Brann-profil Haugen: – Høyere nivå for å slåss om seriegull

TROMSØ (VG) (Tromsø – Brann 2–1) Brann tapte mot Tromsø og seriegullet glipper til Rosenborg hvis ikke laget hever seg betydelig, medgir Fredrik Haugen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi må opp på et høyere nivå hvis vi skal slåss om seriegullet, sier Fredrik Haugen til VG.

Brann-profilen utlignet til 1–1 79 sekunder etter at Tromsø hadde sjokkåpnet med scoring av Kent-Are Antonsen hjemme på Alfheim stadion mandag kveld.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

OPPGITT: Fredrik Haugen var oppgitt etter tapet i Tromsø, men lover at Brann vil krige videre for seriegullet. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Tromsø var det beste laget og vant helt fortjent. Vi må skjerpe oss i gullkampen, sier Haugen.

Med seier i Tromsø ville Brann bare vært ett poeng bak Rosenborg i tetstriden, og dermed kunne avgjort alt selv siden de har igjen Rosenborg i Bergen.

Tromsøs finske trener Simo Valakari var sjeleglad for tre poeng, men han tror det går RBKs vei nå, selv om det er seks serierunder igjen av sesongen. Og «seriefinale» i Bergen om knappe tre uker.

– Rosenborg er mesterlaget, mens Brann er utfordrer. Noen ganger er det lettere å være utfordrer, men jeg tror det blir Rosenborg fordi de har erfaring, og vet hvordan de skal vinne ligaen, sier Simo Valakari.

Men dagen etter at Molde serverte Brann en skikkelig gavepakke, gikk det galt for Brann. Mikael Norø Ingebrigtsen ble matchvinner. Skuffelsen var betydelig i Brann-leiren etterpå. Naturlig nok.

I sommer ledet de serien med syv poeng. Nå er de fire bak RBK. Og har bare tatt ett poeng på de to siste ligamatchene.

– Vi hadde en sinnssyk flyt i vår, men vi er fortsatt oppe der, ikke glem det. Men vi skal kjempe hele veien inn. At omgivelsene vil ha seriegull bare trigger meg, sier Fredrik Haugen.

Etter kampen var Brann-trener Lars Arne Nilsen særdeles skuffet over at laget hans ikke benyttet seg av sjansen til å nærme seg trønderne.

– Vi har det ikke godt nå, så vi er en skuffet gjeng, sier Lars Arne Nilsen.

– Har dere gitt opp gullkampen?

– Nei, vi har masse å kjempe for. Målet er å være blant de tre beste til slutt, og gullkampen lever. Rosenborg var heller ikke sterke mot Molde. Og vi skal ha dem på Stadion. Men det er klart vi hadde en kjempesjanse til å komme opp i ryggen på dem, og skaffe oss et godt utgangspunkt, sier Nilsen, som overfor Eurosport mente at laget «gjorde to stygge feil» på baklengsmålene.

To mål umiddelbart

Brann har ikke vunnet i Tromsø siden 2010. Den svake statistikken fortsetter. Mandag kveld så ikke bergenserne ut som en gullkandidat heller.

Og for en sjokkstart på Alfheim. To mål før kampen var tre minutter gammel.

Kent-Are Antonsen – denne gangen i rollen som spiss – trengte bare 1 minutt og 17 sekunder før han scoret sitt femte mål for sesongen. Brann-backen Taijo Teniste rotet det til. Mikael Ingebrigtsen snappet ballen, spilte Gjermund Åsen, som fant Antonsen foran mål.

les også

Molde-helt Forren håper Brann vinner seriegullet: – Vi får heie litt ekstra

Men gulljagende Brann ristet sjokket fort av seg. Faktisk allerede i neste angrep. Gilbert Koomson kom seg til dødlinjen uten at TIL-backen Magnar Ødegaard gjorde det veldig vanskelig for ham. Fredrik Haugen bredsidet inn utligningen.

Formsvake Tromsø med bare fire poeng på de åtte siste kampene (før kveldens kamp mot Brann) hadde et spillemessig overtak i de første 45 minuttene. Slik fortsatte hjemmelaget etter sidebytte.

les også

Thorstein Helstad tror Brann må vinne resten av kampene for å ta gull

Lasse Nilsen klinket til med et susende langskudd som Pettersen slo til corner etter 50 spilte minutter. Men så kom tydeligvis Brann på andre tanker. Seriegull og muligheten til å ta inn på tabelltopp Rosenborg.

De ble stående høyt i banen. Men de store sjansene maktet de ikke å spille seg til. Da var faktisk Tromsø langt nærmere. Morten Gamst Pedersen hadde en alle tiders mulighet med et velplassert langskudd. Men igjen var keeper-Pettersen god.

Men etter 73 spilte minutter var han sjanseløs da TIL fikk seiersmålet. Gjermund Åsen serverte kveldens andre målgivende. Han fant Mikael Ingebrigtsen som løp og fintet seg unna Vito Wormgoor før han avsluttet i langhjørnet til Pettersen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder