HEDRET OFRENE: Det var en verdig markering i forkant av Vålerengas kamp mot PAOK. De greske spillerne gikk bort til klanen og la ned roser som et tegn på sin omtanke. Her holder Oslo-ordfører Fabian Stang sin appell til publikum. Foto: Erlend Aas, Scanpix

PAOK-spillerne la ned roser foran Klanen

ULLEVAAL STADION (VG Nett) Før Vålerenga tok fatt på neste steg mot Europa, la spillerne fra greske PAOK ned roser foran VIF-Klanen for å vise sympati etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

 • Sondre Nilsen

Artikkelen er over ni år gammel

Fotballklubber og idrettsstjerner verden over har vist sin støtte etter de tragiske hendelsene i Oslo og på Utøya. Da Vålerenga tok imot PAOK på Ullevaal stadion, var det til det første store idrettsarrangementet i Oslo etter terrorhandlingene.

Og før og under møtet med grekerne i 3. kvalifiseringsrunde til Europa League, ble det gjort flere markeringer i forbindelse med de tragiske hendelsene på Utøya og i regjeringskvartalet.

VG LIVE: Vi følger kampen direkte!

«Oslos befolkning tar byen gradvis tilbake. Flerkulturelle VIF som står for ALT terroristen er mot. Støtt opp om kampen imorgen.», skrev Oslo-ordfører Fabian Stang på Twitter onsdag.

Les også: VIF tapte mot PAOK

«Vi skal ta livet tilbake og det gjør vi på vegne av de døde»

Og da Stang entret gresset torsdag kveld, fikk han enorm applaus fra et relativt glissent Ullevaal - og kom med følgende appell:

ROSER: PAOK-spillerne samlet til ett minutts stillhet. Etterpå la de ned roser foran Klanen. Foto: Erlend Aas, Scanpix

«Den morder som har prøvd å destruere vårt samfunn, som har stjålet så mange av våre unge flotte innbyggere, skal aldri klare å ta kontroll. Det er en tid for sorg, men det er også en tid for å gjøre samfunnet enda bedre og normalisere. Vålerenga har så til de grader stått på for et bedre samfunn, kjempet mot rasisme og vært der for de unge. Derfor er det viktig at vi starter igjen med fotball i dag. Vi skal ta livet tilbake og det gjør vi på vegne av de døde. Takk for all den kjærlighet som har blitt vist mellom mennesker disse dagene. Ta vare på hverandre. Dette er vår by. Vårt land.»

«Mangfold kan ikke drepes»

Før kampstart var flere av reklameskiltene byttet ut med sitatet som har havnet på manges lepper etter tragediene 22. juli. Med hvit skrift på mørk bakgrunn, rullet nemlig følgende utsagn (også på engelsk) på Ullevaal: «Om én mann kan vise så mye hat, tenk hvor mye kjærlighet vi alle kan vise sammen».

På storskjermene lyste samtidig «OSL<3VE» med store bokstaver mot tilskuerne, Oslo-relaterte sanger ble spilt ut over nasjonalarenaen og Klanen viste frem at banner med beskjeden «mangfold kan ikke drepes».

I tillegg til Stangs appell, entret begge lag Ullevaal-gresset med sørgebånd og det ble holdt ett minutt stillhet.

PAOK-tilhengerne er kjent for å være av det mer livlige slaget, men viste respekt og applauderte ordfører Stang, da han henvendte seg mot dem.

FIN GEST: PAOK-spillerne la ned roser foran klanen i en del av markeringen etter terrorangrepet fredag. Foto: Erlend Aas, Scanpix

Mer om

 1. Europa League
 2. Vålerenga Fotball
 3. Terrorangrepet 22. juli - Politikk og samfunn

Flere artikler

 1. Andresen: - Dette blir vanskelig

 2. - Godset møter Atletico Madrid på et perfekt tidspunkt

 3. Iversen misset straffe og Rosenborg tapte nye poeng

 4. Klanen beklager kontroversielle uttalelser om Torp

 5. Steinkasting mellom LSK- og VIF-supportere

Fra andre aviser

 1. Minnes terrorofrene i e-cupkamper

  Bergens Tidende
 2. Vanskelig utgangspunkt for Vålerenga

  Bergens Tidende
 3. Stang takket Europa på Ullevaal

  Fædrelandsvennen
 4. Vanskelig utgangspunkt for Vålerenga

  Fædrelandsvennen
 5. VIF: - Henter ikke Carew

  Bergens Tidende
 6. VIF: - Henter ikke Carew

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder