Molde for urutinerte

CSKA Sofia-Molde 2-0, sml. 2-0) Mens Milen Petkov scoret mål på sin største sjanse, bommet Daniel Berg Hestad på straffe, skjøt i krysset og bommet alene med keeper. Dermed er E-cupdrømmen slutt før den fikk begynt for serieleder Molde.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Nederlaget for det gamle bulgarske mesterlaget, som i øyeblikket ligger som nummer 12 i den hjemlige serien, var samtidig Moldes første tap i en obligatorisk kamp denne sesongen.

- Vi tok ikke vare på de sjansene vi skapte. Vi hadde like mange sjanser som dem, men symptomatisk på en slik dag misbrukte vi til og med et straffespark, sa Molde-trener Erik Brakstad til NTB etter kampen.

Det var landslagsaktuelle Daniel Berg Hestad som fikk sjansen fra 11-meteren etter at Odd Inge Olsen ble felt av CSKA-keeper Ivajlo Ivanov. Berg Hestad skjøt et godt plassert skudd, men Ivanov gjorde tabben sin godt igjen med en kjemperedning.

- Jeg konsentrerte meg ikke om keeperen, som tok en sjanse og kastet seg i riktig hjørne. Dessuten ble jeg forstyrret av dommeren før straffen. Han gikk fram og pirket på hvor ballen skulle ligge, sa Berg Hestad etterpå.

Den gode moldenseren hadde også flere andre sjanser, blant annet et fenomenalt stangskudd bare kvarteret ut i første omgang. Ballen smalt i krysset og ut igjen. Noe senere var Daniel alene med keeper uten å få ballen i mål. Andreas Lund hadde i tillegg to skudd like utenfor.

10 gule kort

- Vi er for urutinerte på dette nivået. Kampen kunne fått et helt annet bilde om vi hadde scoret på de store sjansene i 1. omgang, sa Moldes kaptein Knut Anders Fostervold.

Dommer Alain Hamer fra Luxembourg viftet skikkelig med kortstokken sin i en kamp med en god del etterslenger. 10 gule kort delte han ut, seks av dem til Molde. Og da forsvarsklippen Pål Lydersen fikk sitt andre gule kort for dagen snaue 20 minutter ut i annen omgang, hadde ikke Molde mer å hente.

Men selv om det ble tap og ikke avansement i UEFA-cupen, så var ikke Erik Brakstad alt for skuffet etterpå.

- Jeg er fornøyd med aggressiviteten i laget, men Sofia-spillerne var bedre teknisk individuelt. Der har vi fortsatt mye å lære, sa Molde-treneren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder