Eliteserie-comeback etter 4633 dager

TILBAKE: Erik Mykland spilte søndag sin første kamp i eliteserien siden 1996. Foto: Petter Emil Wikøren

Myggen: - Fikk godfølelsen

KRISTIANSAND (VG Nett) (Start - Tromsø 3-1) Starts 3-1-seier over Tromsø minnet Erik «Myggen» Mykland på hvorfor han spiller fotball.

  • Andreassen Jon R

Artikkelen er over ti år gammel

VG Nett LIVE:Se høydepunkter og les referat

- Nå er jeg nesten litt matt. Jeg hadde ekstremt høyt spenningsnivå før kampen, men det gikk veldig bra. På 3-1 fikk jeg en utrolig lykkefølelse og det er jo derfor man spiller fotball. Jeg fikk godfølelsen, sier Myggen etter at eliteserie-comebacket var unnagjort.

Svein Mathisen, sportssjef i Start, var full av lovord om 37-åringen.

- En fantasistk start for Myggen. Han dirigerer og er veldig delaktig i at vi vinner. En stor inspirasjon for de andre spillerne, sier Mathisen til VG Nett.

PROTOKOLL:Gi Myggens comeback terningkast!

Start-trener Knut Tørum var også fornøyd med Mykland. Han trekker, som sportssjefen, fram Myklands lederegenskaper.

- Først og fremst gjør den store lille dirigenten vår en kjempejobb. Han holder skuta på rett kjøl. Han har fortsatt mye å gå på, men han spilte seg ikke ut av laget synes jeg, sier Tørum til VG Nett.

Videointervju med Tørum:- Bolanos er en utrolig fyr

Til og med Tromsø-trener Per Mathias Høgmo kastet seg på hyllingskoret.

- Vi må alle glede oss over at han er tilbake. Det er veldig positivt, og han setter virkelig preg på norsk fotball. All ære til ham for at han er kommet tilbake, sa han.

Klar mot Vålerenga

VANT: Myggen re-debuterte med seier. Foto: Petter Emil Wikøren

At Tørum mener at han ikke spilte seg ut av laget, gleder den lille teknikeren. For han håper på flere kamper fra start.

- Neste gang jeg spiller blir når treneren setter meg opp på laget. Hadde det vært mot Vålerenga neste helg er det utrolig gøy, sier Mykland.

VG Nett-leser:Synes Myggen greide seg helt ok jeg! Ikke noe storspill foreløpig, men skilte seg heller ikke ut negativt.Diskuter!

Ifølge fysioterapeut Gunvor Halmøy er det ikke noe i veien for at eleganten kan spille videre i kommende kamper.

- Jeg så ingenting galt ved Erik i dag, og han kjente ikke noe etter kampen. Dette var veldig positivt og noe vi har jobbet for veldig lenge. Det føles veldig bra, og jeg er veldig glad på hans vegne, sier hun.

Hyllet før kampen

I FARTA: Myggen. Foto: Petter Emil Wikøren

Det var ingen som kunne måle seg med hyllesten Mykland fikk da navnet hans ble lest opp under presentasjonen på Sør Arena før kampstart.

Comebacket varte i nøyaktig én time. Da hadde en relativt anonym Mykland fått kjenne på nivået, men lettelsen var nok størst med tanke på at han så ut til å komme helskinnet fra sine første eliteseriemunutter på 13 år.

Protokoll:Hva synes du om Myggens innsats?

Fantastisk Bolaños-mål

Selv om nesten all fokus var rettet på eliteseriecomebacket til Myggen, var det Cristian Bolaños som tok all oppmerksomhet etter 15 minutter. Han dempet en pasning fra Bård Borgersen på brystet før han fra skrå vinkel rappet til mens ballen fremdeles var i luften.

Skuddet gikk som et prosjektil opp i vinkelen bak en sjanseløs Sead Ramovic.

VG TV:SE Bolanos' drømmescoring her!

Da jublet både Bolanos, Myggen - og store deler av Sør Arena. Og det skulle det bli mer av.

For Start scoret ytterliggere to ganger - mens Tromsø bare klarte å redusere én gang. Per-Mathias Høgmos mannskap fikk det heller ikke lettere av at Tore Reginiussen fikk en svært billig utvisning etter pause.

Anonym Myggen

Det vil være en overdrivelse å si at Myggen satte sitt preg på kampen. Det var ofte en klok tanke bak pasningene til den tidligere magikeren, men selve magien i kampen var det ingen tvil om at Bolaños sto for.

Den norske fotball-legenden Mykland slet til tider med tempoet og lot seg lurt trill rundt da Lars Iver Strand enkelt fikk vende og legge inn fra skummel posisjon etter en halvtimes spill.

Utover i omgangen ble Mykland mer komfortabel, og defensivt viste han noe av den aggressiviteten og ballgjenvinningen han ofte huskes for.

I andre omgang slet han seg gjennom et kvarter før han overlot plassen til Leif Otto Paulsen en halv time før slutt. I andre omgang fikk Myggen gult kort for en sen takling, og dette var det eneste av ofisiell statistikk han sto igjen med i dette oppgjøret.

PS! Forrige kamp Myggen spilte i den norske eliteserien var for Start mot Vålerenga 19. august 1996. Etter dette gikk turen til utlandet, og han var borte fra fotballen i flere år før han gjorde comeback med 31 minutter i 1. divisjon i fjor høst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder