senere etter corner fra Birger Meling.

Alanzinho ble byttet inn kvarteret før slutt og hadde vært på banen i bare sju sekunder (!) da han løftet ballen i krysset fra snaut 20 meters hold. Det var Moussa Njie som vakkert la ballen tilbake til Stabæk-helten.

Der med har Stabæk fortsatt muligheten til å redde stumpene etter et 2016 som har vært en gedige nedtur. For andre gang i Stabæks eliteseriehistorie kvittet klubben seg i sommer med treneren midt i sesongen. Det var Billy McKinlay som måtte gå, og han ble erstattet av Toni Ordinas.

Mens Stabæk i fjor hadde fulltreff med spillerne de hentet inn, har det vært atskillig verre i 2016. Den tidligere Stabæk-helten Alanzinho ble til slutt hentet inn, uten at det har utgjort den store forskjellen.

Stabæk hadde åtte strake tap i treningskampene, og det fortsatte med tre strake tap i serien – klubbens verste seriestart noen sinne.

Se også: Kongsvinger tok steg mot eliteserien

Problemene hadde forresten startet lenge før: allerede i februar ble Cole Grossman utsatt for en feilslått spøk på en treningsleir. Ohi Omouijanfo dro stolen vekk under amerikaneren, som slo hodet – mistet seks seirekamper.

Det sportslige og det økonomiske går ofte hånd i hånd. Så også i Stabæk, som regner med stygge røde tall i regnskap et for 2016: minus 7,5 mill. kroner.

Kvalikkampen ble parodi: – Ganske brutalt å spille

Stabæk har tapt ni hjemmekamper denne sesongen. Ingen lag med flere enn åtte tap på eget gress har unngått nedrykk i 16-klubbserien, som startet i 2009.

– 50 prosent av jobben er gjort. Og nå blir det ikke vanskelig å motivere spillerne for å kjøre på videre, sa Stabæk-trener Toni Ordinas til TV2 etter kampen.

Starts har spilt 24 bortekamper uten seier. 2-0 mot Haugesund 30.mai i fjor var den siste. Klubben har sluppet inn mål i sine 14 siste bortekamper i ligaen.

1-0: Håpet lever for Stabæk etter seier over Start. Her scorer Ohi Omoijuanfo sitt første mål forbi keeper Håkon Opdal. Til venstre Alexander Ray De John. Foto: Terje Pedersen NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder