DEPPET: Polske supportere deppet etter 2-0-tapet mot Tyskland. En ekspert hevder tapet hadde store økonomiske virkninger på næringslivet i Polen. Foto: AFP

DEPPET: Polske supportere deppet etter 2-0-tapet mot Tyskland. En ekspert hevder tapet hadde store økonomiske virkninger på næringslivet i Polen. Foto: AFP

Polen-tap knuste arbeidsmoralen

Polen tapte 0-2 mot Tyskland i åpningskampen i EM. Det ødela mye for sjansene til avansement, men skapte også problemer for økonomien i landet.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Polske eksperter anslår nemlig at det polske næringslivet tapte så mye som 50 millioner polske zloty (117 millioner kroner) på kampen. Produksjonen gikk nemlig ned med en femdel dagen etter tapet i Østerrike.

Psykologer og arbeidslivseksperter mener at hver polske arbeidere brukte om lag 15 minutter mandag på å diskutere søndagens EM-tap. Frustrasjonene etter tapet bidro også til å senke produktiviteten.

- Jeg føler meg elendig og sliter med å tvinge meg selv til å jobbe, sier Andrzej Malinowski som leder den polske arbeidstakerforeningen.

- Vil takle nye tap bedre

Flere arbeidsgivere skal også ha merket at arbeidernes frustrasjon senket arbeidsmoralen. Men arbeidstakerforeningen klarte seg takket være lav interesse.

- I vårt firma går det meste rundt bare fordi jeg jobber med menn og kvinner som ikke bryr seg om fotball, og som derfor ikke snakker om kampen, sier Malinowski.

Men som en gledesmelding til polske arbeidsgivere: Ekspertene mener det verste nå er over, og at polakker generelt vil takle nye EM-tap bedre enn tapet for Tyskland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder