FEIRER: Zsolt Korcsmár gliser etter ett av mange mål i Branns seier over Odd. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Korcsmár: - Har ikke engang scoret to mål i Ungarn!

BERGEN (VG Nett) (Brann-Odd 6-2) Branns Zsolt Korcsmár brøt en personlig barriere da han scoret to mot Odd Grenland. Selv er han mest irritert på seg selv for tabben som førte til 2-2.

  • Chris Ronald Hermansen

Artikkelen er over syv år gammel

Zsolt Korcsmár var en av målfestens virkelige giganter. Først sendte han hjemmelaget opp i 2-1 med hælen like etter hvilen. 20 minutter senere avsluttet han iskaldt alene med Odd-keeper André Hansen.

Mange vil nok mene at dette er en beskrivelse av en svært god kamp for en midstopper. Korcsmár selv er mest opptatt av da han serverte Odd 2-2-målet.

- Det var veldig trist for meg da jeg så at de scoret på tabben min. Jeg skulle sentre til «Bentley», og så ikke Odd-spilleren som lurte i blindsonen min. Alle spillere kan gjøre feil, men det svir ekstra de gangene det ender i mål. Det var veldig dumt for meg, og for laget i den delen av kampen vi var i da, sier Korcsmar til VG Nett.

Hard kamp om plassene

Like etter en kjapp dusj er det en åpenhjertig Korcsmár som forteller til VG Nett at tabben hans virkelig gikk inn på ham. 23-åringen med 52 kamper for rødtrøyene ser raskt i taket i intervjusonen på Brann Stadion, og puster dypt før han forklarer hvorfor.

VG LIVE: Les fyldig referat!

- Vi har fem-seks veldig gode stoppere i Brann, og jeg har fått mye tillitt så langt i sesongen. Jeg har stor respekt for samtlige, for de er gode spillere. Av nøyaktig den grunn ble jeg veldig trist da jeg serverte Odd dette målet. Jeg vet at kampen om plassene er hard, og vi har mange stoppere som er sulten på spilletid, sier han.

Men det skulle ikke gå lenge etter tabben før Korcsmár gjorde det godt igjen. I kjølvannet av et hjørnespark endte ballen hos Amin Askar på venstrekanten. Innlegget ble stusset videre av Odds Fredrik Semb Berge, rett til ungareren som ventet på bakerste stolpe. Målet var et resultat av full konsentrasjon, forteller målscoreren.

- Jeg fikk ballen rett mot meg, og konsentrerte meg skikkelig. Det var en luke i lengste hjørne, og det var der jeg siktet. Samtidig så jeg at mange slengte seg ned for å blokkere, så jeg visste at det måtte være hardt. Det var utrolig deilig å se at den gikk i mål, smiler 23-åringen.

- Sterkt å reise seg

Brann-trener Rune Skarsfjord er godt fornøyd med Korcsmárs prestasjon. Han er ikke veldig overrasket over at han tegner seg på scoringslisten.

- To mål er ikke dagligdags kost, men Zsolt er faktisk veldig flink til å komme seg i de situasjonene der. Det var veldig gøy å se ham score to, for han fortjener en opptur nå. Han har hatt litt motgang den siste tiden, så dette var viktig, sier Skarsfjord.

Narvikværingen medgir at tabben i forkant av 2-2 ikke kom på det mest gunstige tidspunktet.

- Målet kommer i en fase som gjør at vi får oss en mental trøkk. Derfor synes jeg det er virkelig imponerende at guttene klarer å reise seg igjen, og det skal de ha all honnør for. Den feilen som Zsolt gjør i den situasjonen skal jeg hjelpe ham å lære av. Det er det som er min jobb, ikke å kjefte på ham, sier Skarsfjord.

Brann-treneren mener mannskapet hans har prestert resultatmessig stabilt siden mai. Han ser at troppen er i ferd med å få en kontinuitet som har manglet tidligere i sesongen.

- Vi har mye nytt i troppen, spillere som ikke har spilt så mye sammen. I tillegg har vi hatt veldig mange skader som gjør at vi har måttet variere på hvem som starter. Det eneste vi kan gjøre er å se fremover, og det skal vi gjøre sammen, sier Skarsfjord.

Ingen utklassing

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo betegner de første 50 minuttene som gode. Derfra og ut gikk det nedover med prestasjonene.

- Det som skjer er en kombinasjon av at vi ikke er gode nok defensivt, og samtidig opererer for ineffektivt. At Brann får to kjappe mål i perioden rundt 60 minutter preger oss veldig, og vi slet med å svare, sier han.

Til tross for at det endte med firemålstap, vil ikke Fagermo være med på at Skiens-laget ble utklasset.

- Vi gjør en del lilleputtfeil som koster oss dyrt. Brann er langt mer effektiv enn oss, og det er i hovedsak derfor vi taper denne kampen, sier Odd-treneren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder