SLAGEN: Rune Almenning Jarstein depper i nettmaskene etter 0-1-scoringen. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix

VGs Truls Dæhli: - Jarstein spiller seg ut av landslaget

...og John Arne Riise feiret jubileumsmål med kjærlighetserklæring

Jarstein til VG Nett: - Jeg beklager til lagkameratene

ULLEVAAL (VG Nett) (Norge-Hellas 2-3) Her ligger en knust Rune Almenning Jarstein (27). Norges keeper tabbet seg ut to ganger mot Hellas.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Dermed ble det tap mot Hellas - Norges andre tap på Ullevaal i år og det tredje siden 2010.

Det var en skuffet Rune Almenning Jarstein som møtte VG Nett etter kampen.

- Jeg beklager til lagkameratene. Jeg er veldig skuffet over meg selv, sier keeperen.

VGTV: Se intervju med Jarstein

- Det er dårlig av meg. Jeg er en offensiv keeper og stiller meg i en offensiv posisjon - kanskje litt for offensiv der, sier Jarstein til VG Nett etter kampen, og henviser til Hellas' første scoring.

I mixed zone etter kampen hadde den norske treneren, Egil Olsen, følgende dom:

- Dette er noe av det dårligste vi har gjort på lenge defensivt.

- Når de til og med får keepertabber, så blir det gærent. Det er bekymringsfullt. Vi er nødt til å ta tak i ting og rette på ting. Hvis vi ikke visste at vi gikk en tøff kvalik i møte, så vet vi det i hvert fall nå, fortsetter Drillo til VG Nett.

VGTV: Se intervjuer med spillerne

Bekmørk kveld

For Norges målvakt Rune Almenning Jarstein må trolig ta på seg skylden for to av baklengsmålene. Selv om han også reddet Norge ved flere anledninger, ble det en bekmørk kveld for Viking-keeperen.

VGLIVE: Les fyldig referat fra kampen

- Rune Almenning Jarstein spiller seg ut av landslaget. Etter min oppfatning etter to tabber, en meget graverende. Det er synd, men det er et faktum, sier VGs sportskommentator Truls Dæhli.

Klønete av Riise

De norske spillerne begynte kampen med luen i hånden. Allerede etter fire minutter fikk Giorgos Samaras heade uforstyrret fra god posisjon, men headingen gikk utenfor.

Tre minutter senere ble jubilanten John Arne Riise lurt to ganger nesten helt ute ved sidelinjen, da Vassilis Torosidis dro to innleggsfinter, før han fyrte av.

Skuddet Torosidis var fra over 20 meter og nesten død vinkel. Likevel gikk den ved nærmeste stolpe bak en fomlende og feilplassert Rune Almenning Jarstein.

- Det var rufsete over hele linja i dag, var Riises dom til VG Nett etter kampen.

Og verre skulle det bli. Både for Norge og Jarstein.

Sjelden Hangeland-scoring

Like etterpå snek Kyriakos Papadoupoulos seg inn bak en ukonsentrert Brede Hangeland og styrte inn 2-0 med hodet. På benken satt Drillo og stirret tomt ut i den varme Ullevaal-luften.

FORELSKET? John Arne Riise formet fingrene til et hjerte etter å ha satt inn 2-3-reduseringen. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Men Norge brukte ikke lang tid på å svare. John Arne Riise knuste til på hel volley. Returen falt ned hos Brede Hangeland, som med venstrebenet (!) skjøt i mål via en Hellas-spiller fra 16-17 meter. Dermed doblet Hangeland antall landslagsmål for sin egen del.

Ti minutter etter pause ble marerittet totalt for Jarstein. Kostas Mitroglou løp inn bak Thomas Rogne og slo til med en suser fra skrått hold. Ballen føk mellom armene til Jarstein, som burde vært på den.

Jarstein sa før kampen at han følte seg i god form og som et sikkert førstevalg.

Et kvarter før slutt fikk John Arne Riise jubileum-scoringen sin da han saksesparket ballen i lengste hjørnet. Han feiret målet ved å forme et hjerte med hendene.

Hellas-trener Fernando Santos var godt fornøyd med lagets innsats.

- Det var en god kamp for oss på denne tiden av året. Spillerne er ikke helt i kampform. Vi vet at Norge er et bra lag, sier Santos til VG Nett.

Da VG Nett spurte om Hellas fikk god hjelp av den norske keeperen i kveld, svarte han følgende:

- Det må du nesten spørre den norske treneren om.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder