FORNØYD: Han ser konsentrert ut her, men LSK-trener Magnus Haglund var i godt humør etter at laget hans tok tre viktige poeng mot Fredrikstad i kveld. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB/Scanpix

Haglund: - Vi scorer noen jævlig fine mål i dag

FREDRIKSTAD STADION (VG Nett) (FFK - LSK 3 - 4) Magnus Haglund og Lillestrøm tok en etterlengtet og ikke minst viktig seier etter to nydelige scoringer av Petter Vaagan Moen og Palmi Palmason.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Petter Vaagan Moen har en fantastisk scoring der han drar av to og setter den i krysset. Og senere så har vi Palmason sin som scorer på lignende vis. Vi scorer noen jævlig fine mål i dag, sier Magnus Haglund til VG Nett etter kampen.

På en strøken gressmatte som badet i Østfolds kveldssol kunne han se laget sitt gå ut med en svært offensiv innstilling og det var spesielt de to målene som kom like etter sidebytte som LSK-treneren ikke glemmer med det første.

På stillingen 2-2, etter at drøye 50 minutter var spilt, inntraff magien i form av en vakker avslutninger for første gang.

Petter Vaagan Moen avanserte med ballen fra midtbanen, driblet av to motspillere før han fra skrå vinkel plasserte ballen nydelig i lengste hjørne utagbart for Jon Knudsen.

Bare fem minutter senere - i det 57. minutt - ville ikke Palmi Rafn Palmason være noe dårligere.

Björn Bergman Sigurdarson tok med ballen ned til linja, tittet opp og slo et perfekt innlegg til landsmannen på bakerste stolpe. Islendingen klinket til på hel volley, fullstendig utagbart for Jon Knudsen og LSK ledet da 4-2.

UTLIGNER: Tarik Elyounoussi setter inn Fredrikstads andre mål i kampen og stillingen er 2-2. Foto: NTB Scanpix/ Jon Olav Nesvold


- Det var et perfekt innlegg fra Björn og jeg traff perfekt. Da blir det mål, sier Palmason til VG Nett, mens han smiler bredt og tenker på de tre viktige poengene Lillestrøm tok i kveld.

- Kritikken har inspirert

Haglund virket strålende fornøyd med hvordan laget hans fremstod og var tydelig lettet da han møtte pressen på Fredrikstad Stadion etter kampen.

Etter tap mot Stabæk før EM-pausen, et begredelig hjemmetap mot Sandnes Ulf for en drøy uke siden og den pinlige cup-exiten mot Bodø/Glimt kom kritikken fra tidligere LSK-trenere. Det har ikke gått inn på svensken.

- Det er folks oppgave å mene noe. Vi har vist at vi kan bedre enn det vi har vist foreløpig. Kritikken inspirerer til å prestere videre, sier Haglund.

Mange scoringer

Nerve den siste halvtimen ble det likevel da Etzaz Hussain gjorde som han har gjort så mange ganger før.

VG LIVE: Les fyldig kampreferat her

Etter at timen var spilt la den tidligere Manchester United og Vålerenga-spilleren til rette og sendte i vei et hardt skudd som 17 år gamle Jacob Faye Lund i LSK-målet bare fikk en hånd på.

Hjemmelaget forsøkte seg på en sluttspurt, men LSK-forsvaret kjempet heroisk og måkte ballen unna hver gang.

- Jeg opplevde kampen som rotete og vi fikk ikke satt noe spill i det hele tatt, men det var sikkert underholdende for de som satt og så på, sier FFK-trener Trond Amundsen til VG Nett.

JUBLER: Lillestrøms keeper Jacob Faye-Lund (17) jubler over seieren over Fredrikstad. Foto: NTB Scanpix/ Jon Olav Nesvold


- Vi scorer tre mål og det bør holde. Men vi slipper inn fire og jeg er skuffet over måten det skjer på.

Knudtzon-dobbel før pause

Hvis 2. omgang var et nervepirrende drama var den første like innholdsrik, om ikke mer. Det var Lillestrøm som startet best, anført av en svært opplagt Erling Knudtzon.

Oslo-gutten som til vanlig er høyrekant var for anledningen plassert helt øverst i banen som spiss. Han takket for tilliten og scoret to mål på like mange minutter.

Først plukket han opp en svak klarering i feltet etter drøye halvtimen spilt og bredsidet ballen i mål med venstrebenet. Scoring nummer to gjorde han med samme ben helt alene med Jon Knudsen.

Tarik Elyounoussi og Benjamin Dahl Hagen scoret ett mål hver før Lillestrøm avgjorde kampen før det var spilt 60 minutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder