LEIT: Tor Ole Skullerud synes det er synd at U21-guttas EM-opphold blir avrundet med en slik episode som den Marcus Pedersen opplevde natt til søndag. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Skullerud: - Marcus har ikke gjort noe galt

Pedersen og fysioterapeut Thomas Ødegaard havnet i tumulter under bronsefeiring i natt

TEL AVIV/OSLO (VG Nett) Tor Ole Skullerud (42) understreker at Marcus Pedersen (23) ikke hadde brutt noen av landslagets regler da han ble slått i bakhodet med en flaske ved et utested natt til søndag.

- Jeg var ikke til stede der, men han har ikke brutt noen regler. Han har ikke gjort noe galt, han har blitt angrepet. Det er slik det er, sier Skullerud til VG.

VGTV: Se intervju med Skullerud

Landslagssjefen møtte pressen i lobbyen på spillerhotellet Sheraton rundt klokken halv ett norsk tid i dag. Han fortalte med forsiktig stemme hva som hadde skjedd i natt.

- Marcus er like hel, og alle har det bra. Hendelsen oppsto helt uprovosert. To menn er arrestert av israelsk politi, det er alt vi vet og kan si, sier Skullerud.

Han forteller at politiet var raskt på plass da det oppsto bråk utenfor utestedet Clara ved firetiden natt til søndag.

- De involverte har nå forklart seg, så vi har bidratt til å oppklare saken sånn sett, sier U21-sjefen.

Slått med flaske

Israelske medier meldte søndag morgen om bråk utenfor Clara, et populært utested som ligger ved stranden i Tel Aviv. Her havnet flere av de norske U21-spillerne lørdag under feiringen av EM-bronsen - men da Pedersen og lagets fysioterapeut Thomas Ødegaard skulle gå tilbake til spillerhotellet, ble det bråk.

- Marcus blir angrepet på vei ut og hjem fra dette utestedet. Det er to personer som angriper ham, og det blir det naturlig nok tumulter av, forklarer generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), Kjetil Siem, overfor VG.

USKADET: Marcus Pedersen trente igjen søndag formiddag. Foto: PA Photos

Pedersen ble blant annet slått i bakhodet med en flaske, og har følgende kommentar til det som skjedde:

- Jeg ble først veldig redd, så sint, Nå er jeg bare glad det endte godt og uten skader.

Skullerud gikk tidlig

Sammen med Ødegaard og en annen av de norske U21-spillerne dro Pedersen ned på politistasjonen og avla forklaring etter hendelsen. Politiet klarte til slutt å pågripe gjerningsmennene, to unge israelere, blant annet ved hjelp av bilder fra overvåkningskameraer.

I dag gjennomførte Pedersen er lett restitusjonstrening i Tel Aviv, mens Skullerud møtte pressen i lobbyen på hotell Sheraton.

- Vi synes det er viktig å få fram hva som har foregått. Det er det vi er mest opptatte av nå, sier U21-sjefen.

Selv hevder Skullerud at han gikk tidlig fra festen, og dermed ikke fikk med seg hvordan kvelden utartet seg.

- Vi markerte at vi har vunnet bronse i et EM, og det synes jeg er naturlig. Jeg vet ikke hvor heftig festen var, sier han.

Anmelder ikke

Generalsekretær Siem forteller at den norske ledelsen i Tel Aviv hadde tatt sine forholdsregler før feiringen. Ifølge ham dro spillerne til utestedet Clara sammen med flere ledere og sikkerhetsansvarlige som passet på hele tiden.

- Så dette var ikke noe «kanakkas» opplegg. Det var en glad feiring, som startet på hotellet, sier han.

Siem forteller at hendelsen natt til søndag antakelig ikke blir anmeldt.

- Vi synes det er mer naturlig å avslutte dette oppholdet nå, og reise fra Israel med gode minner. Så lenge ikke noen ble skadet, ser vi det ikke som et så stort problem.

Den norske U21-troppen reiser hjem fra Israel mandag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder