KLAR FOR RBK: Nicklas Bendtner signerer her for Rosenborg sammen med klubbens sportslige leder Stig Inge Bjørnebye og agent Ivan Marko Benes. Foto: RBK

Bendtner klar for Rosenborg

Rosenborg har signert den tidligere Arsenal-spissen Nicklas Bendtner (29).

Publisert:

Rosenborg bekrefter at de har signert den danske Nottingham Forest-spissen på en treårskontrakt. Bendtner har spilt over 100 kamper for Arsenal. I tillegg har han fortid i klubber som Juventus, Wolfsburg, Sunderland og Birmingham. Han har også 72 landskamper og 29 mål for Danmark.

– En fantastisk signering for oss og for norsk fotball. At en sånn profil kommer til Rosenborg og Eliteserien må vi være stolt av, sier Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien direkte på Eurosport Player

Klubben har vært ute etter en ny spiss siden de solgte Christian Gytkjær til 1860 München.

– Alle vet at vi har jaktet en spiss lenge og nå har vi funnet den spissen vi har lett etter. Han vil passe perfekt i vår 4-3-3-formasjon, sier Ingebrigtsen.

Fått det med deg? Forren forlot RBK-leir uten forvarsel

«Lord Bendtner», som noen velger å kalle ham, har lang fartstid som spiss på europeisk toppnivå, men er kanskje vel så kjent som en urokråke utenfor banen. Han har skaffet seg avisoppslag for alt fra slåsskamp med lagkamerat i beruset tilstand, til å bli pågrepet for hærverk.

– Jeg er ennå ikke ekspert på norsk fotball, men jeg vet at Rosenborg er innbegrepet på en stabil klubb som får det beste ut av sine spillere, sier Nicklas Bendtner, som er i København sammen med Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye.

– Den slags stabilitet har jeg savnet siden min tid i Arsenal, og nå får vi se om jeg kan få oppleve det igjen. Jeg kan kun love én ting, jeg er stadig sulten på fotball, stadig sulten på å score mål. sier dansken.

Lurer du på hva norsk fotball har i vente? Sjekk disse Bendtner-scoringene:

Solbakken: – Den største signeringen

FC København-trener Ståle Solbakken ble ikke like overrasket som resten av Fotball-Norge og -Danmark da Bendtner-nyheten sprakk. «Jeg skal ikke skryte, men jeg har visst det en stund at dette kunne skje», sier Solbakken når VG ringer.

– Jeg tror du kan si at det er den største profilen som har blitt hentet til Eliteserien. Profilmessig og mediemessig er han den største signeringen, sier Solbakken, som får støtte av RBK-Kåre:

– Han er den største profilen som har kommet til norsk fotball noen gang.

Solbakken mener Rosenborgs Bendtner-signering er en enda større enn da Molde hentet Eidur Gudjohnsen i fjor, på grunn av den posisjonen han har i mediene og med tanke på at 29 år gamle Bendtner har flere gode år igjen enn da 37-åringen Gudjohnsen ble klar for Molde.

– Her er det snakk om en spiss som skal spille Rosenborg inn i Champions League, sier Solbakken.

Bendtner har flere ganger vært innom København og vært med på Solbakkens treninger.

Vålerenga-aprilsnarr i fjor

– Kan Bendtner være forskjellen på Champions League og ikke Champions League for Rosenborg?

– Det kommer helt an på om han får orden på formen. Potensialet er der til å herje i Eliteserien og til å bli en matchvinner i Europa, men han må trene regelmessig og få opp fysikken.

– Hvordan vil denne nyheten bli tatt imot i Danmark?

– Med kjempeforundring. Bendtner og norsk fotball tror jeg ingen hadde drømt om her overhodet. Dette er et stort sjokk for danskene, sier Solbakken.

Det er ikke mer enn under et år siden Vålerenga laget en aprilsnarr om at de hadde signert Nicklas Bendtner. Nå er stjernespissens overgang til norsk fotball blitt en realitet.

– Jeg tror det er akkurat sånn danskene tar det imot. Nå tror jeg mange tror at 1. april kom tidlig i år, sier FCK-sjefen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder