VIL SLÅ SLOVAKIA: Roy Hodgson på Englands trening i Chantilly i forkant av dagens pressekonferanse i St. Etienne. Foto: Kirsty Wigglesworth Ap

Hodgsons syrlige svar: – Bra å bli utdannet av deg

ST. ETIENNE (VG) Roy Hodgson (68) kan få ny England-kontrakt med suksess i EM. Men spørsmål om lagets utvikling liker han ikke spesielt godt.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var mot slutten av den obligatoriske Uefa-pressekonferansen før morgendagens kamp mot Slovakia at Joseph Schreuder fra TV-kanalen NOS i Nederland tok ordet:

– Et lag som skal vinne EM må utvikle seg gjennom turneringen. Hvor står utviklingen i ditt lag for øyeblikket?

På podiet, foran rundt 200 journalister og fotografer, tok Hodgson sats:

– Det er bra å bli utdannet av deg. Da vet jeg at det skal til for å vinne.

Deretter svarte han utfyllende på spørsmålet:

– Vi prøver hele veien. Taktisk, og til forskjellige motstandere, legger vi planer. Det tar lenger tid med landslag enn med klubblag. Mange er med på sitt første mesterskap her, og har ikke mange landskamper. Og de lærer. Som trener jobber jeg langs de linjer. Punkt en er å få laget til å vinne, og punkt to er at de blir sterkere hver gang de tar England-drakten på.

Før han avsluttet med et nytt, lite stikk:

– Så får vi se om vi utvikler oss, det kan du også se.

DEN SPØRRENDE HOLLENDER: Joseph Schreuder i nederlandsk TV avbildet utenfor pressekonferanserommet i St. Etienne. Foto: Øyvind Brenne

Tror han ble forvirret

Den nederlandske journalisten gikk sammen med VG ut av rommet etterpå.

– Jeg tror ikke han forstod spørsmålet mitt, sier Schreuder og utdyper:

– Jeg mener at man i en turnering må vokse og vokse, og bli bedre og bedre og mer automatisert som lag. Men han ble nok litt forvirret over det faktum at jeg kommer fra nederlandsk TV. Vi nederlendere må holde veldig lav profil for tiden. Vi bør være stille.

Det siste hvisker journalisten mens han smiler bredt - normalt sterke Nederland kvalifiserte seg som kjent kke til årets EM.

Fikk du med deg? Kaller blussfansen intelligente

– Synes du han svarte arrogant?

– Neida, han er ikke en slik type.

Har fått kontraktsåpning

FA-sjef Greg Dyke hintet nylig i et radiointervju med Radio 5 at semifinale, eller kvartfinale med exit mot et godt lag etter en god prestasjon, kunne være nok til nytt kontraktsforslag for Hodgson.

– Temaet har vært reist mange ganger før, det gjør ikke noe fra eller til at han nevner det igjen. Kontrakten går ut etter EM. Alle har visst det i to år. Vil jeg bli, bør jeg bli, vil de at jeg skal bli? Ingenting endres at det han har sagt nå, sier Hodgson, som stort sett så fornøyd og rolig ut på pressekonferansen, og svarte utfyllende på alle spørsmål.

Men da en engelsk journalist ba ham definere EM-suksess for England, var svaret også der syrlig:

– Spørsmålet er ikke intelligent, og det sier jeg ikke for å være uhøflig. Men det er ikke et spørsmål for trenere. Vi kan forberede fotball-lag, ikke bedømme slikt.

Les også: Stikket til Ronaldos kritikere

Førsteelleveren kan han imidlertid bestemme, og der kan det bli endringer. På spørsmål om førstevalget Harry Kane er sliten etter en lang sesong, svarte Hodgson avvisende.

VG I FRANKRIKE: Øyvind Brenne dekker EM for VG.

Kaptein Wayne Rooney fikk spørsmål om Jack Wilshere, og responderte med å rose Arsenal-spilleren, som fort kan komme inn i laget. Det samme gjelder Daniel Sturridge på bekostning av Raheem Sterling. Mens Jamie Vardy utfordrer Kane som midtspiss. Med seier spiller England åttendelsfinale i Paris som gruppevinner.

– Vi har et godt og spennende lag. Spillerne har mange år foran dem, men vi må prøve å gå langt nå. Laget kommer til å bli bedre de neste årene. De neste årene vil mange her ta lange steg. Nå har vi fått en god start som vi skal prøve å bygge på, sier Rooney til VG.

England - Slovakia går i morgen kveld klokken 21. Kampen sendes på NRK 1.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder