Strandberg: - Vi er et av verdens beste lag

Skullerud om EM-gull: - Jeg vet vi er gode nok

TEL AVIV (VG Nett) U21-kaptein Stefan Strandberg (22) utroper Norges U21-lag til et av verdens beste etter at laget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Norge, Italia, Nederland og Spania heter nasjonene som er klare for EM-semifinale i Israel. Norge møter enten Nederland eller Spania førstkommende lørdag.

U21-sjef Tor Ole Skullerud har klart å skape en voldsom tro i spillergruppen. Formelt har U21-gutta allerede tatt bronse. Men nå tror spillerne på gull.

- Med to gode kamper til og litt tur, så kan vi selvfølgelig klare det. Vi er et av de fire beste lagene i Europa og det betyr at vi er et av de beste lagene i verden, så selvfølgelig kan vi det, sier Rosenborgs Stefan Strandberg

- Overgår alt

Han står med hvite høretelefoner rundt halsen og har New York-cap på hodet da han møter VG i pressesonen i bydelen Jaffa i Tel Aviv.

- Er dere så gode at dere fortjener den statusen?

- Selvfølgelig. Vi har slått ut noen av de beste lagene på veien, så selvfølgelig er vi blant de fire beste lagene i Europa, sier han.

22-åringen startet på benken mot Italia tirsdag kveld, men i sluttminuttene ble han sentral i det meste. Først skaffet han straffespark, så skjøt han straffespark (og scoret til venstre for keeper) - og til slutt var han sist på Italias utligning (selv om han ikke kan lastes for det).

- Det er vanskelig å forklare det vi er med på. Det overgår alt jeg har vært med på tidligere. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, sier Strandberg.

- Sterk i troen

- Hvor stor er finalesjansen i prosent hvis du skal ta «en Drillo»?

- Jeg er ikke like smart og god med tall som Drillo. Uansett hvem vi møter, så møter vi et av verdens beste lag - og de kommer til å være store, store favoritter.

Både trener Tor Ole Skullerud og Joshua King tror Norge kan dra hjem til Norge med EM-gull i bagasjen.

- Jeg tror vi kan vinne EM. Jeg vet vi er gode nok om vi får ut det vi er gode for. Jeg er sterk i troen på at vi skal klare det, sier Skullerud til VG.

- Jeg tror vi kan gå videre fra en semifinale, og gå hele veien. Det har jeg sagt fra dag én. Vi har ikke noe å tape, vi må bare gå «all in» uansett hvem vi møter, sier King

- De lagene vi møter i en semifinale er bedre enn alle lagene vi har møtt til nå. Nederland ser litt sterkere ut, men det er egentlig det samme hvem vi møter, fortsetter Blackburn-spilleren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder