NEDTUR: Fredrikstad og Per-Mathias Høgmo klarte ikke å rykke opp til OBOS-ligaen i år. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Kvalikfiasko for Høgmo og Fredrikstad

(Fredrikstad-KFUM Oslo 1–1, 1–4 sammenlagt) Fredrikstad var aldri i nærheten av å true KFUM i kvalikkampen til OBOS-ligaen.

  • Herman Tinius Folvik

Artikkelen er over ett år gammel

– Det var nok en fest det. Det var moro. Vi visste at FFK kom til å spille med mye trykk. Vi svarer litt med samme mynt og tar luven ut av FFK, sier Jørgen Isnes, KFUM-trener, til VG.

KFUMs lekestue med Fredrikstad på Ekeberg sist helg, hvor det endte 3–0, ble avgjørende.

– Jeg har spilt en haug med avgjørende kamper i tretti år, og vunnet mange av dem. Så kan man gjerne trekke frem en to-tre ganger hvor man gjerne skulle hatt et annet resultat, men sånn vil det være. Det er en del av gamet, sier Per-Mathias Høgmo, Fredrikstad-trener, til lokalavisen.

Fredrikstad har rundt 9 millioner kroner i budsjett rundt A-laget sammenlignet med «Kåffas» 2,6. Det opplyser klubbenes daglige ledere Joacim Heier (FFK) og Thor-Erik Stenberg (KFUM) til VG.

Likevel vant KFUM klart over to kamper.

FFKs totalbudsjett i 2018 er 22 millioner kroner. Millionene fordeles blant annet på administrasjon, ungdomsavdeling, skoletrenere til Wang, barnecuper og fotballskoler - i tillegg til A-laget.

Hele KFUM-kameratene har 21 millioner kroner i budsjett dette året. SFO, rundt 90 lag, drift av anlegg og administrasjon er de største utgiftspostene foruten A-laget.

les også

Så mye tjente idrettstoppene: Høgmo og Andersen i lønnstoppen etter sparking

Fikk ett mål

Fredrikstads Andreas Aalbu scoret etter slepphendt keeperspill av Knut André Skjærstein ti minutter før slutt.

– Det var litt sent, men det ga dem energi og de sendte mye opp folk. Men vi utnyttet veldig godt det rommet som åpnet seg, sier Isnes.

Samme Skjærstein reddet et langskudd fra Joona Veteli på imponerende vis like etterpå.

Vertene hadde også tre andre gode muligheter ved Veteli, Kjell Rune Sellin og Anas Farah. Men den gamle storheten var et stykke unna «mirakelet» som måtte til.

I stedet ødela gjestenes Håkon Stavrum det som måtte være igjen av håp i Østfold tre minutter før slutt med 1–1. Forarbeidet til Moses Mawa var strålende.

les også

FFK-patriot om Høgmo-trend: – Jeg er engstelig

Ny playoff for KFUM

Et hinder gjenstår for KFUM Oslo før de er klare for OBOS-liga. De møter laget som ender tredje sist fra OBOS-ligaen til ny playoff.

Før søndagens siste runde ser det ut til å bli Notodden, Åsane eller Jerv.

– Vi vil analysere det laget det måtte bli. Så gjelder det for oss å være mest mulig oss selv uansett hvem vi møter, sier KFUM-trener Isnes.

Kollega Høgmo, som fikk en god sluttpakke i NFF, har kontrakt med klubben ut neste sesong.

Mens naboene i Sarpsborg imponerer i Europa, må FFK forberede seg på å møte lokale lag som Kvik Halden og Moss i 2019. FFK var sist i Eliteserien i 2012.

Mange har fått seg en latter av denne:

Mer om

  1. Fredrikstad FK
  2. KFUM Oslo

Flere artikler

  1. Fredrikstad og Per-Mathias Høgmo ble knust i kvalikkamp

  2. FFK-patriot om Høgmo-trend: – Jeg er engstelig

  3. Høgmos FFK tapte toppkampen og mistet serieledelsen

  4. Høgmo overlater FFK til «Bummen» - blir sportslig leder

  5. Pluss content

    Stort tips: Slik ender 2. divisjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder