FÅR ROS: Ole Gunnar Solskjær roser utviklingen til Mason Greenwood, og kommer med noen betraktninger rundt hans posisjon. Foto: OLI SCARFF / AFP

Solskjær om Greenwood-sammenligning: – Han er langt foran meg

Sammenligningene mellom Mason Greenwood (18) og sjefen Ole Gunnar Solskjær (47) fortsetter å komme, men nordmannen mener spisstalentet er langt foran ham i utviklingen.

 • Jens Friberg

– Greenwood er langt foran det jeg var da jeg var 18/19 år gammel, det er helt sikkert. Han har en scoringsteft, alt er naturlig for ham som det var naturlig for meg. Han er en glimrende gutt å jobbe med, og han blir stadig bedre til å ta avgjørelser, sier Solskjær på dagens pressekonferanse før lørdagens kamp mot Bournemouth.

Solskjær selv er ikke fremmed for en god sammenligning, og måtte svare på gjentatte spørsmål om likheten mellom Greenwood og seg selv på pressekonferansen. 47-åringen selv var en slags «late bloomer», og tok ikke steget til Manchester United og landslaget før han var 23 år gammel.

2001-modellen Greenwood fortsetter på sin side å imponere etter gjenoppstarten, og var sterkt bidragsytende i 3–0-seieren over Brighton med sin flotte åpningsscoring:

– Vi har gitt ham mer og mer spilletid denne sesongen, og det er ikke lett når du er så ung, han kunne fortsatt spilt på ungdomslaget. Men han leverer når han kommer inn som innbytter og når han starter, og har utviklet seg fantastisk denne sesongen. Himmelen er taket, sier Solskjær.

Allerede i forsesongen fikk han spørsmål om Greenwood, som debuterte for United 10. mars i fjor. Han har blitt brukt både som spiss og som høyreving, og fikk også spørsmål om posisjoneringen til den unge angriperne.

les også

Derfor må Fernandes og Pogba spille sammen for United

Pluss content

– Han er en midtspiss i utgangspunktet, men liker å ta seg ut til kantene og ha ansiktet mot mål på fra den posisjonen. Det er en annerledes rolle fra å spille i midten, men Mason forbedrer seg i rollen nå, sier Solskjær videre.

Manchester United står med syv poeng på tre ligakamper, samt en kvartfinale-seier i FA cupen, etter gjenoppstarten, og har samtidig fått god hjelp med å ta innpå lagene rundt. Før lørdagens kamp mot et Bournemouth-lag i seierstørke, har de kun to poeng opp til Chelsea på en viktige fjerdeplassen.

– Det er en stund siden vi hadde en form som denne, da jeg først kom inn var det liknende, og vi føler oss definitivt selvsikre. Kampene mot Sheffield United og Brighton var spesielt gode, sier Solskjær.

Les også

 1. Drømmekveld for Solskjær i kampen om Champions League-plass

  (West Ham-Chelsea 3–2, Everton - Leicester 2–1) Manchester United og Ole Gunnar Solskjær har nå kun to poeng opp til…

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Bruno Fernandes

Flere artikler

 1. Festfotball og Fernandes-dobbel – nå er Manchester United ubeseiret på 15 kamper

 2. Stortalentet med to nye mål da United herjet: – Fantastisk målscorer

 3. Solskjær før sesongavslutningen: – Det har vært en utmattende sesong

 4. Supertalentet reddet Solskjær – sikret viktig poeng

 5. Historisk seiersrekke for Solskjær og Manchester United

Fra andre aviser

 1. Solskjær hyller United-talent: – Han er langt foran meg

  Aftenposten
 2. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Aftenposten
 3. Nytt målshow fra Solskjærs supertalent – United uten tap siden januar

  Aftenposten
 4. Nytt målshow fra Solskjærs supertalent – United uten tap siden januar

  Bergens Tidende
 5. United-tenåringen får eksperter og medspillere til å måpe: – Minner meg om Solskjær

  Fædrelandsvennen
 6. Nytt målshow fra Solskjærs supertalent – United uten tap siden januar

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no