Halvorsen sendte Sandefjord til bunns

SANDEFJORD (VG) (Sandefjord–Sarpsborg 08 0–1) En straffescoring minuttet før pause var nok til å sikre Sarpsborg 08 seier mot tabelljumbo Sandefjord som nå har spilt seks kamper uten scoring i serie og cup.

 • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over to år gammel

Ole Jørgen Halvorsen var sikker, brukte god tid i tilløpet og ventet ut keeper Eirik Holmen Johansen før han plasserte ballen helt oppe i krysset.

– Keeper sto lenge, så da bestemte jeg meg for et hjørne og satte den der oppe. Det var egentlig greit, sier Halvorsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

«Greit» var også den gjengse dommen i bortegarderoben over prestasjonen som holdt til Sarpsborg 08s tredje strake seier og en fjerdeplass på tabellen. Både Halvorsen og trener Geir Bakke var fornøyde med tre poeng på en ujevn gressbane, og at de knapt slapp Sandefjord til en eneste sjanse før det var spilt 95 minutter.

Offensivt skulle de imidlertid gjerne skapt litt mer.

– Vi er det soleklart beste laget hele kampen. Vi scorer målet vi skal, og lever godt med det. Så skulle vi vært litt mer nøye med ballen på de overgangsmulighetene som kom, sier Halvorsen.

– Vi er litt mer fremme i skoa enn Sandefjord gjennom hele kampen. Så burde vi kontret inn minst ett mål til i annen omgang, men alt i alt en godkjent bortekamp. Vi har slitt her tidligere og fikk de tre poengene vi kom for, sier Geir Bakke.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Trener-Fevangs skrekk-rekke

De tre poengene skulle gjerne hjemmelaget Sandefjord også hatt. Da dommer Tom Harald Hagen blåste av kampen etter 96 minutter, sank flere av spillerne sammen og grep seg til hodet i fortvilelse.

Den sjette strake kampen uten scoring var et faktum. Med Start-seier mot Bodø/Glimt betyr det sisteplass på tabellen med fattige fem poeng når mer enn en tredel av kampene er spilt.

– Det blir vanskelig for oss om dagen. Vi hadde trengt en god opplevelse og poeng, sier fungerende hovedtrener Geir Ludvig Fevang.

Siden Magnus Powell forsvant og Fevang rykket opp, har Sandefjord seks av seks tap i serie og cup, med samlet målforskjell 0–12.

– Vi må få flere folk opp i boksen og gjøre oss fortjent til den lille flaksen og marginene man kan håpe på, sier Fevang.

På det tredje skulle det skje

VG Live: Slik var kampen!

Straffesparket Halvorsen scoret på, kom etter to andre situasjoner der Sarpsborg-spillere hadde gått i bakken i Sandefjord-feltet. Og etter å ha vinket spillet videre på de første, bestemte dommer Tom Harald Hagen seg for å gi straffespark på den tredje.

En god Kristoffer Zachariassen snappet ballen og satte fart inn i Sandefjord-feltet, der Herman Solberg Nilsen ikke helt fulgte med og noe klønete la Zachariassen i bakken.

Begge trenerne var etter kampen enig med dommer Hagen i at det var en rett avgjørelse. Og da Flamur Kastrati skjøt over fra syv meter fem minutter på overtid, holdt det til tre poeng for Sarpsborg.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde13101239132631
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Sarpsborg 08
 3. Sandefjord Fotball

Flere artikler

 1. Sam straffet Sandefjord

 2. Zachariassen kriget inn Sarpsborg-poeng etter keeper-selvmål

 3. Lillestrøm vant bunnkampen – krisen forverres for Sandefjord

 4. Sarpsborg har kniven på strupen: – Nå må det brenne på dass

 5. Odd-profil kritiserer Sarpsborg: – Må være dritkjedelig å se på

Fra andre aviser

 1. Sarpsborg i fritt fall: – Det er første gang jeg er litt flau

  Aftenposten
 2. Fikk to gule kort på ett minutt: Her vises Frode Kippe av banen

  Aftenposten
 3. Branns storkjøp sørget for 16. mai-fest i Bergen

  Aftenposten
 4. Firemålsthriller i bunnkampen mellom Sarpsborg og Strømsgodset

  Aftenposten
 5. Her stopper Søderlund 717 minutters måltørke

  Aftenposten
 6. Ranheim med ny snuoperasjon – klatret forbi RBK på tabellen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder