SKUFFET: Kaptein Stefan Johansen var skuffet da han ble byttet ut for Martin Ødegaard mot Slovenia. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Stefan Johansen får gjennomgå: – Skal dere begynne med det igjen?

LJUBLJANA (VG) (Slovenia – Norge 1–1) Landslagskaptein Stefan Johansen (27) var rasende på seg selv etter at han ble byttet ut tidlig i andre omgang. På spillerbørsene får midtbanespilleren knallhard medfart.

Publisert:

Nordlendingen får 3 på VGs børs, 2 i Dagbladet og 2 av TV 2s ekspert Jesper Mathisen, som kaller forestillingen mot Slovenia «en av hans svakeste landskamper» og mener Johansen-byttet kom «ikke et sekund for tidlig».

– Det var ikke min beste kamp, så det var greit at jeg ble byttet ut. Jeg var skuffet over egen prestasjon, sier Johansen til VG etter Norges 1–1-kamp mot slovenerne.

les også

Redningsmannen Maars Johnsen forlot intervju i smerter

– Skjønner du at du får 2-ere og 3-ere på børsen?

– Spillerbørser er jeg litt for gammel til å bry meg om. Det tar jeg bare på strak arm, sier Johansen.

En som hadde en bedre dag på jobben, var Norges redningsmann Bjørn Maars Johnsen. Etter kampen beklaget den skadde spissen til VGs reporter:

– Dere får skrive og mene det dere vil

Etter at han ble byttet ut til fordel for Martin Ødegaard i det 57. minutt, tok Johansen flasken sin og kastet den hardt i bakken så vannet sprutet. Kapteinen sier at det ble gjort fordi han var sint på seg selv – ikke på at han ble byttet ut.

– Jeg får liksom ikke utrettet det jeg vil på siste tredjedel, forklarer Johansen om frustrasjonen.

les også

VG-børsen: Slik spilte Norge mot Slovenia

– Føler du nå at plassen din er truet før kampen mot Kypros?

– Åja, skal dere begynne med det igjen? Som jeg har sagt tidligere, tror jeg alle føler seg truet. Dere får skrive det dere vil, jeg henger meg ikke opp i det, sier Johansen, som feiret med en fingergest mot kritikerne etter at plassen hans på laget var et tema før hjemmekampen mot nettopp Kypros tidligere i høst.

les også

Effektiviteten må opp, Lagerbäck

– Er det ikke et naturlig spørsmål når du blir byttet ut tidlig i andre omgang?

– Dere får skrive og mene det dere vil. Det går ikke så mye inn på meg. Det er sikkert naturlig det. Jeg har hatt gode kamper og dårlige kamper, i dag var en av de dårlige, sier kaptein Johansen.

Her kan du se høydepunktene fra Norges kamp mot Slovenia:

Ødegaard: – Helt OK innhopp

Ødegaard leverte et farlig skuddforsøk og skapte noen muligheter på den drøye halvtimen han fikk etter at han erstattet Johansen, som mener unggutten leverte «et positivt innhopp».

– Jeg føler jeg får satt opp en del situasjoner. Det er positivt. Men det var ikke noe sånn kjempebidrag, mener Ødegaard selv etter det som var hans første tellende landskamp på tre år og én dag – den forrige kom i play off-nedturen mot Ungarn i 2015.

les også

Derfor buet fansen på Ødegaard: – Folk tenker jeg skal putte 20 mål

– Det er selvfølgelig veldig, veldig deilig å få muligheten igjen. Alltid morsomt å spille for landet sitt, sier Ødegaard til VG.

– Føler du at du viste nok til å kunne kjempe om en startplass på mandag?

– Nei, det skal jeg ikke spekulere i. Jeg synes jeg gjør et helt OK innhopp, kommer litt på ball, får satt opp noen situasjoner, har et bra skudd, men utover det synes jeg ikke det er et kjempeinnhopp, sier 19-åringen.

les også

Norges kompiskart: Her er «gjengene» på landslaget

Etter at både Norge og Bulgaria spilte 1–1 mot henholdsvis Slovenia og Kypros, er kampen om førsteplassen i Nations League-gruppen vidåpen. Norge og Bulgaria har like mange poeng (10), men Lars Lagerbäcks menn leder foreløpig på marginalt bedre målforskjell (+1).

Norge møter Kypros borte på mandag, mens Bulgaria tar imot Slovenia. Ingen av motstanderne har noe sportslig å spille for i den siste kampen.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder