Supporternes Ingebrigtsen-hyllest omtales som surrealistisk i Skottland

Mandag kveld hyllet en skare Rosenborg-supportere sparkede Kåre Ingebrigtsen (52) og Erik Hoftun (49) utenfor Lerkendal. Seansen vekker oppsikt i Skottland.

«Smått surrealistiske scener» skriver den skotske avisen Daily Record om Rosenborg-supporternes hyllest av Rosenborgs sparkede trenerduo mandag.

De skotske reaksjonene ble først omtalt av Adressa.

les også

Ingebrigtsens kone: – De siste dagene har vært tøffe

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Skotsk media holder et ekstra øye med Rosenborg nå, før trønderne onsdag møter Celtic i Champions League-kvalifiseringen. Før helgen hevet Rosenborg-styrets sparkingen av Ingebrigtsen og Hoftun både skotske og norske øyenbryn. Og det de fikk se mandag kveld, fikk flere til å gni seg i øynene.

– Paret, sittende på stoler på scenen, ble besunget av en cowboyhattkledd sanger med akustisk gitar, beskriver Daily Record.

De sikter da, selvsagt, til den urtrønderske artisten Terje Tysland.

Les også: RBK-styrelederen om sparkingen: – Vi tar en risiko

Forundring også i Norge

Sparkingen har splittet Rosenborg-supporterne. Noen stiller seg bak styreleder Ivar Koteng, som mener Ingebrigtsen har fått ut det han kan i Rosenborg. Andre lot seg sjokkere og støtter Ingebrigtsen fullt ut. Derfor arrangerte en gruppe supportere mandag en støttemarkering utenfor Lerkendal for den tidligere hovedtreneren Ingebrigtsen og assistenten Hoftun.

les også

RBK-spillerne ba ledelsen om å gjeninnsette Ingebrigtsen

Supportere talte, Tysland sang, Ingebrigtsens kone takket for støtten og Hoftun og Ingebrigtsen danset. Se hele seansen i bunnen av saken!

Det hele artet seg for mange en smule spesielt.

Onsdag klokken 20.45 skal Rosenborg spille første kamp i andre kvalifiseringsrunde til Champions League, borte mot de skotske mesterne Celtic. Én uke senere møtes lagene på Lerkendal.

Kampene sendes på Eurosport Player.

Etter planen skal nederlandske Rini Coolens, som i fjor høst ble hentet inn som akademisjef i klubben, lede Rosenborg mot Celtic.

Mener RBK har gjort jobben lett for Celtic

Allerede da Ingebrigtsen torsdag, uten forvarsel, måtte ta sin hatt og gå, vekket det oppsikt i Skottland.

Sportskommentator Neil Cameron i The Herald Scotland kalte sparkingen «så bisarr at den er verdig en plass i skotsk fotball», samtidig som han mente at Rosenborg nå har gjort sitt beste for å gjøre veien til Champions League enklere for Celtic.

Tidligere Rosenborg- og Celtic-spiller Harald Martin Brattbakk (47) var overfor samme avis skeptisk til Camerons siste slutning.

– Det er ingen enkel situasjon for noen, men det å gå ut på banen og spille fotball er kanskje det enkleste i verden, sier den tidligere storscoreren til The Herald.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder