OPPGITT: Her er Wayne Rooney på vei av banen. Spissen var lite fornøyd med å bli byttet ut. Foto: Reuters

Rooney forbannet etter bytte

Manchester United med god start i Champions League

(Besiktas-Man. United 0-1) Da Paul Scholes sørget for tre viktige Manchester United-poeng, hadde Wayne Rooney allerede rukket å rase fra seg.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Spissen var alt annet enn fornøyd med å bli tatt av banen etter en drøy times spill mot Besiktas. Da sto det 0-0 på måltavla i Tyrkia, og sir Alex Ferguson satte innpå Michael Owen og Dimitar Berbatov for å få hull på byllen.

Kroppsspråket til Rooney fortalte det meste idet han tuslet av banen. Deretter fikk han med seg et par gloser fra tribunen, før han tok av seg den høyre fotballstøvelen og kastet den hardt i bakken idet han satte seg ned på innbytterbenken.

- Det er godt å se det der. Han gjør det ikke fordi han er uenig i byttet, men fordi han vil spille fotball, mener Sky Sports-ekspert Ruud Gullit.

Han mener åpenbart ikke at situasjonen kan sammenliknes med Cristiano Ronaldos mye omtalte klaging etter å ha blitt byttet ut mot Manchester City i mai.

Sir Alex Ferguson fikk ikke med seg tirsdagens reaksjon.

- Rooney var tydelig skuffet etter byttet, og havnet i munnhuggeri med tilskuerne. Er det smart etter den siste tids fokus på spilleres oppførsel i forhold til folk på tribunen?

- Jeg så det ikke. Wayne har ikke nevnt det. Men fansen er spesiell her nede. Slik har vi opplevd det helt siden vi møtte Galatasaray her i 1993, sier Ferguson til Sky Sports.

VG Nett-leser:- Rooney prøver å hoderyste seg til Real Madrid? For en sutreunge.Diskuter her.

MATCHVINNER: Paul Scholes jubler etter scoringen sin. Foto: AP

Scholes avgjorde

Han var naturlig nok fornøyd med å ha tatt tre vanskelige bortepoeng på tyrkisk jord tirsdag kveld. Etter en svært sjansefattig førsteomgang, løsnet det litt opp etter pause.

Les også:Chelsea vantLes også:Ronaldo-dobbel da Real vant

Likevel fikk ikke Manchester United hull på byllen før etter 77 minutter. Da måtte keeper gi retur på et hardt skudd fra Nani. Returen satte Paul Scholes i mål med et uhyre viktig hodestøt.

Og dermed vant gjestene fra England - uten å imponere på noen som helst måte.

- Det er alltid vanskelig å spille her (i Tyrkia). Besiktas er et ok lag med et bra publikum bak seg. Det var ikke vår beste kamp, men seier er seier, sier Paul Scholes like etter kampen.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

- Dersom Besiktas hadde scoret først, ville vi fått det tøft. Derfor var det viktig å holde nullen bakover, oppsummerer Gary Neville.

Les også:God Øvrebø i CL-comebacket

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder