TOMÅLSSCORER: Madiou Konate avgjorde kampen til Hønefoss sin fordel, og feirer her sitt andre mål med Alexander Hassum og Kamal Saaliti. Foto: Scanpix

Se Konate knuse Ranheims eliteseriedrøm

Avgjorde kampen på tampen av andre ekstraomgang

(VG Nett) (Hønefoss-Ranheim 2-1 e.e.o) Madiou Konate sørget for at eliteseriehåpet lever for Hønefoss, men det måtte ekstraomganger til før slaget mellom Hønefoss og Ranheim kunne avgjøres.

Eva Hongshagen
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Ranheim og Robert Stene satte et støkk i hele Hønefoss da han sendte bortelaget i ledelsen ti minutter etter pause. Trønderne fikk imildertid ikke kjenne lenge på ledelsen, før Madiou Konate sørget for balanse i regnskapet.

Ingen av lagene evnet å sette det avgjørende målet iløpet av ordinær tid, og det måtte ekstraomganger til før en vinner kunne kåres. I en jevnspilt kamp var det etter hvert Hønefoss som tok kommandoen, og i løpet av første ektstraomgang gikk to skudd i tverrliggeren.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Minuttet før dommeren skulle blåse av og gjøre klart for straffekonkurranse, var Konate igjen på farten med sitt andre mål for kvelden. Dermed knuste han Ranheims håp om spill i eliteserien neste sesong.

VG Live: Se vinnermålet her!

- Dette er bare det første målet, så vi kan ikke bli helt «wow» for dette. Det er to kamper til som skal spilles, men vi er selvfølgelig glade for at vi vinner i dag, sier Konate til NRK etter kampen.

- Vi har en uke på å fokusere frem mot neste kamp. Vi skal jobbe hardt og med Guds hjelp skal vi vinne, sier matchvinneren.

VG Nett-leser:- Da er vi iallefal sikret av vi får en OK lag opp i tippeligaen neste år og ikke farmerklubbene til RBK og Brann.Diskuter kampen her!

- Jeg er veldig glad. Det var en fantastisk avslutning på en spennende kamp. Vi visste at vi møtte et godt lag og at det ville bli en tøff match, men vi trodde nok ikke at det skulle bli så spennende, sier Tom Gulbrandsen i Hønefoss.

venter Fredrikstad i de avgjørende kampene om hvem som spiller i Eliteserien neste sesong.

- Det blir veldig vanskelig. Fredrikstad overbeviste mot Løv-Ham, så vi må opp på et høyere nivå for å greie plassen, mener Gulbrandsen.

Nervøst fra start

Det var nervøst fra start på AKA Arena, og begge lang fikk tidlig kampen store sjanser på grunn av rot i bakre rekker.

Allerede etter 4 minutter hadde Finn Magnus Johannssen en eventyrlig sjanse for bortelaget etter kluss fra Frode Lafton, men Thomas Solvoll reddet Hønefoss fra et tidlig baklengsmål. Hønefoss fikk sin første store mulighet ved Kenneth Di Vita Jensen etter usikkert spill fra Andreas Lindeberg, men etter litt fomling fikk keeperen kjempet til seg ballen.

VG Live: Se en av Laftons sjanser her!

JEVNSPILT: Det ble en mer jevnspilt kamp enn mange hadde trodd på forhånd, her er Jo Sondre Aas i duell med Umaru Bungura. Foto: Scanpix

Midtveis ut i omgangen viste Lindeberg at han tross alt er en av førstedivisjons beste keepere. Lars Lafton satte ved to anledninger keeperen på tøffe prøver, men ved begge anledninger vartet Ranheims sisteskanse opp med viktige redninger.
Etter en jevnspilt og spennende første omgang, stod det 0-0 til pause.

Scoring fra to innbyttere

Etter hvilen var det fortsatt en jevnspilt kamp, men det var Hovda og Hønefoss som kom til omgangens første, store mulighet, med et godt skudd. Nok en gang var Lindberg der han skulle være, og reddet for Ranheim.

Minutter senere fikk Ranheim en stor skuddmulighet ved Espen Sødahl, men skuddfoten var ikke riktig innstilt og ballen gikk utenfor. Minutter senere kom ledermålet for Ranheim. Ole Kristian Kråkmo slo et godt innlegg fra høyrekanten, og med et godt timet løp kunne Robert Stene heade ballen utagbart i mål bak Thomas Solvoll.

VG Live: Se Ranheims mål her!

SKUFFET: Tom Erik Nordberg og Ranheim evnet ikke å slå Hønefoss på bortebane. Foto: Scanpix


Bortelaget fikk ikke kjenne lenge på ledelsen og håpet om eliterseriespill, for Madiou Konate ble byttet inn og trengte bare tre minutter på banen før han utlignet for hjemmelaget. Etter innlegg fra Umaru Bangura havnet ballen bak Ranheims forsvar, der Konta stakk frem en tå og sendte ballen i nettmaskene.

VG Live: Se Konaets første mål her!

Hønefoss tok initiativet etter scoringen, men klarte aldri å sette det avgjørende målet i ordnær tid.

I tverrliggeren fra Saaliti

Hønefoss åpnet første ekstraomgang med et skudd i tverrliggeren fra Saaliti, og minutter senere sendte Aleksander Dmitrijev ballen samme sted. Ranheim var også farlig frempå ved et par anledninger i første ekstraomgang, uten at det ga uttelling.

Les også: Denne frisparkperlen sendte FFK nærmere eliten

Det var hjemmelaget som fortsatte å styre kampen i starten av andre ekstraomgang, men Ranheim kjempet seg etter hvert tilbake i kampen. Jo Sondre Aas hadde en god sjanse ti minutter ut i omgangen, men ballen plasserte han utenfor mål.

I siste minutt av andre ekstraomgang kom altså avgjørelsen ved Konate, etter passning fra Frode Lafton.

Dermed blir det Hønefoss/Ranheim og Fredrikstad skal gjøre opp om den siste plassen i eliteserien for neste sesong. Første møtet mellom de to blir førstkommende søndag i Hønefoss, og returoppgjøret sparkes i gang i Fredrikstad torsdag den 25. november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder