FERDIG: Åge Hareide er ferdig som Viking-trener. Foto: Marit Hommedal, Scanpix
FERDIG: Åge Hareide er ferdig som Viking-trener. Foto: Marit Hommedal, Scanpix

Åge Hareide er ferdig i Viking

Hareide til VG Nett: - Må bare akseptere avgjørelsen

FOTBALL

(VG Nett) Åge Hareide (58) slutter i Viking med umiddelbar virkning.

Publisert: Oppdatert: 09.06.12 16:12

Avslutningen er begrunnet i svake sportslige resultater. Det melder klubben på sine nettsider.

- Er du enig i at dette er den riktige løsningen?

- Jeg var innstilt på å jobbe videre for å rette det til. Men vi har hatt to veldig svake kamper borte mot Tromsø og Fredrikstad, og det er kanskje det som slår hardest ut. Jeg må bare akseptere avgjørelsen, og vi har hatt en veldig god tone. Det er ryddige og ærlige folk, og det setter jeg pris på, sier Hareide til VG Nett.

- Små marginer

I meldingen heter det at Hareide og klubben er enige om å avslutte ansettelsesforholdet nå, og at de også er enige om sluttvederlaget i forbindelse med trenerens avgang.

- Det står i pressemeldingen at resultatene har vært for svake, og jeg må bare forholde meg til det. Det er vanskelig å argumentere i så henseende. Jeg tror alle, både jeg og klubben, ønsket at dette skulle snu, men det er et spill med små marginer, sier Hareide.

«Klubben har startet arbeidet med å identifisere Hareides erstatter, og ønsker med dette og framtidige grep å kunne legge til rette for ny sportslig utvikling, og gjenreise entusiasmen rundt og tilliten til Viking. A-lagets virksomhet vil på kort sikt styres i et samarbeid mellom klubbens sportslige apparat og administrative ledelse», heter det i meldingen.

«Tillit» for noen dager siden

Dette skjer bare noen dager etter at klubbens sportslige utvalg satt i møter, og kom frem til at Hareide var rett mann for Viking.

- Det har ikke på noe tidspunkt vært tema å løse Åge Hareide fra kontrakten. Både spillerne og sportslig utvalg har tro på at vår manager er rett mann til å snu dette. Hareide selv er offensiv, uttalte styreleder Christian Rugland.

I stedet kom man frem til å gå tilbake til en 4-3-3-formasjon og gå vekk fra det nyinnførte mann-mann-systemet.

- Hva har skjedd siden dette, Hareide?

- Det må du nesten spørre Viking om, det vet jeg ikke så veldig mye om, sier Hareide til VG Nett.

- Hvordan har du selv hatt det den siste tiden med negativt fokus?

- Etter et langt liv i den type jobb vet man at det ofte blir negativt fokus når ting ikke funker optimalt, men etter lang fartstid klarer man å isolisere seg. Det er man nødt til for å leve normalt, fotballtrenere og er også normale mennesker, selv om det ikke alltid ser slik ut, sier Hareide og humrer litt.

Koble av

Det tyder i alle fall på at han har klart å beholde humøret. Nå er planen å koble av, og prøve å få tankene over på noe annet.

- Akkurat nå sitter jeg og ser på snødekte fjelltopper, badet i sol på den andre siden av fjorden. Jeg har tenkt å slappe av, se på EM og kose med meg god fotball derfra, sier Åge Hareide til VG Nett.

Ifølge Stavanger Aftenblad fikk han én million kroner for å slutte i klubben.

Tidligere Molde-trener og Viking-spiller Kjell Jonevret er blant dem som er nevnt som aktuelle erstattere.

Les også: Styreleder Christian Ruglands kommentarer her!

Her kan du lese mer om