FULL FYR: Bannerne til Olympiakos ble satt fyr på søndag. Til slutt ble derbyet mot Panathinaikos stoppet. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Omar Elabdellaoui i ny skandale: – Det skal ikke skje

Da Olympiakos tok ledelsen mot Panathinaikos søndag, tiltet det helt for Panathinaikos-fansen. De angrep banen og kampen ble stoppet i en ny gresk fotballskandale.

– Det skal ikke skje. Slik skal ikke fotball være, sier Omar Elabdellaoui til VG etter å ha spilt 70 minutter på høyrebacken til Olympiakos i det brennhete derbyet i Pireus søndag. Supporterne kom ifølge CNN i klammeri med både politiet og Olympiakos-reservene.

– Fansen var aggressive og klarte å skape kaos, sier Elabdellaoui Spania. Han pleier en ankelskade, men er sikker på å spille EM-kvaliken i Valencia lørdag kveld.

les også

Lagerbäck friskmelder Elabdellaoui til Spania-kampen

Kampens tyske dommer Marco Fritz fikk nok av vold, brann og tåregass. Han avsluttet kampen 20 minutter før slutt. Nå ender det hele sannsynligvis med at Olympiakos blir tilkjent seieren 0–3 i «derbyet mellom de evige fiender», som kampen kalles i Hellas.

– Jeg følte meg ikke utrygg, men det er aldri fint med aggressive fans. Jeg så det ikke seg selv, men visse fans hadde med seg kniver og så videre, forteller Elabdellaoui.

Før pause la den innleide tyske dommeren til 13 minutter etter at kampen ble stoppet etter at Panathinaikos-fans kom seg inn på indre bane og pepret Olympiakos-benken med forskjellige ting.

Sjekk denne Elabdellaoui-scoringen:

– Det er tragisk. Jeg kan ikke forklare hvorfor det skjer, sier Olympiakos-stjernen Kostas Fortounis til klubbens egen nettside.

– Vi kunne ikke fortsette kampen. Spillerne til Panathinaikos prøvde roe dem, med fansen ville ikke roe seg.

Panathinaikos har i ettertid forsvart seg med at det var en «liten» minoritet på 25.000 fans som skapte trøbbel.

les også

Martin Ødegaard reagerer på medieoppslag: – Veldig kjipt

Tilstandene har vært ville i gresk fotball gjennom mange år. Det toppet seg da PAOK-eier Ivan Savvidis stormet ut på banen med en pistol i beltet, etter det han mente var en feilaktig annullering etter offside i en kamp mot AEK i fjor.

– Det har vært bra i forhold til trøbbel og kaos denne sesongen. De fleste lag har lært og forstått at alle bare taper på dette, sier Elabdellaoui som med Olympiakos ligger på sølvplass i serien bak nettopp PAOK.

– Panathinaikos startet med minuspoeng denne sesongen. Nå klarte fansen igjen å ødelegge for klubben sin. Så får vi se hva reaksjonen blir denne gangen, sier Omar Elabdellaoui.

Tarik Elyounoussi fikk med seg to sesonger for Olympiakos frem til 2018.

– Kjipt. Men sånn er det. Begge lag hadde jo ikke så mye spille for, poengterer landslagsspissen.

Omar Elabdellaoui sier han ikke blir skremt, men stoler på sikkerheten rundt høyrisiko-kampene. Norges visekaptein har ett år igjen av kontrakten med Olympiakos og sier han har planer om å gjennomføre den.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder