GLEDER SEG: Harmeet Singh (t.v.) gleder seg til å prøve seg i Nederland. Foto: Erlend Aas, NTB Scanpix

Harmeet Singh takker Vålerenga

Martin Andresen: - En ugunstig situasjon for Vålerenga

ULLEVAAL STADION (VG Nett) Harmeet Singh (21) synes det er vemodig å forlate moderklubben, og skulle helst ha tatt et siste farvel på banen.

  • Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den personlige avtalen og den medisinske testen gjenstår fortsatt, men Vålerenga og Feyenoord er enige om en overgangssum for Harmeet Singh. Alt tyder dermed på at landslagsspilleren vil spille for et av Nederlands største lag de neste årene.

Overgangen skal etter hva VG Nett erfarer være på rundt 500.000 euro.

- Gir håp for mange i Groruddalen

Vålerenga-spilleren var ekstatisk da VG Nett pratet med ham sent mandag kveld.

- Jeg gleder meg ekstremt til å komme nedover og forsøke noe nytt. Dette viser at det er mulig for en liten gutt fra Furuset å lykkes.

Tross et turbulent sisteår er 21-åringen meget takknemlig for sin tid i Vålerenga.

- Jeg kom til Vålerenga som en gutt, og forlater klubben som en mann. Kjemien mellom Martin (Andresen) og meg har ikke vært så dårlig som det har stått i media, og jeg er veldig takknemlig for den tiden jeg har hatt i Vålerenga. Jeg er helt sikker på at de vil heve seg fremover, det er bare synd at jeg ikke får være med på det.

- Likevel har jeg alltid drømt om å komme til utlandet, og nå ser det endelig ut til at jeg får sjansen. Dette gir håp for mange folk i Groruddalen, når jeg kan lykkes, er det mange andre som kan klare det samme.

Ønsket ikke å bli utelatt

Mandag måtte han se Aalesund-kampen fra tribunen, noe som er det eneste skåret i gleden.

- Jeg skulle så gjerne ha fått vært med der, hjulpet lagkompisene mine og fått gjort det lille ekstra, sier midtbanespilleren vemodig.

At Singh nå havner i nederlandsk fotball, er ikke tilfeldig, understreker hans agent Jim Solbakken.

- Det burde passe Harmeet perfekt, og det blir ikke særlig større enn Feyenoord. Dette er bra for både spilleren og norsk fotball, sier en fornøyd Solbakken til VG Nett.

- Nå skal vi ned til Rotterdam i morgen (tirsdag) for å ta den medisinske testen og bli enige om de personlige betingelsene. Forhåpentligvis er vi ferdige om en dag eller to.

LYKKE TIL: Martin Andresen ønsker Harmeet Singh lykke til videre i sin karriere. Foto: Aleksander Andersen, NTB Scanpix

- Ugunstig

Vålerenga-trener Martin Andresen delte sine tanker om overgangen på Vålerengas hjemmeside mandag kveld.

Det har lenge vært kjent at Singh ikke ville forlenge kontrakten med Vålerenga, som går ut etter sesongen.

- Det lå i kortene at han kom til å forsvinne i sommervinduet eller etter sesongen. Det har blitt en litt ugunstig situasjon for Vålerenga. Men nå får vi bare ønske Harmeet lykke til videre, sa VIF-treneren.

Andresen innrømmer at situasjonen rundt Singh både har skapt utvendig og internt støy. Og håper klubben slipper å komme opp i slike situasjoner for mange ganger i fremtiden.

- Vi er opptatt av å utvikle spillere, som er opptatt av fellesskapet, og at vi sammen skal vinne. At vi skal utvikle oss i riktig retning sammen. Det er ingen som er gode alene. Det har blitt et litt kinkig sist år for Harmeet, dessverre. Men vi ønsker han lykke til videre i karrieren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder