Hvem velger Donadoni i forsvaret?

«Berlinmuren»: Italias store spiller fra VM-triumfen i 2006 må reise hjem fra EM. Det betyr at de assurblå nå må unnvære tre av sine største forsvarsstjerner. Foto: Reuters

«Berlinmurens fall»

Italia må klare seg uten «Berlinmuren» Fabio Cannavaro (34) i EM. Dermed står de assurblå uten tre av sine store forsvarsstjerner.

 • Lars Vestad

Artikkelen er over 12 år gammel

I dag ble det klart at Italia må klare seg uten kaptein Cannavaro, etter at han pådro seg en alvorlig ankelskade under en treningsøkt i Østerrike i går.

VG Nett-leser:«En mini-katastrofe for Italia, dette her, men samtidig har de en tendens til å være best når de har oddsene mot seg, så det trenger nødvendigvis ikke gå så dårlig i EM allikevel».DISKUTER!

Alessandro Nesta og Paolo Maldini er heller ikke med, og dermed blir det tøft for Italia å overleve i EMs antatt vanskeligste gruppe.

- Tilfellet med Cannavaro er tungt. Han er selve symbolet på VM-triumfen vår, uttaler landslagstrener Roberto Donadoni til Gazzetta dello Sport.

Hvem satser Italia på?

Cannavaro ble kåret til turneringens beste spiller, da han og Italia hevet VM-trofeet i 2006. Samme sesong vant han også den prestisjetunge gullballen, som tegn på at han var Europas beste fotballspiller.

Les også:Skadet Cannavaro ute av EM

Hans defensive ferdigheter har gitt ham kallenavnet «Il muri di Berlino», Berlinmuren, og han regnes for å være blant de viktigste spillerne på det italienske laget. Cannavaro selv tror likevel Italia vil gjøre det bra i EM.

- Jeg er optimistisk, også i slike øyeblikk, forteller spilleren til italiensk presse.

Artikkelen fortsetter under bildet

UTE AV FORM? Marco Materazzi er høyaktuell i Italias midtforsvar, men ifølge italienske Gazzetta dello Sport er helten fra VM i 2006 i dårlig form. Foto: Reuters

Spørsmålet mange stiller seg nå, er hvilken forsvarsrekke Italia må satse på i mandagens åpningskamp mot Nederland.

- Mot Nederland er det flere mulige løsninger. Både Christian Panucci, Marco Materazzi og Giorgio Chiellini kan plasseres i midten. Men laget mangler nå, fremfor alt, klasse i midtforsvaret. Italia er svekket uten Cannavaro, kommenterer Gazzetta dello Sport.

Buffon kaptein?

Trolig vil Italia satse på en forsvarsrekke bestående av Materazzi og Panucci sentralt, med Fabio Grosso og Gianluca Zambrotta på backene.

Den italienske avisen lanserer samtidig to spillere til å ta over kapteinsbindet etter Cannavaro: Gianluigi Buffon og Alessandro del Piero.

Førstnevnte er fast inventar på laget, mens det er usikkert hvor mye del Piero får spille.

Det er med andre ord mye å tenke på for italienerne, når de mandag starter kampen om avansement «dødens gruppe». I gruppespillet møter de mesterskapslagene Nederland og Frankrike, samt et rumensk lag som - anført av stjerner som Adrian Mutu og Christian Chivu - storspilte i kvaliken.

Gamberini erstatter

Den 34 år gamle Real Madrid-spilleren er allerede erstattet av Fiorentina-spilleren Alessandro Gamberini.

HODEBRY? Roberto Donadoni må finne en erstatter for kapteinen. Foto: AP

Ankelskaden oppsto da veteranen kolliderte med Giorgio Chiellini på trening. Han ble fraktet av banen på båre, og tatt med til sykehuset i Wien, hvor det ble påvist skade på leddbåndet.

- Han har pådratt seg en skade på leddbåndet i venstre ankel, og må muligens operere, opplyste Franz Maria Kainberger, som er lege ved sykehuset, ifølge Eurosport.

Her er Italias EM-tropp:

Keepere: Gianluigi Buffon, Marco Amelia, Morgan De Sanctis.

Forsvar: Christian Panucci, Fabio Grosso, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Alessandro Gamberini.

Midtbane: Gennaro Gattuso, Daniele De Rossi, Massimo Ambrosini, Mauro Camoranesi, Simone Perrotta, Andrea Pirlo, Alberto Aquilani.

Angrep: Alessandro Del Piero, Luca Toni, Antonio Di Natale, Marco Borriello, Fabio Quagliarella, Antonio Cassano.

Mer om

 1. Italias herrelandslag fotball
 2. Fotball-EM

Flere artikler

 1. «Nye Italia» med kniven på strupen

 2. «Super-Pippo» vraket i Italias EM-tropp

 3. «Bølleduoen» som kan bli for tøff for Italia

 4. Juventusduo ute av Italias VM-tropp

 5. Spania brøt forbannelsen etter straffedrama

Fra andre aviser

 1. Del Piero foreløpig inne

  Bergens Tidende
 2. Italias EM-tropp fotball

  Aftenposten
 3. Juventus-duo ute av Italias VM-tropp

  Bergens Tidende
 4. Fotball-EM: Spania – Italia 0-0 eeo. (4-2 på straffer)

  Aftenposten
 5. Fotball-EM: Nederland – Italia 3-0

  Aftenposten
 6. Juventus-duo ute av Italias VM-tropp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder