Heldig Sterling avgjorde da City vant igjen

(Huddersfield – Manchester City 1-2) En «flaksescoring» av Raheem Sterling avgjorde da serieleder Manchester City slet seg til tre nye poeng, etter en meget tøff bortekamp mot Huddersfield.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Sterling ble truffet etter at keeper Jonas Lössl reddet Gabriel Jesus' avslutning, og ballen dalte i en bue inn i mål bak den danske målvakten. Det var selvsagt ikke tilfeldig at Sterling var på rett plass, men det var tilfeldig at han ble truffet i låret og scoret uten at han visste hva han gjorde.

City-manager Pep Guardiola så sjeldent lykkelig og lettet ut i jubelscenene. For Huddersfield så lenge ut til å bli det andre laget som stoppet den suverene serielederen. City sto med 11 seire og uavgjort mot Everton før den korte turen nordøstover.

– Vi kan ikke vinne 4-0 hver gang. Premier League er så tøff. Vinteren kommer. Vi visste at de var veldig aggressive, men vi er så lykkelige over måten vi vant på, sier City-manager Pep Guardiola til Sky Sports.

AVGJØRELSEN: Manchester Citys Raheem Sterling kan bare nyte at ballen daler inn i mål bak Huddersfields danske keeper Jonas Lössl. Foto: REUTERS

Det ble en sur og svært vanskelig kveld for Guardiolas lag. Huddersfield stablet opp hele laget foran egen keeper, drevet frem av en intens atmosfære på John Smith's Stadium.

Les også: Dette var vår vanskeligste kamp

– Man har alltid muligheten i en kamp, i hvert fall på forhånd, lo Huddersfield-manager David Wagner før kampen. – Vi må nekte dem for store rom, la tyskeren til.

Og planen ble godt synlig.

I ren Drillo-stil lå Huddersfield særdeles lavt og ventet på Citys offensive maskin, men selv et av verdens beste lag sliter når det ikke er plass. Den første halvtimen skjedde nesten ingenting, men så skapte David Silva ubalanse med sin deilige teknikk og plutselig var Sergio Agüero fri, men da ryddet Christopher Schindler opp med en takling i siste tidel.

Like etter hadde Agüero en ny mulighet etter en Silva-flikk, danske Jonas Lössl reddet og på returen rotet Raheem Sterling for mye med ballen.

Og etter en omgang Manchester City hadde kontrollert fullstendig var det Huddersfield som kunne gå til pause med en smått sensasjonell ledelse: Corner, inn fra Tom Ince, Christopher Schindlers heading traff City-stopper Nicolás Otamendi i skulderen og inn bak keeper Ederson, et uheldig selvmål av argentineren.

– Vi vet at vi må takle slike situasjoner også. Derfor er jeg så glad for at vi klarte det, sier Guardiola.

Les også: Disse kan gå «gratis»

Da så det virkelig skummelt ut for City, men det skulle bare gå 50 sekunder av 2. omgang før David Silva åpnet forsvaret igjen: Et deilig gjennomspill til en fremadstormende Raheem Sterling, han ble holdt i en duell med Scott Malone og fikk en grei straffe. Sergio Agüero dyttet den arrogant vakkert ned i høyre hjørne, straffemål av argentineren i den tredje strake kampen.

Leroy Sané traff tverrliggeren på et frispark fra drøyt 20 meter, men Huddersfield så ut til å holde unna i sin konstante forsvarskamp. Ti minutter før slutt kastet Pep Guardiola innpå Gabriel Jesus, tok ut kaptein Vincent Kompany og spilte med tre bak og på mange måter ble det avgjørende. For Jesus var helt sentral da Sterling ble matchvinner med sin åttende ligascoring.

– Tap er tap. Jeg tror vi må fokusere på det vi gjorde, og spillerne gjorde alt de kunne. Vi holdt dem så langt unna vårt mål som vi klarte, men var litt uheldig med straffen rett etter pause og med 2-1-målet. Vi trenger at slike situasjoner går vår vei. Vi kan ikke forvente noe resultat mot de beste lagene. Vi kan bare forvente at vi gjør vårt beste, og det gjorde vi, sier Huddersfield-manager David Wagner til Sky Sports.

PS! Etter en frisk krangel på overtid fikk Huddersfields Rajiv van La Parra rødt kort, mens Citys Leroy Sané ble belønnet med gult.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder