ETTERTRAKTET: Adrien Rabiot, her i duell med Liverpools Georginio Wijnaldum i Champions League, kan forlate PSG etter sesongen. Foto: Michael Regan / Getty Images

PSGs «folkefiende» kan snart gå gratis – storklubber ligger langflate

Tiden er i ferd med å renne ut for PSG, mens det ettertraktede og kontroversielle stjerneskuddet Adrien Rabiot (23) stadig får sterkere kort på hånden.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

 • Her er onsdagens oddstips

Den franske storklubben har nemlig fortsatt ikke klart å komme til enighet med midtbanespilleren om en ny kontrakt. Den nåværende, som ble signert helt tilbake i 2014 da spilleren var 19 år gammel, utløper til sommeren.

Sjekk den økende VikingLotto-potten hos Tipster nå!

Rabiot har, ifølge RMC, avslått flere kontraktstilbud fra klubben han har vært en del av siden han var 13-åring. Nærmere bestemt tre tilbud, skal man tro den vanligvis velinformerte nettsiden Paris-United, som hevder at den høyreiste krølltoppen nylig takket nei til en årslønn på 7,2 millioner euro (67 mill. kroner) i tillegg til betydelige bonusordninger.

Sjekk Neymars dobbel i helgens PSG-seier:

Mamma-agent i nådeløse forhandlinger

I sentrum av de beinharde forhandlingene med PSGs qatariske president Nasser Al-Khelaifi står spillerens mor og agent, Veronique Rabiot, som tidlig i stortalentets karriere gjorde seg bemerket som både nådeløs og kravstor.

les også

Derfor er han kjent som Fotball-Europas kanskje største mammadalt

Da Rabiot var 13 år signerte han nemlig en seksårskontrakt med Manchester City. Men bare seks måneder senere forlot han England og flyttet hjem til Frankrike for å bli PSG-spiller, angivelig fordi mamma Veronique var misfornøyd med behandlingen han fikk. I 2014, da Rabiot hadde gjort sitt inntog på Paris’ førstelag, viste hun seg igjen å være en vrien nøtt å knekke, men partene kom etter langt om lenge til enighet.

Vi traff på tirsdagens anbefalte United-spill til 3,50 i odds – les våre ferskeste vurderinger her!

Men aldri har Rabiot og hans mor hatt bedre kort på hånden enn de har nå, med åtte måneder igjen av kontrakten. 23-åringen har nemlig blitt en av lagets viktigste spillere, og ettersom klubben ikke klarte å sikre seg en ny midtbanespiller i verdensklasse i sommer, er han sammen med italienske Marco Verratti storklubbens eneste virkelige profiler i denne posisjonen.

les også

Rasende PSG-stjerne nekter å være VM-reserve: – En enorm feil

Hans Paris-opprinnelse og status som klubbutviklet spiller gjør ham desto mer verdifull for PSG, som sliter med å oppfostre lokale spillere til det stjernespekkede førstelaget.

Valget kan fremstå enkelt for Rabiot: Hvorfor ikke signere en ny, gullkantet avtale med klubben fra hjembyen, og være en nøkkelspiller i et av kontinentets beste lag?

Her renner det over for Kylian Mbappé:

Folkefiende

Men i sommer tok han et valg som kan ha innvirkning på klubbfremtiden. Da Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps valgte å vrake ham fra 23-mannstroppen til VM, og i stedet ta ham ut på reservelisten i tilfelle forfall, svarte Rabiot med å sende et brev til fotballforbundet der han sa fra seg plassen på reservelisten fordi han mente at han fortjente bedre.

Avgjørelsen ble slaktet av landslagssjefen og fotballpresidenten – og har gjort Rabiot til landets kanskje mest upopulære spiller, i sterk kontrast til de 23 som ledet «Les Bleus» til VM-gull i Russland. Det har medført at han har blitt pepet på i samtlige bortekamper i Ligue 1 denne høsten, en behandling som neppe kommer til å avta med det første.

les også

Hevder Zidane er favoritt til United-jobben – skal ha ringt Mourinho

Statusen som «folkefiende» kan være Rabiots fremste argument for å la kontrakten i PSG løpe ut og slå til på et av de mange tilbudene som kommer til å ligge på bordet fra og med januar, når han står fritt til å forhandle med hvem han vil om en «gratis» sommerovergang.

les også

Neymar får huden full: – Han er fotballens Kardashian

Barcelona, som skal ha prøvd å kjøpe ham i sommer, skal fortsatt være blant de mest aktuelle destinasjonene. En delegasjon fra den katalanske storklubben vil, ifølge RMC, være til stede for å følge ham i onsdagens Champions League-kamp mot Røde Stjerne.

Liverpool har også blitt sterkt koblet til Rabiot denne høsten, i likhet med Chelsea, Bayern München og Manchester United, som alle skal være svært interesserte, ifølge L’Équipe. Siste nytt i sagen er, skal man tro Mirror, at Tottenham også står klare til å kaste seg inn i kampen om det franske stjerneskuddet i januar.

Slik så det ut ta Real Madrid gikk på sjokktap i Champions League tirsdag:

VGs tips: Begge lag scorer

Mens spekulasjonene stormer skal Rabiot og PSG ta imot Røde Stjerne i Champions League, der de nærmest er nødt til å vinne etter det mye omtalte 3–2-tapet mot Liverpool i første kamp.

Vi traff på tirsdagens anbefalte United-spill til 3,50 i odds – les våre ferskeste vurderinger her!

Paris skal være i stand til å vinne kampen komfortabelt, men de defensive problemene deres er åpenbare denne høsten: De har kun holdt nullen i tre av åtte seriekamper, og kampen mot Liverpool blottla noen tydelige mangler i de bakre rekker. Dessuten er Gianluigi Buffon suspendert, mens Daniel Alves, Layvin Kurzawa og Lassana Diarra fortsatt mangler på grunn av skader.

Derfor anbefaler vi et spill på at begge lag scorer på Parc des Princes til 2,37 i odds. Kampen vises på Viasport 1. Spillestopp er klokken 18.55.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Tippetips
 2. Champions League
 3. PSG
 4. Premier League

Flere artikler

 1. Firmino sendte Liverpool til himmels på overtid: – En utrolig viktig mann

 2. Opplysninger til VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg fredag

 3. Eksperter ber Solskjær om å selge Pogba: – Pinlig

 4. Frankrikes VM-sensasjon kobles til storklubber

 5. United skal ha fått milliardkrav av Napoli om stopperstjerne

 6. Genk-sjef bekrefter «muntlig bud» på Sander Berge fra italiensk storklubb

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder