LEKTE SEG: Caroline Graham Hansen (til høyre) jubler sammen med den tyske landslagsveteranen Lena Goessling etter at sin 2–0-scoring. Foto: Boris Streubel / Getty Images Europe

«Caro» scoret – Wolfsburg mot Champions League-semifinale

WOLFSBURG (VG) (Wolfsburg – Slavia Praha 5–0) «Caro» roper speaker, «Hansen» svarer publikum, og Caroline Graham Hansen (23) og Wolfsburg er med 99 prosent sikkerhet videre til Champions League-semifinalen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– 5–0 burde holde. Det er deilig, og viktig med tanke på at ligaen er så jevn, sier den norske Wolfsburg-stjernen. Hun scoret det andre målet og var helt sentral, særlig før pause, da Slavia Praha ble feid av gresset på AOK Stadion, en intim, liten stadion med plass til drøyt 5.000 mennesker, beliggende rett ved siden av herrelagets hjemmebane, Volkswagen Arena.

Men mens herrene kjemper en desperat kamp for å beholde plassen i Bundesliga, er det bare sportslig glede på damesiden.

les også

«Norske» Chelsea mot semifinale i Champions League

Wolfsburg er på vei mot sin andre strake Bundesliga-seier, og i cupen kan det bli den fjerde strake triumfen. Caroline Graham Hansen scoret begge målene da Sand ble slått 2–1 i kvartfinalen.

– Vi har alle tiders mulighet til å kunne ta alle tre, så lenge vi klarer å holde fokus på en av gangen.

– Så du tenker så stort som på en trippel?

– Ja, man må drømme, ellers er det ikke noe gøy å løpe rundt i «preseason» og slite «ass’en» av seg. Man må drømme stort for å holde motivasjonen oppe, sier «Caro», som operer mest på midtbanen. Likevel kommer hun ofte til sjanser, og hun føler at det har løsnet litt foran mål i de siste ukene.

– Jeg har produsert mål stort sette hele sesongen, altså «assist», men det har kanskje ikke blitt så mange mål, og det er jo det folk legger merke til. Men nå etter det siste landslagsoppholdet har det vært både mål og «assist» i hver kamp, sier Caroline Graham Hansen, som nylig forlenget Wolfsburg-kontrakten med enda en sesong.

Trener Stephan Lerch er strålende fornøyd med sin offensive norske kraft.

– Hun vil alltid det beste for laget, gir alt for at vi skal vinne. Caroline er en meget viktig spiller for oss. Hun er en strålende dribler, og på den måten står hun bak mange av våre sjanser.

– Hun burde kanskje scoret enda flere mål selv?

– Ha-ha, nei for meg er det ikke viktig hvem som scorer. Så lenge hun er involvert, er jeg fornøyd, svarer han.

Mot Slavia Praha var det avgjort før et kvarter var spilt. Den tsjekkiske serielederen hadde lite eller ingenting å by på fremover på banen, det ble tidlig tydelig at dette ville bli enveiskjøring fra start til mål.

ENKELT OG PENT: Caroline Graham Hansen bredsider inn 2–0 etter innlegg fra sveitsiske Lara Dickenmann (i bakgrunnen). Foto: Boris Streubel / Getty Images Europe

Spørsmålet var bare når ballen skulle havne i mål, og det gjorde den allerede etter 12 minutter. Danmarks største stjerne og EMs beste spiller, Pernille Harder, sendte hjemmelaget i ledelsen. Speaker og de 1326 tilskuerne rakk ikke engang å rope opp navnet på målscoreren de sedvanlige tre gangene, før Caroline Graham Hansen skar inn fra høyre og bredsidet Lara Dickenmanns innlegg enkelt og vakkert i mål.

«Caro» sto også for forarbeidet da hun på karakteristisk vis «bøyde» seg fri rundt motstanderen, slo inn fra høyre og ballen endte hos islandske Sara Björk Gunnarsdóttir. Hun styrte kontrollert 3–0-målet i hjørnet.

les også

Manchester United vil starte damelag

Det stoppet på 5–0, etter at Pernille Harder lobbet inn det fjerde målet og Ewa Pajor løp inn det femte. Det er ikke mulig for Wolfsburg å rote bort semifinaleplassen.

I SENTRUM: Caroline Graham Hansen snakker med tysk presse etter storseieren. Foto: TROND JOHANNESSEN

Og med spillere som den svenske kapteinen Nilla Fischer, danske Harder, norske Graham Hansen, sveitsiske Lara Dickenmann, islandske Sara Björk Gunnarsdóttir, belgiske Tessa Wuellert og tyske stjerner, som Lena Goessling og Alexandra Popp, så har dette Wolfsburg-laget potensial til å gå hele veien til finalen på Valerij Lobanovski-stadion i Kiev.

les også

Fem norske i CL-kvarten: – Skal gjøre alt for at jeg i mai sitter igjen med en pokal

I semifinalen venter trolig Chelsea, og i en eventuell finale kan det hende at Ada Hegerberg og Lyon står i veien igjen. Lyon har vunnet to år på rad, begge finalene etter straffekonkurranse. Wolfsburg vant i 2013 og 2014, men Caroline Graham Hansen ble klar for klubben i samme måned som den siste store triumfen, så for henne mangler en Champions League-seier.

Hun var med på å tape i kvartfinalen, mot Lyon og Hegerberg, i fjor, hun var skadd tilskuer da det ble finaletap, mot Lyon og Hegerberg i 2016 og hun var med på å tape semifinalen mot PSG i 2015.

– Den store drømmen er kanskje en revansj mot Lyon og Hegerberg i finalen?

– For meg handler det mest om å vinne, og det blir for dumt av meg å stå her og snakke om hvem vi eventuelt møter i finalen. Først blir det en veldig tøff semifinale.

PS! Caroline Graham Hansen ble spart de siste ti minuttene. Hennes norske lagvenninne, Kristine Minde, får ikke være med i Champions League. Hun har kamper for svenske Linköping i samme turnering denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder