TILBAKE: Veigar Pall Gunnarsson ble presentert som Stabæk-spiller på Nadderud i går. I bakgrunnen sitter sportssjef Inge André Olsen. Foto: Scanpix

Gunnarsson om toppidrettskravene: - Jeg kan ikke bare drikke vann og spise vitaminer

NADDERUD (VG Nett) Veigar Páll Gunnarsson er tilbake i Stabæk for tredje gang, og gleder seg til å være seg selv.

  • Marius Vik
  • Per Opsahl

Artikkelen er over syv år gammel

Det har vært et turbulent sisteår for Veigar Páll Gunnarsson. Mens han i Stabæk scoret mål på bestilling - og i enda større grad sørget for at andre scoret, ble det lav uttelling og stadig mindre spilletid i Vålerenga-trøya.

Før helga ble Vålerenga og Gunnarsson enige om å terminere kontrakten, og veien tilbake til Stabæk var kort.

Mandag ble Gunnarsson for tredje gang i historien presentert som Stabæk-spiller, og 32-åringen gleder seg enormt til å ikle seg den mørkeblå drakten igjen. For - i Stabæk får han lov til å være den han er, fullt og helt, både på og utenfor banen.

- Jeg kan ikke bare drikke vann og spise vitaminer, sier Gunnarsson megetsigende til VG Nett, og går langt i å innrømme at han ikke nødvendigvis har fulgt de ernæringstipsene som gis til toppidrettsutøvere.

- Må få tulle

Før årets sesong måtte islendingen ta av seg mange kilo etter å ha vært i overkant fyldig før da sesongoppkjøringen startet, under fjorårets sesong ble han sendt hjem fra det islandske landslaget etter å ha drukket øl på en samling. Selv understreker likevel Gunnarsson at han ikke er uprofesjonell.

- Jeg må spøke, le og trives for å yte mitt beste. Jeg må få tulle og være useriøs, men med en gang dommeren blåser i gang kampen, er jeg 100 prosent dedikert, det er det som teller, understreker spissen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Les mer om saken i dagens VG. Foto: Faksimile fra VG 21. august


Det får han lov til i Stabæk, lover sportslig leder, Inge André Olsen.

- Veigar skal få lov til å være den han er, fullt og helt - både på og utenfor banen.

- Daniel Nannskog sa det veldig bra, han mente Veigar trengte kjærlighet for å lykkes. Det skal han få hos oss, han skal få lov til å utfolde seg, leke på banen og være seg selv utenfor, sier Olsen til VG Nett.

Ikke bortskjemt

Ordet kjærlighet trekker også «Mister Stabæk» - Ingebrigt Steen Jensen - frem når han snakker om Gunnarssons retur til klubben.

TRYGGHET: Ingebrigt Steen Jensen sier han vet hva som skal til for at Veigar Pall Gunnarsson skal være god. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

- I Stabæk kan vi gi ham den backingen, kjærligheten, friheten og tryggheten han trenger for å være god, sier Steen Jensen til VG Nett.

Han legger ikke skjul på at han regner med at Stabæk må spille i 1. divisjon neste sesong, og mener Gunnarsson blir en nøkkelmann for å bygge opp klubben igjen.

- Han er ikke en bortskjemt mann som bare må spille i eliteserien. Veigar var meget god da vi rykket opp i 2005, og han bryr seg ikke om han spiller mot mindre klubber som Follo og Mandalskameratene, sier Steen Jensen og legger til:

- Han har vel egentlig bare vært skikkelig god i Stabæk. I Nancy, Vålerenga og på det islandske landslaget har det ikke fungert. Nå kommer han tilbake for tredje gang - den eneste som har gjort det tidligere er Martin Andresen.

Veigar Pall Gunnarsson debuterer etter all sannsylighet for Stabæk i helgens bortekamp mot Haugesund.

Mer om

  1. Stabæk Fotball
  2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

  1. Stabæk-klar Gunnarsson: - Fikk ikke tillit i VIF

  2. Gunnarsson frigitt av Vålerenga

  3. Hjemlengsel for Gunnarsson

  4. Gunnarsson: - Er jeg verdt så lite?

  5. Dette er politiets viktigste Gunnarsson-bevis

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder