TIL TYSKLAND? Nigerianske Chinedu Ogbuke. Foto: Mira Gosse, VG
TIL TYSKLAND? Nigerianske Chinedu Ogbuke. Foto: Mira Gosse, VG

Lyn bekrefter Edu-salg

Bjarmann til VG Nett: - En god avtale for Lyn

FOTBALL

Lyns spissjuvel Chinedu Ogbasi Ogbuke (21) er solgt til den tyske klubben Hoffenheim. Overgangssummen skal være rundt 40 millioner kroner.

Publisert: Oppdatert: 24.08.07 23:26

- I mine øyne har vi solgt eliteseriens aller beste spiller, så det er litt spesielt. Samtidig visste vi at det bare var et tidsspørsmål før han ville forlate oss, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann til VG Nett.

2. Bundesliga-klubben Hoffenheim har vært blant de aller ivrigste etter å sikre seg eliteseriestjernen. Overgangssummen skal ifølge NRK og TV2 til slutt ha landet på rundt 40 millioner kroner.

- Det er en god avtale for Lyn, sier Bjarmann - uten å røpe noen sum.

Edu har tidligere vært koblet til halve Premier League, samt russiske Lokomotiv Moskva. Derfor er det overraskende for mange at han nå ender i 2. Bundesliga.

- Klubbvalget hans er nok overraskende for mange. Hvorfor han velger Hoffenheim må du nesten spørre Edu selv om. Men klubben har store visjoner og tanker om fremtiden, sier Bjarmann til VG Nett.

Edu er også enig med Hoffenheim om sine personlige betingelser, og nå gjenstår bare den medisinske testen på søndag.

VG Nett-debatt:Diskuter overgangen her!

Ønsket seg bort

Etter å ha briljert i eliteserien har ikke Edu lagt skjul på at han ønsker seg til en større liga. Han gjentok dette for drøyt to uker siden overfor VG Nett:

- Problemet med linken til England er at jeg i realiteten ikke kan spille der, siden jeg er fra Afrika. Jeg trenger å spille rundt 75 prosent av landskampene for å få arbeidstillatelse. Det er vanskelig.

- Jeg har kamerater som spiller i større og bedre ligaer, og de er ikke bedre spillere enn meg. Noen ganger er det frustrerende, sa Edu - eller Chinedu Obasi Ogbuke som han egentlig heter.

I skyggen av Mikel

Edu ankom Norge sammen med landsmennene Ezekiel Bala og John Obi Mikel. Sammen med duoen forlot han landet til fordel for London da Mikel-bråket nådde sitt klimaks i 2005.

De nigerianske stortalentene returnerte imidlertid til Norge mer eller mindre frivillig. Og etter at Mikel forsvant til Premier League tok Edus Lyn-karriere for alvor av.

Han leverte en strålende sesong i fjor og var koblet til både Lokomotiv Moskva, Wigan og Portsmouth i vinter. Til slutt valgte han likevel å forlenge kontrakten med Lyn ut 2008-sesongen.

I fjor var en av eliteseriens desidert beste spillere. I øyeblikket har han et snitt på VG-børsen på 5,8 poeng. Han har også båret kapteinsbindet for Lyn denne sesongen.

Her kan du lese mer om