MORALSK STØTTE: Kneskadete Alexander Frei blir værende i den sveitsiske EM-leiren som moralsk støtte. Her blir han geleidet av banen etter å ha blitt skadet mot Tsjekkia. Foto: AFP

Frei blir som moralsk støtte

Lagkaptein Alexander Frei har spilt ferdig for Sveits i fotball-EM, men han blir i troppen som moralsk støtte.

- Han har sagt at han ønsker å bli hos oss, og om han ikke selv hadde sagt det så ville jeg tigget ham om å bli. Alex er en leder, og han forblir en leder, sa landslagssjef Jakob «Köbi» Kuhn søndag.

VG Nett-leser:«Utrolig skuffet av resultatet, og av at Frei er ute resten av EM».

Legeundersøkelsen lørdag kveld viste en delvis avrivning av et leddbånd i Freis venstre kne.

Les også:Treneren: - Det er en katastrofe

- Han skjønte med en gang at det var alvorlig, og at EM var over for hans del. Han trenger minst seks uker før han kan spille fotball igjen, sa landslagslege Cuno Wetzel.

Frei ble gråtende hjulpet av banen rett før pause i åpningskampen mot Tsjekkia. Han fikk en vridning i kneet i en duell med tsjekkiske Zdenek Grygera.

SPESIAL:VG Nett følger fotball-EM

- Det er et tungt slag å miste kapteinen og toppscoreren, men vi har ikke råd til å se oss tilbake. Nå blir kampen mot Tyrkia onsdag en finale for oss. Vi må vinne den, sa Kuhn.

Frei har scoret 35 mål på 60 landskamper. Etter hans skade er det bare to rene spisser igjen i troppen, Marco Streller og tenåringen Eren Derdiyok. Også Streller pådro seg en skade i 0-1-tapet mot Tsjekkia, men han blir ventelig klar til onsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder