IKKE MED: Rosenborg-keeper André Hansen har gitt seg på landslaget for øyeblikket, men får ros av landslagssjef Lars Lagerbäck (t.h.), her under mandagens landslagstrening på Ullevaal Stadion. Foto: Reuters / NTB scanpix

Lagerbäck roser RBK-Hansen: – Hadde definitivt kjempet om startplass

ULLEVAAL (VG) Rosenborg-keeper André Hansen (28) ga seg på landslaget fordi han ikke følte at han var i nærheten av spilletid. Det hadde han vært nå, ifølge landslagssjefen.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over ett år gammel

– Ser du på noen av de kampene har gjort, ikke minst den siste i Europa (mot Shkëndija), så hadde han definitivt kjempet om en startplass. Han var ekstremt bra i den siste kampen han spilte i Europa League, sier Lars Lagerbäck til VG på mandagens pressekonferanse i forkant av Nations League-åpningen hjemme mot Kypros på torsdag.

– Har du snakket med Hansen etter at han ga seg på landslaget?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Jeg har ikke hatt noe mer dialog med André siden i fjor da vi snakket om fremtiden hans. Det vi sa da, gjelder fortsatt, sier Lagerbäck.

les også

Dette tjener landslagsgutta: Derfor blir det ikke «danske tilstander»

– Aldri inne i en diskusjon om å spille

Rosenborg-keeperen utmerket seg torsdag kveld ved å redde to straffespark mot makedonske Shkëndija, noe som sikret trønderne en plass i Europa League-gruppespillet – og en 10-er på børsen til André Hansen.

I landslagstroppen er det imidlertid Rune Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland og Sten Grytebust som deler de tre keeperplassene. Hansen bestemte seg nemlig i fjor for å gi seg på landslaget ettersom han ikke ønsket å bruke så mye tid på det uten å få spilletid.

– Jeg har vært med i fem og et halvt år og har vel aldri vært inne i en diskusjon om å spille, sa Hansen til VG i november.

RESERVE: André Hansen var med på landslaget i fem og et halvt år, men fikk kun tre kamper for Norge. Her på trening med Rune Almenning Jarstein i 2013. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Med mye reising, og RBK i Europa, familiesituasjon og skole så tar det mye energi. Jeg har tatt en totalvurdering fordi jeg har lyst til å spille fotball i mange år til. Og det blir lite frihelger generelt, sier keeperen som i januar ble ansatt som advokatfullmektig hos Bjerkan Stav Advokatfirma AS i Trondheim.

André Hansen har ikke besvart VGs henvendelser etter Lagerbäcks siste uttalelser.

Ikke bekymret for Nyland-form

Den norske landslagssjefen fikk også spørsmål om formen til andrekeeper Ørjan Håskjold Nyland, som har fått kritikk i England etter sine første kamper for Aston Villa.

les også

Mareritt for Nyland og Villa

– Jeg har sett litt av hans kamper, og man kan alltid diskutere enkelte situasjoner. Som keeper får du stor oppmerksomhet. Jeg har ikke snakket med ham, men jeg opplever han som mentalt sterk og tror ikke det blir noe problem om han skal spille, sier Lagerbäck om Nyland, som også har levert noen feberredninger i starten av Villa-karrieren:

Trolig blir det uansett Rune Almenning Jarstein som vokter det norske buret hjemme mot Kypros på torsdag. Landslagets eldstemann (33) har fått en strålende start på sesongen i tyske Hertha Berlin.

Etter to kamper uten baklengsmål topper Jarstein spillerbørsen til den tyske storavisen Bild og sportsmagasinet Kicker.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Herrelandslaget fotball
 3. Rosenborg BK
 4. Lars Lagerbäck
 5. André Hansen

Flere artikler

 1. Landslaget ønsket RBKs André Hansen tilbake nå – fikk nytt nei

 2. André Hansen: – Fikk aldri en fair sjanse på landslaget

 3. RBK-Hansen kan gjøre Norge-comeback – takket ja til reserveplass

 4. «Sannsynligvis historiens beste keeperutvalg – akkurat nå»

 5. RBK-Hansen sier ja til landslaget igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder