UENIGE: De fem Røa-jentene nekter fortsatt å spille under Bjarne Berntsen. Foto: Vidar Enerstvedt

Fem jenter sier fortsatt nei til Bjarne Berntsen

TOPPIDRETTSSENTERET (VG Nett) I nesten halvannen time satt de i møte med landslagsledelsen. Men det er utelukket for de fem Røa-jentene å komme tilbake på landslaget med Bjarne Berntsen som trener.

  • Vidar Enerstvedt

Marie og Guro Knutsen, Lene Mykjåland, Siri Nordby og Marit Fiane Christensen kom ut fra møtet like før klokken 21 i kveld. De beskrev dialogen på møtet som fin, men er ikke interessert i å komme tilbake slik situasjonen er nå. Ifølge spillerne hadde de bestemt seg for det allerede før møtet.

- Vi har hatt en fin dialog, men har ulike oppfatninger om ting. Det er det som ligger bak denne avgjørelsen, sier Marit Fiane Christensen til VG Nett.

- Vi har ikke hatt det gøy på landslaget, legger hun til.

- Er det aktuelt for deg å komme tilbake på landslaget hvis Bjarne Berntsen skiftes ut?

- Det vil jeg ikke si noe om.

Heller ingen av de andre jentene ønsket å svare på det spørsmålet mandag kveld.

- Nå legger vi denne saken død og konsentrerer oss som sesongavslutningen og cupfinalen med Røa, sier Guro Knutsen.

Berntsen i tenkeboksen

Landslagssjef Bjarne Berntsen har ingen planer om å trekke seg som landslagssjef, men kommer til å bruke tid til å tenke over det som har skjedd.

- Saker som dette er selvsagt tøffe å håndtere, men slikt følger med å være leder. Det er en utsatt posisjon, sier Bjarne Berntsen.

- Det er helt naturlig at jeg setter spørsmålstegn om jeg er den rette til å lede laget videre, men jeg føler sterk støtte fra andre i spillergruppen. Og det er en veldig positiv opplevelse, sier han til VG Nett.

- Hvordan har du tenkt å fordøye det som har skjedd?

- Jeg skal leve så normalt som mulig. Være med venner og kjente og skape et så godt grunnlag som mulig. Det er klart vi har ting å forbedre når det er fem stykker som har kommet frem til denne konklusjonen.

Samleside:VG Nett følger kvinnefotball

Berntsen er spesielt skuffet over at spillerne valgte å sende ut en pressemelding, i stedet for å ta ting opp internt først.

- Det at vi ikke fikk tatt det opp internt er kanskje det tøffeste av alt, sier landslagssjefen.

- Fem stykker som var misfornøyde er ute. Kan det på noen måte være positivt for laget?

- Nei, det er aldri positivt at fem spillere forsvinner ut som dette. Det er det ikke.

- Forundret over NFF

De fem Røa-jentene sier også at de er forundret over at ingen fra Norges fotballforbunds (NFF) ledelse stilte på møtet på Toppidrettssenteret.

Informasjonssjef Roger Solheim i NFF sier at de hele tiden har signalisert at de har full tillit til at Bjarne Berntsen håndterer situasjonen best mulig.

Berntsen sier selv at han har følt god støtte fra NFF i denne spesielle saken.

Les også:Jenter tent på landslagsjobben

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder