Nytt mareritt for Arsenal: – Rimelig ydmykende

(Arsenal – Bayern München 1-5, 2-10 sammenlagt) Presset mot Arsenal-manager Arsène Wenger (67) blir neppe mindre etter nok et stortap i Champions League.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Over to kamper har Arsenal sluppet inn hele 10 mål mot den tyske storklubben, som har tatt seg lekende lett videre til kvartfinale.

– Avgjørelsene gikk kanskje ikke Arsenals vei, men dette er rimelig ydmykende, skriver den engelske fotballprofilen Gary Lineker på Twitter.

Les også: «Majestetiske» Ramos reddet Real Madrid – igjen

Det nye 5-1-tapet mot Bayern forlenger marerittrekken til Wengers menn, som har tapt fem av sine syv siste kamper.

London-laget fikk et lite glimt av håp da Theo Walcott sendte laget i ledelsen etter 19 minutter på Emirates. Men i andre omgang skulle det snu på brutalt vis.

Arsenal-stopper Laurent Koscielny ble på omdiskutert vis utvist tidlig i andre omgang da han felte Robert Lewandowski i feltet og laget straffe.

– Dommeren drepte kampen, sier Wenger på pressekonferansen etter kampen.

– Det ødela alt, sier midtbanespiller Granit Xhaka til Viasat.

Les mer: Arsenal-legende støtter Sánchez: – Ville ikke blitt

Lewandowski scoret selv på straffen og startet med det en bayersk målfest: Arjen Robben økte til 2-1, Douglas Costa bidro med 3-1, før den chilenske midtbanespilleren Arturo Vidal scoret to kjappe mål på tampen.

– Jeg synes den første kampen var spesielt imponerende. I dag var førsteomgangen vår dårlig, vi spilte ikke bra og var ikke aggressive nok. De gikk for sin siste sjanse og vi gjorde alt vi ikke burde gjort, men den andre omgangen var god. Straffesparket og det røde kortet endret kampen, sier Bayern-stjernen Robben til Viasat.

Fått det med deg? Zlatan utestengt i tre kamper

Arsenal-toppscorer Alexis Sánchez var tilbake i startoppstillingen etter den overraskende vrakingen mot Liverpool i helgen. Han preget ikke kampen spesielt mye før han ble byttet ut etter 72 minutter, men var mer i fokus da han satt og flirte på benken mens lagkameratene ble ydmyket på banen.

«Det finnes ingen gjemmesteder for Arsenal og Arsène Wenger etter dette. Å tape mot en av Europas stormakter, er en yrkesmessig fare i denne delen av Champions League, men Arsenal ble ydmyket i nok et 5-1-tap som gjør at de rykter ut med 10-2 sammenlagt», skriver kommentator Mark Ogden i ESPN etter kampen.

– Jeg har en mistanke om at Wenger kommer til å trekke seg etter sesongen. Jeg tror faktisk tiden er inne nå, sier Viasats fotballekspert Morten Langli.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder