Slo ned to Glimt-spillere: - Det var et uhell

Her koker det over for Alta-spiller Aziz Idris

(VG Nett) Aziz Idris (23) hevder begge slagene han delte ut i kampen mot Bodø-Glimt søndag var rene uhell.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Det var aldri meningen å slå noen, sier Alta-spilleren Aziz Idris til VG Nett.

Kampen mellom Bodø-Glimt og Alta på Aspmyra søndag ble høydramatisk da det kokte over for ghaneseren Idris.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Meninger om saken?Debatter her!

Så rødt

SLÅTT 1: Håvard Sakariassen fikk et rapp i ansiktet fra Aziz Idris i en duell. Foto: Scanpix

Først ble Glimts Stefan Johansen taklet så hardt av Idris at han måtte hjelpes av banen. Etter denne situasjonen ble Idris pepet på gjennom hele kampen, og i andre omgang ble det tydeligvis nok for 23-åringen.

I en duell med Håvard Sakariassen dro nemlig Idris plutselig hånda bakover og slo til Glimt-spilleren. Dommer Bernt Bruheim sto bare få meter unna, og trakk opp det røde kortet.

Sportsinteressert?Se våre sider på Facebook!

Og da braket det virkelig løs. Glimts Daniel Stensland lot seg provosere over det Sakariassen ble utsatt for, og pekte for å få Idris av banen. Og mens dommeren sto med det røde kortet i lufta, slo Idris ned Stensland med knyttneven, alt mens spillerne på de to lagene var i full krangel.

Stensland ble liggende og vri seg på banen mens Idris ble ført av matta.

- Var ikke meningen

Idris forteller at han er lei seg for at han slo ned de to spillerne, men sier begge episodene var uhell.

SLÅTT 2: Daniel Stensland skal ifølge Aziz Idris ha fornærmet ham, og da ghaneseren skulle dytte ham vekk, traff han Stensland i ansiktet. Foto: Scanpix

- I den første situasjonen blir jeg holdt av Sakariassen. Jeg ville ikke miste ballen i den situasjonen, det kunne blitt farlig. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, men det var et uhell, sier han.

Idris sier videre at han ikke helt kunne skjønne hvorfor han fikk rødt kort, fordi han mener dommeren først var på vei ned i lomma for å hente opp det gule.

- Så får jeg rødt, selv om dommeren så hva som skjedde, sier han.

Har du en manager i magen?Prøv VG Manager her!

Dette, kombinert med pipingen fra tribunen og kranglingen mellom spillerne, hjalp neppe på. Da Stensland blandet seg inn og begynte å peke, kokte det fullstendig over.

- Han fornærmet meg stygt, og jeg ble sint. Jeg ville dytte ham vekk, men traff ham i ansiktet. Det var ikke meningen, og det er jeg lei meg for, sier han.

- Synd på Aziz

Idris forteller videre at han ikke har snakket med noen av Glimt-spillerne etter kampen. Men ghaneseren får støtte av sin egen trener, Aasmund Bjørkan.

- Jeg synes synd på ham. Idriz fikk et trøkk på seg i denne kampen som han ikke fortjente. Det var en uheldig situasjon der Aziz uforskyldt skadet en Glimt-spiller (Stefan Johansen), og derfra og til han ble utvist, ble han pepet på hver gang han var involvert i spillet. Folk overdrev pipingen, og derfor mener jeg han fikk en litt urettferdig behandling av publikum sier Bjørkan til NRK.

Idris har spilt for Alta siden januar i 2008. Midtbanespilleren ble i fjor kåret til årets spiller av klubben, fansen og flere nordnorske medier.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder