BEKREFTELSEN: Wayne Rooney bytter ut rødt med blått. 13 år etter at han forlot Goodison Park, returnerer han til sin gamle arbeidsgiver. Foto: GETTY IMAGES

Rooney forlater Manchester United: – Jeg har brukt Everton-pysjamas i 13 år

Både Everton og Manchester United bekrefter at Wayne Rooney reiser «hjem» til Goodison Park. 31-åringen har skrevet under på en toårskontrakt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Vi gleder oss over å få Wayne Rooney tilbake til EFC, skriver Everton på klubbens offisielle Twitter-konto.

Det har vært klart en stund nå at Rooney kom til å ende i Everton, som han forlot til fordel for Manchester United i 2004. Manchester United-kapteinen har fått begrenset med spilletid under José Mourinho.

– Jeg har alltid sagt at dersom jeg skal spille for en annen Premier League-klubb enn Manchester United, måtte det bli Everton. Derfor er jeg veldig glad for denne overgangen, sier Rooney ifølge Sky Sports.

Rooney slo gjennom i Everton da han bare var 16 år. Han var til medisinsk test lørdag kveld, og søndag melder Everton at 31-åringen har signert for to år.

Les også: Rooney tok rekorden – har scoret flest landslagsmål for England.

– For 13 år siden gikk jeg til Manchester United for å vinne trofeer, og jeg har vært heldig nok til å være en del av en suksessrik periode i klubbens historie, sier Rooney til Skysports.

Drømmer om trofeer med Everton

Rooney ser frem til å samarbeide med Everton-manageren.

– Ronald Koeman bygger et lag som jeg tror kan kjempe om trofeer, og det er derfor jeg returnerer til Everton. Nå ser jeg frem til å gjøre min del av jobben i kampen om trofeer for klubben jeg har fulgt siden jeg var en liten gutt, sier Rooney melder Sky Sports.

VG+: Hva skjedde egentlig med Rooney? (krever innlogging)

Til tross for at han tilbragte 13 år på Old Trafford, har kjærligheten for The Toffees aldri visnet, sier nysigneringen.

– Det er stort for meg å ha på meg denne fargen nå. Det føles like stort som for 13 år siden. Goodison Park har alltid vært et spesielt sted for meg, selv når jeg har spilt for bortelaget.

Han forteller også klubbens nettside om en godt bevart hemmelighet:

– Dette har jeg holdt for meg selv de siste 13 årene, men jeg har i all hemmelighet brukt Everton-pyjamas når jeg har vært hjemme med ungene!

Rooney er bedre til å spille fotball enn til å synge. Se innslaget i videovinduet under!

Når Rooney om en knapp måned tar på seg Everton-trøya i Premier League-sammenheng, får han muligheten til å bli medlem av en eksklusiv klubb. Han står i skrivende stund med 198 Premier League-scoringer, og er dermed bare to mål unna å nå milepælen på 200 nettkjenninger i Englands toppdivisjon. Det har bare Alan Shearer gjort tidligere.

Rooney har scoret 183 mål for Manchester United i Premier League, mens de resterende 15 kom som Everton-spiller.

Koeman: – Han elsker Everton

– Wayne har vist meg ambisjonene vi trenger og vi vet at han er en vinnerskalle. Han vet hvordan man vinner titler, og jeg er veldig glad for at han er «hjemme», sier Koeman til Skysports og legger til:

– Han elsker Everton og ønsket virkelig å komme tilbake. Han er fortsatt bare 31 år, og det er liten tvil om at han innehar kvaliteter. Det er fantastisk å ha ham her.

Lørdag gikk Romelu Lukaku motsatt vei, altså fra de blå til de røde.

Rooney blir Evertons femte signering denne sommeren. Koeman og The Toffees har allerede sikret seg Jordan Pickford, Davy Klaassen, Michael Keane og Sandro Ramírez.

Manchester United-manager Jose Mourinho synes det er trist at Rooney forlater Drømmenes Teater, men sier at han ikke ville stå i veien for Everton-returen.

– Det er ingen hemmelighet at jeg har vært en stor beundrer av Rooney i lang tid. Det er aldri enkelt å se en stor spiller ikke få spille så mye som han ønsker, og jeg kunne ikke stå i veien da han spurte om å få dra tilbake til Everton. Vi kommer til å savne erfaringen, fokuset og viljen hans. Rooney vil være i klubbens historiebøker i lang tid, sier portugiseren.

Så kan det være verdt å merke seg at dagens Manchester United-tropp har seg i mellom scoret 237 mål, mens Rooney har notert seg for 253 United-scoringer. Han innehar rekorden som tidenes mestscorende Manchester United-spiller.

De røde djevlene oppsummerer det godt på sin Twitter-konto:

– Takk for alt, Wayne. Vi sier farvel til en legende.

PS! Rooneys meritter: Premier League (5), Champions League (1), Europa League (1), FA-cupen (1), klubb-VM (1), Community Shield (5), Ligacupen (4).

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder