REVANSJEN: Luka Modric løftes i været av Mario Mandzukic, foran en fortvilt engelskmann. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Modrić til VG: – Engelskmennene var respektløse

MOSKVA (VG) Kroatia-stjernen Luka Modrić (32) og hans lagkamerater lot seg motivere av det de leste og hørte i engelske medier før semifinalen mot England.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Engelskmennene var respektløse. Jeg synes man må alltid respektere andre lag og motstandere. De burde opptrådt med mer respekt. De burde vært mer ydmyke og holdt bena på bakken i stedet for å være sånn. Men vi bryr oss ikke, vi konsentrerer oss bare om oss selv, sier Real Madrid- og Kroatia-stjernen til VG.

les også

Det var bare en fleip igjen

– Tåpelige ting

Han har, mener mange, vært VMs aller beste spiller så langt. Mot England brukte han tid på å ta kontroll over kampen, men etter pause bidro han sterkt i 2–1-seieren – både gjennom innflytelsen i pasningsspillet og sin krigerske innstilling og lederevne.

Modrić dukket opp i pressesonen aller sist av de kroatiske spillerne, som feiret seieren over England i garderoben i to timer før de forlot stadion i Moskva.

Litt tidligere hadde Modrić overfor den britiske kanalen ITV vært kritisk til skriverier og uttalelser fra engelsk presse og eksperter før kampen:

– Folk har snakket … Engelske journalister, eksperter på TV. De undervurderte Kroatia i kveld og det var en enorm tabbe. Alle disse ordene fra dem tok vi, vi leste dem og tenkte: «OK, i dag skal vi se hvem som blir slitne.»

les også

Mbappé refses av Belgia-spiller: – Beklager hvis de ble støtt

Han sikter spesielt til de som mente at Kroatia kom til å slite fysisk mot England fordi de måtte igjennom ekstraomganger og straffer både i åttedels- og kvartfinalen.

– Er det noe som motiverte dere før kampen?

– Selvfølgelig er det motivasjon for oss. Selvfølgelig blir vi motivert når vi hører at det snakkes så mye i engelske medier. Det er tåpelige ting. Det motiverer oss enda mer. De tok feil. Dette laget har en utrolig karakter, og det viste vi igjen i dag, sier en triumferende Luka Modrić til VG.

«It’s not coming home»

Noen minutter før ham dukket lagets andre store stjerne, Barcelona-spilleren Ivan Rakitić, opp foran pressen. Han var ikke like konfliktorientert som sin midtbanepartner.

– Vel, jeg mener at vi ikke bør bry oss så mye om det. De får gjøre som de vil. Vi får se hva de kommer til å skrive nå. Vi gjorde en svært komplett kamp og fortjente denne seieren, for vi var best, sier Rakitić til VG og smiler.

Flere av hans lagkamerater var langt mer opptatt av å sende kritikk i engelsk retning. Šime Vrsaljko, for eksempel, virket ikke imponert over Englands spillestil.

– Alle har en oppfatning om at dette er et nytt England som har endret sine vaner med å slå lange baller opp i banen, men da vi presset dem viste det seg at de ikke har det, sier Atlético Madrid-backen.

les også

Belgia-keeper til angrep mot Frankrike: – Anti-fotball

Tidligere Tottenham-spiller Vedran Ćorluka holdt det enkelt da den engelske pressen prøvde å stoppe ham for å stille noen spørsmål. «It’s not coming home», svarte kroaten med et smil – og gikk videre.

FINALETÅRER: Den kroatiske midtstopperen Dejan Lovren tar til tårene etter seieren over England. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Mener Modric bør vinne Gullballen

Ivan Rakitić, som for øvrig avslørte at han slet med høy feber i forkant av kampen, var mer opptatt av å fremheve den sterke kroatiske prestasjonen – og spesielt lagets store stjerne.

les også

Konflikten som ødela Modric’ stjernestatus i hjemlandet

– Det er på tide at Luka Modrić vinner Gullballen, sier han, mens hovedpersonen selv, etter spørsmål fra en spansk journalist om VM-gull vil være synonymt med Gullballen for ham, svarer:

– Hehe. Jeg har sagt at jeg ikke bryr meg om disse tingene. For meg er det viktigere å lykkes med Kroatia og løfte dette trofeet hvis Gud vil. Vi kommer til å være elleve krigere på banen på søndag.

VG I RUSSLAND: Fotograf Bjørn S. Delebekk og reporter Arilas Berg Ould-Saada. Foto: VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder