Møter Hviterussland onsdag - Tyskland søndag

MØTTE PRESSEN: Per-Mathias Høgmo møtte tirsdag pressen før onsdagens treningskamp mot Hviterussland. Der var han klar på at Tyskland blir en massiv utfordring. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

Høgmo om Tyskland: – Min største sportslige utfordring

SANDVIKA (VG) Per-Mathias Høgmo (56) er klar på en ting før VM-kvalifiseringen sparkes i gang søndag. Tyskland er den største utfodringen han har hatt som landslagssjef.

 • Even Braastad
 • Morten Stokstad
 • Bjørn Arne Johannessen
 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

Tirsdag møtte Per-Mathias Høgmo pressen før morgendagens treningskamp mot Hviterussland. Det mest interessante er imidlertid VM-kvalifiseringen som starter søndag.

Les også: Hull angret på kjøpet av skadet Diomande

På VGs spørsmål om møtet med Tyskland søndag var den største utfordringen Høgmo hadde hatt som landslagssjef, resonnerte 56-åringen som følger:

– Vi har valgt å spille mot Belgia borte, Portugal borte, Frankrike borte, England borte, nettopp fordi vi skal vi se hvor listen ligger kollektivt. Vi møter den regjerende verdensmesteren og det laget jeg synes var best i EM, så ja, det er den største sportslige utfordringen per dags dato. Det tror jeg vi kan si. Du blir utfordret i alle spillets faser, oppsummerte landslagssjefen på pressekonferansen.

Kommentar: Høgmo bør ta en telefon til Drillo

Skrøt av Selnæs

Landslagssjefen var også opptatt av å presisere at det tyske mannskapet består av spillere som er vant til en helt annen matching i det daglige, enn de fleste i den norske troppen.

– De har konkurranser som det vi skal ha på søndag, to-tre ganger i uken, så det gjelder for oss å være topp konsentrerte.

Offensiv før Tyskland-kampen: King mener Norge er bedre rustet nå

Én i landslagstroppen som har tatt steget inn i startelleveren i en av de store, europeiske ligaene er Ole Kristian Selnæs. VG spurte Høgmo om han kunne føye seg inn i de samme rosende rekker som Alexander Søderlund etter helgens serierunde hvor St. Etienne møtte Toulouse. Søderlund hyllet Selnæs` sin prestasjon mot på twitter, hvor han meldte at trønderen «Spiller som en Gud».

– Han får gode tilbakemelding av trenerteamet sitt i St. Etienne, han er i rivende utvikling. Ut i fra det vi så i vår, og de kampene han har spilt nå, så har han en sentral rolle, sa Høgmo, som mente 22-åringen har utviklet seg i flere av spillets faser.

– Jeg syns han i det offensive videreutvikler seg stadig, hvor han har sine styrker gjennom at han er fremoverrettet i spillet sitt. Både når det gjelder å slå i bakrom og å vende spill. I tillegg har han bltit bedre til å flytte beinene defensivt.

Les også: Strandbergs verden raste sammen da broren fikk kreftdiagnose

Høgmo: – Mange gode signeringer

Landslagssjefen uttrykte også glede over sommervinduet, som blant annet har ført til klubbytte for Haitaam Aleesami (Palermo), Stefan Strandberg (Hannover 96) og Stefan Johansen (Fulham).

– Vi har fått mange overganger, mange gode signeringer som gjør at spillerne tar steg. Den eneste som ikke er helt avgjort er Markus Henriksen, så får vi se hvordan det utvikler seg i løpet av dagen i dag og dagen i morgen.

Henriksen er for øvrig heftig koblet til en overgang til Adama Diomandes Hull.

Les også: Høgmo åpner for Zekhnini på landslaget

Mer om

 1. Per-Mathias Høgmo
 2. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. VGs landslagskommentator mener: Høgmo må vrake sin mest betrodde mann mot Aserbajdsjan

 2. NFF freder Høgmo: – Det er ikke formulert noe krav

 3. Tidligere landslagsstjerne angriper Ole Selnæs

 4. Derfor får Nordtveit neppe «West Ham-rollen» mot Tyskland

 5. Ødegaard vraket til Tyskland-kampen

Fra andre aviser

 1. Dæhli tilbake i varmen etter skademarerittet - Ødegaard utelatt igjen

  Aftenposten
 2. Høgmo om krisen i norsk fotball: - Vi må ta konsekvensene fullt og helt

  Aftenposten
 3. Yttergård Jenssen hentes inn i landslagstroppen

  Aftenposten
 4. Hetsen preller av Høgmo: - Kan ikke la seg bringe ut av fatning

  Aftenposten
 5. Hetsen preller av Høgmo: - Kan ikke la seg bringe ut av fatning

  Bergens Tidende
 6. Kaptein Skjelbred: - Lett å skylde på én person

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder