IKKE MED: Rosenborg-keeper André Hansen har gitt seg på landslaget for øyeblikket, men får ros av landslagssjef Lars Lagerbäck (t.h.), her under mandagens landslagstrening på Ullevaal Stadion.
IKKE MED: Rosenborg-keeper André Hansen har gitt seg på landslaget for øyeblikket, men får ros av landslagssjef Lars Lagerbäck (t.h.), her under mandagens landslagstrening på Ullevaal Stadion. Foto: Reuters / NTB scanpix

Lagerbäck roser RBK-Hansen: – Hadde definitivt kjempet om startplass

FOTBALL

ULLEVAAL (VG) Rosenborg-keeper André Hansen (28) ga seg på landslaget fordi han ikke følte at han var i nærheten av spilletid. Det hadde han vært nå, ifølge landslagssjefen.

Publisert:

– Ser du på noen av de kampene har gjort, ikke minst den siste i Europa (mot Shkëndija), så hadde han definitivt kjempet om en startplass. Han var ekstremt bra i den siste kampen han spilte i Europa League, sier Lars Lagerbäck til VG på mandagens pressekonferanse i forkant av Nations League-åpningen hjemme mot Kypros på torsdag.

– Har du snakket med Hansen etter at han ga seg på landslaget?

– Jeg har ikke hatt noe mer dialog med André siden i fjor da vi snakket om fremtiden hans. Det vi sa da, gjelder fortsatt, sier Lagerbäck.

– Aldri inne i en diskusjon om å spille

Rosenborg-keeperen utmerket seg torsdag kveld ved å redde to straffespark mot makedonske Shkëndija, noe som sikret trønderne en plass i Europa League-gruppespillet – og en 10-er på børsen til André Hansen.

I landslagstroppen er det imidlertid Rune Jarstein, Ørjan Håskjold Nyland og Sten Grytebust som deler de tre keeperplassene. Hansen bestemte seg nemlig i fjor for å gi seg på landslaget ettersom han ikke ønsket å bruke så mye tid på det uten å få spilletid.

– Jeg har vært med i fem og et halvt år og har vel aldri vært inne i en diskusjon om å spille, sa Hansen til VG i november.

– Med mye reising, og RBK i Europa, familiesituasjon og skole så tar det mye energi. Jeg har tatt en totalvurdering fordi jeg har lyst til å spille fotball i mange år til. Og det blir lite frihelger generelt, sier keeperen som i januar ble ansatt som advokatfullmektig hos Bjerkan Stav Advokatfirma AS i Trondheim.

André Hansen har ikke besvart VGs henvendelser etter Lagerbäcks siste uttalelser.

Ikke bekymret for Nyland-form

Den norske landslagssjefen fikk også spørsmål om formen til andrekeeper Ørjan Håskjold Nyland, som har fått kritikk i England etter sine første kamper for Aston Villa.

– Jeg har sett litt av hans kamper, og man kan alltid diskutere enkelte situasjoner. Som keeper får du stor oppmerksomhet. Jeg har ikke snakket med ham, men jeg opplever han som mentalt sterk og tror ikke det blir noe problem om han skal spille, sier Lagerbäck om Nyland, som også har levert noen feberredninger i starten av Villa-karrieren:

Trolig blir det uansett Rune Almenning Jarstein som vokter det norske buret hjemme mot Kypros på torsdag. Landslagets eldstemann (33) har fått en strålende start på sesongen i tyske Hertha Berlin.

Etter to kamper uten baklengsmål topper Jarstein spillerbørsen til den tyske storavisen Bild og sportsmagasinet Kicker.

Her kan du lese mer om