OMDISKUTERT: Onsdag ble Rosenborg-ansatte møtt med kritiske bannere. Per Joar Hansen, som er mulig ny trener, var ett av temaene. Foto: Trond Solberg, VG

Perry: - Den gamle RBK-tiden er forbi

TRONDHEIM (VG Nett) Per Joar Hansen (47) ser med skepsis på de skyhøye kravene i Rosenborg og hvordan klubben har skiftet trenere i rekordtempo.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

«Perry? Nei takk» og «Inn med Perry = ut med ambisjonene». Bannere som var hengt opp på Brakka natt til går talte et tydelig språk til RBK-aktuelle Per Joar Hansen.

Han har nå tatt U21-landslaget til det første sluttspillet til et norsk herrelandslag siden EM i 2000. I mellomtiden har Rosenborg stadig sjeldnere vært i det gode selskap i Europa.

- Klubben og trønderne må passe seg litt og realitetsorientere seg nå. Jeg tror mange trøndere lever i 90-årene fortsatt. De lever i Champions League og tror gammel 4-3-3 er oppskriften på alt. Den tida der pasningene kom inn i førti meters bakrom og to med hockeysveis kommer alene med keeper er forbi, sier Hansen.

Nordlendingen ber om å bli trodd når han sier han ikke har tenkt på svaret han vil gi Rosenborg, før den dagen det «eventuelt» blir aktuelt.

- Jeg er ikke skremt, men det går litt på at Trøndelag skal passe på så det ikke blir en sutrekultur der alt er dårlig. Det er klart når Erik Hamrèn vinner gull på sin måte, kun taper en kamp i serien, og heller ikke det er bra nok, da blir det vanskelig, sier Hansen.

Klubben sier målet er å finne trener før jul. Da mener Hansen klubben har lagt press på seg selv, og han er glad han ikke selv er den som skal hente trener til RBK.

- Alle trenere som ikke har vært trener her før skjønner nok ikke hva som treffer dem når de kommer hit. Du må oppleve Rosenborg på kroppen for å vite hvordan det er. Du blir statsministeren i Trøndelag og får utlevert nøkkelen til Trøndelag, sier Hansen.

Les mer i torsdagens papirutgave i VG eller i VG+ .

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder